DA LI STE ZNALI?

Ovde možete da postavite svoje poučne priče o životu i o raznim pojavama koje nas okružuju a iz kojih možemo naučiti i podsetiti se šta su najlepše životne vrednosti :)

Počasni naziv je "Žikin kutak" jer je Žika započeo ovu divnu tradiciju da nas uveseljava i podučava sa svojim divnim pričama.

Naravno svi su dobrodošli da dodaju svoje priče :D

DA LI STE ZNALI?

Postod Zika » 25 Sep 2013, 19:01

DA LI STE ZNALI?
Zašto psi podignu jednu nogu kad pišaju?
U staro vreme i još starije, nisu to radili dok jednog dana nije pala taraba na psa koji je tu pišao. Od tada uvek podignu jednu nogu da bi se zaštitili.

Šta zapravo znači OK?
Opet u staro vreme ali neznam dali i u starije, kada su se ratnici vraćali iz boja i ako niko nije poginuo, ispisivali bi na transparentu OK. Tako su obaveštavali svoje koji su ih čekali na zidinama tvrdjave da niko nije poginuo (Nula poginulih- nula killed).

Beli luk se nekada proizvodio lokalno i to u izobilju. Od njega su se pravili venci koji su ukrašavali mnoge kuće i obavezno visili u kuhinjama. To se Kinezima puno svidelo ali su oni imali samo žuti luk. Uspeli su da proizvedu i beli luk i osvojili svetsko tržište i zahvaljujući Kinezima možemo da uživamo slaninu uz beli luk.Nešto se zucka da sada rade na usavršavanju procesa da od raznih buba i gusenica proizvedu slaninu.

Da li znate šta je to globalizacija?
To ću vam objasniti na primeru. Imam auto, GM Shevrolet, koji je ustvari Suzuki koji je napravljen u Meksiku (GM of Mexico), uvežen u Kanadu, prodat kao GM Canada, vozi ga 200% Srbin (majka mi je 100% Srpkinja a otac 100% Srbin, znači da sam ja 200%).Srbin sam ali to ne mogu da dokažem jer nemam Srpsko državljansto. Neznam dali moja krštenica još uvek važi jer je izdata u vreme Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Imao sam Jugoslovensko državljanstvo ali ta država više ne postoji. U nekom drugom svetu bi se državljanstvo automatski promenilo kad država promeni ime. Ne mogu da dobijem ni srpsku penziju. Državljanstvo mogu da kupim, svašta.

Kada će propasti Evropska Unija?
Kad sve bivše jugo republike budu primljene u Evropsku jer imaju iskustvo kako se uništava država.

Koji je najveći uspeh nas u Dijaspori?
Uspeli smo da unakazimo dva jezika.
Korisnikov avatar
Zika
 
Postovi: 692
Pridružio se: 20 Avg 2012, 00:17
Lokacija: Kanada

Povratak na Poučne priče (Žikin kutak)

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron