RAZMISLJANJA MATOROG KLINCA

Ovde možete da postavite svoje poučne priče o životu i o raznim pojavama koje nas okružuju a iz kojih možemo naučiti i podsetiti se šta su najlepše životne vrednosti :)

Počasni naziv je "Žikin kutak" jer je Žika započeo ovu divnu tradiciju da nas uveseljava i podučava sa svojim divnim pričama.

Naravno svi su dobrodošli da dodaju svoje priče :D

RAZMISLJANJA MATOROG KLINCA

Postod Zika » 21 Jan 2013, 22:45

Moram da priznam da volim da razmišljam i uopšte ne lažem, keve mi. Naročito volim da razmišljam kad trebam nešto da radim, nešto što mi nije zabavno. Mnogo mi je prijatnije nego da to radim a pored toga vreme prodje i imam realno opravdanje zašto to nisam uradio. Znam,neko će reći da može da se radi i razmišlja u isto vreme, možda neko može ali ne ja. Kako mogu da se unesem u maštanje ako sam sputan realnošću posla. Ne mogu da se skoncentrišem ni na jedno, ni na drugo. Zašto onda i pokušavati da radim nešto šta nije uopšte korisno. Jedan put sam čuo veliku mudrost – nek žive rad i trud, nek radi ko je lud. Epa, znate šta, ja uopšte nisam lud. Moram da priznam da u zadnje vreme malo više razmišljam. Razmišljam o svemu i svačemu, o životu, o dogadjajima pa i o samom razmišljanju.

Čudne se stvari dešavaju u životu, imamo čudne navike, običaje i čudna shvatanja. Eto uzmimo na primer NEVINOST. Znam da postoje bar dve vrste nevinosti, kažemo za decu da su nevina a i za neke devojke. To mogu da razumem, razumem da je reč o bezazazlenosti. Ono drugo značenje nevinosti mi je teško da razumem a narošito gubljenje nevinosti. U novije vreme to je postala masovna društvena pojava, kako za devojke tako i za muškarce. Hm, za muškarce???????? Za mene apsolutno nerazumljivo. Dali je iko ikada video tu nevinost? Dobro, hajde da je zamislimo ali ako se to toliko masovno gubi, dali je neko ikada našao tu izgubljenu nevinost? Neverujem, ja nisam. Čak sam jednom prilikom i počeo da je tražim kada mi je (nije važno ko) rekla da je bas sada samnom izgubila nevinost. Odmah sam skočio i počeo da je tražim, uzalud trud, kao da je u zemlju propala. A ona ni repom da mrdne, posmatrala me je kao da sam sa Marsa pao. Odustao sam i ja, računam da je to toliko bilo važno i drago za nju, bar bi mi pomogla da je nadjemo.

Ma razumem ja na šta se to misli, učio sam i ja ’’zoologiju’’. Izgeda mi da je to postalo mnogo važnije za muškarce nego za devojke. Mnogi se hvale i ponose sa tim koliko su ih nakupili. To mi liči na stare Indijance koji su se ponosili sa time koliko skalpova imaju zakačenih na sebi. Pošto ni jednog nuškarca nisam primetio da nosi zakačene nevinosti na pojasu počinjem da mislim da je to sve plod mašte pa možda i sama nevinost. OK rekoh već da sam učio o tome ali sam učio i o mnogim nevidljivim stvarima. Recimo da je to u knjigama tačno, onda bi mogao to da uporedim sa flašicom aspirina ili bolje sa flašicom vitamina. I one imaju neku plastiku, neku opnu na grliću iz cistog razloga da neko nebi brljao po njima i kontaminirao ono sta je unutra. Drugi razlog je da bismo bili sigurni da smo mi prvi otvorili flašicu. Ako ovo drugo važi i za nevinost, kako onda da ni jedan muškarac ne naglašava koliko je flašica prvi otvorio ili koliko je nevinosti uzeo mnogobrojnim vitaminima. Kažem ja vama lepo, sve je čudno. Još nešto, u zadnje vreme sam čuo od mnogih žena da su izgubile nevinost mnogo više puta nego jedanput. Ako je to tačno onda mislim da je prva uloga nevinosti jedino tačna i da može da se ponovo zatvori i zaštiti taj vredan sadržaj. Zašto da ne, pa i vitamine zatvorimo posle upotrebe, zar ne?
Opet kažem da je sve čudno.

Ovo postaje zamorno i bolje da se zaustavim na vreme. Ovo razmišljanje me je potsetilo da trebam da uzmem moje vitamine a ako produžim ko zna na šta će me još potsetiti.

ZP March/07
Korisnikov avatar
Zika
 
Postovi: 692
Pridružio se: 20 Avg 2012, 00:17
Lokacija: Kanada

Povratak na Poučne priče (Žikin kutak)

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 1 gost

cron