od Krijesnica » 16 Nov 2013, 13:29
Nisam sigurna da sam dobro shvatila tvoje pitanje, koje zapravo ne isključuje ovo dvoje koje si navela: slika tvojih čakri se javlja u glavi, na nivou misli, ali ih zamišljaš na mjestima gdje trebaju biti - prva čakra na dnu kičme, druga u donjem dijelu trbuha, itd itd.
Ti zapravo vizualizaciju odrađuješ pomoću jedne od čakri, a to je treće oko. Treće oko je tvoj unutarnji prozor, ekran, na kojem vidiš sve što zamišljaš. To je tvoj portal u svijet. Čini mi se da te možda buni to što ne možeš istovremeno osjetiti čakru i vidjeti ju, ali nemoj da te to koči. Vizualizacija ima jednakog efekta sa i bez osjećaja, bitna je samo namjera - "ja sada čistim prvu čakru, upravo to radim, to se sada događa". Čim odlučiš da to radiš, proces je već u tijeku. Sa svakom novom vizualizacijom si korak bliže tome da osjetiš čakru, jer se tako konstantno podsjećaš da su one tu.
Obrati pozornost na to da li si ikad u meditaciji dobila osjećaj unutarnje vrtnje? Nešto kao vrtoglavica, ali se ne odvija u glavi nego u tijelu, najčešće na području prsa ili trbuha. Ako jesi, to su bile tvoje čakre. Ako ne, osjetit ćeš uskoro sigurno - skoro svi to dožive kad počnu meditirati.