SVI SU MI SE SMEJALI

Ovde možete da postavite svoje poučne priče o životu i o raznim pojavama koje nas okružuju a iz kojih možemo naučiti i podsetiti se šta su najlepše životne vrednosti :)

Počasni naziv je "Žikin kutak" jer je Žika započeo ovu divnu tradiciju da nas uveseljava i podučava sa svojim divnim pričama.

Naravno svi su dobrodošli da dodaju svoje priče :D

SVI SU MI SE SMEJALI

Postod Zika » 31 Jul 2013, 21:00

SVI SU MI SE SMEJALI

Dobio sam prvi posao u Kanadi da radim kao elektricar. Neko je na Berzi Rada pogrešno protumačio moju diplomu i napisao Master Electrician. Meni to nije smetalo jer sam umeo da baratam i sa alatima. Ovako je protekao moj prvi dan.

Ustao sam rano da nebih zakasnio prvi dan, lepo sam se obrijao, lepo se obukao, lepo odelo, bela košulja, mašna. U kožnu akt tašnu sam spakovao sendvič i radno odelo i stigao u fabriku prilično rano. Prijavio sam se kod vratara na ulazu i on mi reče da sam došao rano i da mogu da sednem kod njega da sačekam dok ne dodju službenici u kancelarije. Pogledao me je dobro i zapitao u kojem ću office da radim i na kojoj dužnosti. Kada sam mu rekao da ću raditi u Električarskoj radionici kao električar počeo je da se smeje. Onda je upitao šta je to, pokazujući na akt tašnu i šta imam unutra. Rekao sam mu da mi je tu radno odelo i ručak. Nije mogao da se zaustavi od smeha a meni nije bilo jasnu koji mu je da mu je toliko smešno.

Počeli su da nailaze i radnici i svi su morali da prodju kroz tu kućicu da otkucaju karticu sa vremenom ulaska. Ovaj glavonja, vratar, nije prestao da se smeje i svima me je pokazivao i svi su se smejali, bio sam bela vrana. Svima je bilo smešno, svima je bilo vrlo zabavno samo meni nije.

Tako je započela moja radna karijera u Kanadi. Kad sada pogledam na tu situaciju vidim koliko sam smešno izgledao ali tada sam se osećao vrlo povredjen i kroz glavu su mi prolazile misli kao glupi Kanadjani...primitivci i ko zna šta još...kao što se obično dešava sa novodošlim emigrantima. Uzme dosta vremena da se čovek privikne na nove načine života, mentalitet i način života. Danas bi se u takvoj situaciji i ja smejao zajedno sa njima jer me je moj ego odavno napustio. Tada sam bio vrlo povredjen.
Korisnikov avatar
Zika
 
Postovi: 692
Pridružio se: 20 Avg 2012, 00:17
Lokacija: Kanada

Re: SVI SU MI SE SMEJALI

Postod Član 257 » 01 Avg 2013, 00:38

Trebao si da kazes da nakon posla imas prijem kod Guvernera pa neka se pushi...
Ili da si James Bond :kul:

Imala sam i ja takvih situacija milion. Svaki novi posao, neka nova smesna situacija. Secam se kad sam se zaposlila u Mekdonaldsu da su mi rekli da cu raditi smenu 9/17. Oni su rekli ovako: ''devet sedamnaest''.
Ja sam sutradan dosla oko 8, naravno, prvi dan. I cekala do devet sati i sedamnaest minuta. Zatim otisla kod sefa smene i rekla da sam dosla. A on prvo sto je rekao bio je ukor sto kasnim. Jer smena pocinje od devet. A ja cekala duze od sat vremena u Crew roomu da bude devet i sedamnaest. Ludnica. Posle su na kameri videli kad sam dosla i kako sedim vise od sat, pa su mi se svi smejali danima. dakle smena je glasila od devet do sedamnaest 9-17. :lud: Posle me pitali kako nisam skontala. A ja rekla da mi je bilo cudno ali, otkud znam u Mekdonaldsu je sve digitalizovano i mozda je i radno vreme svemirsko.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Korisnikov avatar
Član 257
 
Postovi: 804
Pridružio se: 25 Okt 2012, 12:30

Re: SVI SU MI SE SMEJALI

Postod Zika » 03 Avg 2013, 17:49

Nesporazumi, draga moja , mogu da vode i u komicne situacije, ponekad. Ja sam ih imao na pretek. :ruzha:
Korisnikov avatar
Zika
 
Postovi: 692
Pridružio se: 20 Avg 2012, 00:17
Lokacija: Kanada

Re: SVI SU MI SE SMEJALI

Postod Akasha » 03 Avg 2013, 19:22

Ruganje i ismejavanje drugih ljudi je čin projekcije ega tj. on je svoj sopstveni osećaj neprikladnosti projektovao na tebe. Kada si se ti osetio povređenim time, ti si ustvari prihvatio njegovu projekciju.
Sve u svemu,trebao si samo da se smeješ sa njima :)
Korisnikov avatar
Akasha
 
Postovi: 15
Pridružio se: 03 Avg 2013, 18:00

Re: SVI SU MI SE SMEJALI

Postod Zika » 05 Avg 2013, 04:57

Zahvaljujem se na komentaru AKASHA i pre svega da ti pozelim dobrodoslicu na nas forum.
Ovo sto sam opisao se desilo pre 40 godina i tada je moj ego bio prilicno dominantan. Da se to desilo sada bila bi druga prica i siguran sam da bi se smejao. :ruzha:
Korisnikov avatar
Zika
 
Postovi: 692
Pridružio se: 20 Avg 2012, 00:17
Lokacija: Kanada

Re: SVI SU MI SE SMEJALI

Postod najzad » 05 Avg 2013, 13:22

Hvala ti dragi moj na jos jednoj orignalnoj i iskrenoj prici :drugari: :ruzha: :svekul:
Korisnikov avatar
najzad
 
Postovi: 229
Pridružio se: 19 Jan 2013, 19:54

Re: SVI SU MI SE SMEJALI

Postod Zika » 05 Avg 2013, 18:48

Hvala i tebi draga Najzad. :ruzha: :ruzha: :ruzha:
Korisnikov avatar
Zika
 
Postovi: 692
Pridružio se: 20 Avg 2012, 00:17
Lokacija: Kanada


Povratak na Poučne priče (Žikin kutak)

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju