KO SMO MI (Učenje Ja Jesam)

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci

KO SMO MI (Učenje Ja Jesam)

Postod Zika » 27 Avg 2012, 02:13

KO SMO MI?

Sve što ću ovde napisati je moj lični pogled na život i ne očekujem da će se svi sa tim složiti. Takođe ne želim da nikome nametnem svoje mišljenje, niti pak imam neku korist od toga.

Konfuzija, zbunjenost, nesigurnost...stanje u životu u kome se retko ko od nas nije našao. Vrlo nekorisno stanje koje zaustavlja naš razvoj, naš napredak u životu. To je vrlo plodno tlo za stvaranje još težeg stanja, proizvodi strah koji nas potpuno paralise. Neznamo ko smo, odakle poticemo, gde idemo, šta da verujemo, kome da verujemo. Konflikt izmedju znanja i osećanja. Dali je to nešto što se eto desi u životu? Ne, to je stanje koje su „oni“ pažljivo orkestrirali. To je kao „virus“ ubačen u našu podsvest, ne danas, ne juče, već kroz vekove. Neprimetno svakodnevno.

A ko su „oni“? To su svi koji imaju inters da nas kontrolišu, da od nas stvore pokornu masu koja trči kod istih i vapi za spasenjem. To su političari, nacionalne vodje, verske vodje...svi oni koji žele da nas kontrolišu ne nailazeći na veliki otpor sa naše strane. Mnogo je lakše pružiti ruku zbunjenoj ili zaplašenoj masi, pružiti pomoć izlaska iz teške situacije koju su oni sami stvorili. A mi, mi cemo im verovati i biti zahvalni za „pomoć“ i „spasenje“ i nećemo ni primetiti da su oni jedini koji su izvukli korist i koliko su postali moćniji nad nama. Pogledajmo šta se ternutno dešava u US. Narod je toliko zaplašen da uopšte ne primećuje kako iz dana u dan, gube sve više slobode, gube ljudska prava, nešto po čemu je Amerika bila čuvena. Ni Balkan nije pošteđen od toga samo se koriste specifične metode. Kod nas najefikasnije je kombinacija Nacionalizma i straha koje koriste i političari a i Crkva. To se sve prenosi i na svakodnevni društveni i porodicni život, gube se ljudske vrednosti, stvara se neizvesnost, beznadežnost i strah od sadašnjice i od budućnosti. Istim metodama se koriste i pojedini ljudi da nas dovedu u beznadežnu situaciju i onda nam pruže ruku, pomoć. izbavljenje .

Sve se to sprovodi mnogo lakše ako neznamo našu suštinu, neznamo ko smo. Svako na svoj način veruje da to zna...jedni će potencirati priču o Adamu i Evi...drugima to nije imalo nikakav smisao i verovaće u Darvinovu priču...treći će potencirati veliki prasak...pre nas ništa, oko nas ništa...smak sveta i posle nas ništa. Prilično konfuzna situacija i četvrti neće verovati u ništa. Eto rodili smo se ovde, biološka bića, živećemo nekoliko godina i gotovo. A šta je suština našeg života? Nije valjda da uništimo ovu planetu? Ako je to, hajde onda da to uradimo što pre pa smo gotovi. Na žalost mnogi baš tako deluju.

Mnogi veruju da je suština našeg života sjedinjenje sa Bogom. To je deo i moga verovanja. Da bi smo se sjedinili sa Bogom prvo trebamo da rascistimo pojam ko smo mi. Smatramo da znamo nasu sustinu i rekli bi da smo bioloska bica. Tacno je da su nasa fizicka tela bioloske prirode ali to nismo pravi mi. Nasa sustina je Bozanstvene prirode a tela su samo pomocno sredstvo da bismo mogli da opstanemo u ovom trodimenzionalnom, primitivnom svetu. Nije slucajnost sto smo dosli u ovaj svet i svi mi imamo odredjene zadatke koje trebamo da ispunimo u ovom zivotu, svi smo tacno odabrali nas zivotni put, odabrali smo kada cemo se i gde roditi a i kada cemo napustiti ovaj svet. Odabrali smo sve lekcije koje trebamo da naucimo i sve je to deo Spiritualne Evolucije. Lekcije su nekada vrlo teske i to nije Bozija kazna kao sto neki misle. Sve ima svoju svrhu da dodjemo do saznanja i da se sjedinimo, da ponovo postanemo ono sto smo uvek bili. Svi mi imamo jedan zajednički cilj ali imamo slobodnu volju da sami izabere putanje kojima ćemo do cilja stići.

Tacno je da nam je Hristos dao primer i pokazao put sjedinjenja sa Bogom. Tacno je da Crkve to tumace na svoj nacin i necu se upustati u razloge za to. Ceo Hristov zivot je primer za celo covecanstvo kako da se sjedinimo sa Bozanskim u nama i postanemo jedna celina. Religije to nazivaju Spasenje a ja to zovem Oslobodjenje. Oslobodjenje od svih predrasuda, od ljudskih pojava kao rezultat raznih dogmi i nametnute nam volje negativnih, mracnih sila koje deluju kroz sve aspekte drustva; oslobodjenje od mrznje, diskriminacije u svim svojim oblicima; oslobodjenje od osudjivanja i presudjivanja; oslobodjenje od ogovaranja i traca; oslobodjenje od zavisti i pakosti jednom recju oslobodjenje od svega negativnog sto unistava ljubav. Jedino tako oslobodjeni imamo sansu da se sjedinimo sa nasim Stvoriteljem bez obzira kako ga zovemo, Bog, Alah, Visa Svest. Hristos nam je dao primer da tako postajemo ujedinjeni sa Bozanskim u nama. Pokazao nam je da na taj nacin pravi mi zivimo u ovim telima i da tek tada prava Istina dolazi do izrazaja i da postajemo precisceni. Tada prestajemo da budemo bioloska bica, tada zavrsavamo nas zivotni put i silazimo sa tocka radjanja i smrti i uspesno zavrsavamo zivotnu skolu. To je simbol Hristovog Vaskrsnuca. To je dug put i zahteva mnoge zivote da se uspesno zavrsi. Crkveno nepriznavanje Reinkrenacije je apsurd i pretstavlja zivot bezvrednim i to nije slucajnost jer to ne bi bilo u skladu sa svim sto je prepravljeno u Sv. Pismu.

Takodje velika konfuzija nastaje sa Religioznim tumacenjem sustine Boga. Bog nije mrzovoljan starac koji sedi negde na oblaku i motri i zapisuje sve greske da bi nam iste oprastao a ipak nas kaznio na strasnom sudu. Bog nije strah, Bog je cista ljubav i kao takav je jedna od kontradikcija koje se nalaze u Svetom Pismu koje je poluistina. Tacno je da je Bog neograničena ljubav (koja je osnovni zakon Univerze i sve ostalo nastaje iz toga) a ja bih jos dodao da je Bog sjedinjenje muske (um) i zenske (srce, osecanja) Energije. Jedna bez druge su nista a celina postaju kada su ujedinjene. Nepriznavanje zenstvene energije od strane Crkvi sluzi samo dominaciji muskaraca u drustvu. Takodje i prastari greh koji preko Eve baca krivicu na zenski rod i u jednu ruku pretstavlja ih bezvrednim ima istu svrhu.

Dokle god verujemo u separaciju uma i osecanja, doklegod izdvajamo Boga od nas, doklegod ne shvatimo da su Kosmos i Bog i mi jedno isto, dotle cemo ziveti u konfuziji. Tacno je da smo mi Bogovi ali nesmemo da postanemo sujetni i da mislimo da mi kao ljudska bica imamo Boziju moc jer smo kao takvi nista. Ako pod taj pojam podrazumevamo da je taj Bozanski deo u nama, Iskra Zivota, Boziji plamen, Hristova svest, Sveti Duh to sto nas pretstavlja kao Bogove onda je pojam u redu ali nikako mi kao ljudska bića. JA ЈЕSАМ је pojam koji pokazuje da priznajemo I prihvatamo da smo tacno ono sto u sustini jesmo, da je nasa priroda Bozanska. Taj izraz moze da stvori konfuziju ako se ne razume a to je tacno ono sto je Hristos propovedao. Sve je u nama, samo trebamo da to priznamo , dopustimo i zelimo sjedinjenje.


Jedna moja prijateljica je to prilicno lepo opisala I zato cu to ovde citirati-

„Ceo svet treba da se spase. Svi da postanu ono sto i jesmo-Hristos-sin Bozji, po ugledu na Isusa Hrista, koji je zato i dosao, da nas nauci i pokaze kako treba ziveti da bismo bili ono sto jesmo – bogovi jer smo sinovi Svevisnjega. On je dobar, milostiv, dugotrpeljiv, svemocan, sveznajuci, savrsen u znanju, dobroti, ljubavi, On je BOGAT svim bogatstvom, svim dobrima, svim blagostanjima. Bog-Istina-svetlost-zivot = Ljubav=Bog Svemocni= Zivot=Sreca, Isus Hristos=Put, Istina, Zivot / pravi put u zivot. Ako se hodi tim putem dobija se sila=Duh Sveti-duh Bozji i sjedinjujemo sa Bogom. (Kroz Hrista primivsi Bozansku silu/postavsi Sin, sjedinjujemo se sa Bogom Ocem) Put je dug, prepreka mnogo, vremena malo… no svo koji ga traze(koji se trude), nalaze ga. U sebi imamo iskru Bozansku i ona tezi sjedinjenju sa pocetkom. Zasto se covek nicim nemoze zadovoljiti? Zato jer je bog i samo sjedinjenje sa Bogom moze ga zadovoljiti, samo tu nalazi sebe, mir i ostvarenje svih svojih zelja.
Tako da vise ne postoji pocetak i kraj zivota kako ga mi u materijalnom svetu definisemo, vec postoji samo zivot u vecnoj sadasnjosti. Postoji samo Bog. Bog, sve u svemu. Stanje kad nista ne zelis- sve imas jer ti Jesi, Onaj koji jeste, JA JESAM.“

Neću da dodajem ništa, vrlo lepo receno i vrlo slicno mome pogledu, narociti zadnji pasus.

Samo ću još da dodam je život na Zemlji započeo pre 14 miliona godina i da smo ovde došli kao Duhovna Bića, dobili smo ova tela da bi mogli da opstanemo u ovoj dimenziji i da bi mogli da se lako krećemo. Cilj je bio da pomognemo novo stvorenoj planeti da se uzdigne u veću dimenziju Svesti i svrsta u isti red sa već postojećim planetama, vrlo dug i težak put. Put kome su se suprostavljale mračne sile i nagomilana negativna energija. O da, nismo sami u kosmosu, postoje mnogobrojne planete sa mnogo razvijenijim životom nego što je naš. Bezbrojna sazveždja koje je stvorio naš Stvoritelj – Bog, naš Majka- Otac sa kojim smo živeli pre dolaska ovde.

Približavamo se 2012-oj, zadnnjem poglavlju Svetog Životnog Plana, kako za našu Zemlju, tako i za sav Život na njoj. Kraj Života? Ne, ali kraj života koji mi poznajemo ali o tome drugom prilikom ili na drugom mestu.

Neću se izvinjavati za dužinu mog pisanja, ma da ne verujem da će veliki broj čitatelja stići dovde. Svima koji ovo čitaju – veliki pozdrav. Pozdrav i onima koji nisu stigli dovde, samo što oni neće to znati. Ipak, srdačan pozdrav svima.


Žika Popović
16 maj 2007
Sorrento, BC Canada
Korisnikov avatar
Zika
 
Postovi: 692
Pridružio se: 20 Avg 2012, 00:17
Lokacija: Kanada

Re: KO SMO MI

Postod Naly Younis » 28 Avg 2012, 07:41

NIsam odoljela a da na ovu temu ne citiram dio "Donosioci svitanja":
VI ste veličanstveni, članovi Obitelji Svjetla i vi ste došli ovaj put na Zemlju sa
zadatkom da kreirate PROMJENU, POMAK, da pomognete pri prijelazu. Ljubav je pri
3
tome ključni element.
SVEMIR se sastoji od ljubavi. Sadašnja tehnologija na Zemlji će se moći razviti samo do
jednog odredjenog stupnja, jer čovječanstvo još uvijek ne razumije – da je ljubav
neophodno potrebna.
Energija može poprimiti sve moguće forme kreativnosti, ali kad je pri tome osnovni
motiv pohlepa ili mržnja, ili bilo koja druga emocija koja ne teži prema svjetlu, može se
napredovati samo do odredjenog stupnja razvoja.
Za ovaj stupanj vibracija (vodjeni npr. mržnjom ili pohlepom) stoji na raspolaganju samo
jedna ograničena mjera informacija.
Ako je netko u stanju da osjeća ljubav, ljubav prema svemu postojećem, njemu su sve
mogućnosti otvorene.
VAŠ plan je donijeti natrag na zemlju koncept SVJETLA, koji je koncept
INFORMACIJE i koncept LJUBAVI – koja je kreativnost. Za ovakav plan su potrebni
upravo odmetnici kao “Obitelj Svjetla”, da dodju u sistem koji je eonima bio pretežno
mračan i da izazovu promjenu.
Slika ŽIVIM SVJESNA BOŽJE PRISUTNOSTI.
NJEGOVA PUNINA NEPRESTANO TEČE KROZ MENE, PUNEĆI SVE PRAZNE POSUDE U MOM ŽIVOTU.
Korisnikov avatar
Naly Younis
 
Postovi: 179
Pridružio se: 20 Avg 2012, 07:41

Re: KO SMO MI

Postod Zika » 18 Sep 2012, 19:54

Slazem se Naly Jounis to je nasa uloga da pomognemo nasoj planeti da izadje iz mraka i uticaja mracnih sila, kroz sopstvenu transformaciju. Ljubav jeste osnovni yakon jer sve pozitivno je stvoreno kroz ljubav. Nas Kreator je sve, pa i nas, stvoriokroz ljubav. Hvala za postavljeni tekst.
Korisnikov avatar
Zika
 
Postovi: 692
Pridružio se: 20 Avg 2012, 00:17
Lokacija: Kanada

Re: KO SMO MI

Postod natasa55 » 22 Sep 2012, 23:32

Eh ZIko! Ko smo mi?! Bravo za temu! A sve je pocelo ovim istim pitanjem, kad smo se jednom zapitali : Ko smo mi? Ili ko sam Ja? Sve sto iko od nas kaze o tome ko smo mi zaista, je samo identifikacija...Ali mozes da probas ( i svako od nas ) da sklopis oci i osetis ko ti zaista jesi. I cini to toliko dugo dok odgovor ne spoznas na najdirektniji nacin. :) To je dobra meditacija na pitanje : Ko sam ja? Kao let u sopstvenu Istinu... preporucujem svakom od nas :)
natasa55
 
Postovi: 5
Pridružio se: 22 Sep 2012, 20:31

Re: KO SMO MI

Postod cheguevara01000100 » 23 Sep 2012, 10:19

Ziko ti nisi čuo za iluminate????? Bitna karika ako želiš definirati tko smo mi!!!!
Pozdrav!
cheguevara01000100
 
Postovi: 8
Pridružio se: 11 Sep 2012, 21:44

Re: KO SMO MI

Postod Zika » 23 Sep 2012, 21:12

natasa55, cilj moga pisanja ovde a i u bilo cemu sto napisem je da pokrenem sopstvena razmisljanja ili da pokazem da postoji i neki drugi nacin a ne da nametnem svoje sopstveno misljenje. Zainteresovani ce tako potraziti odgovore i doci do sopstvenog znanja, ako sam se dobro izrazio. Pitati samog sebe i razgovarati sam sa sobom je vrlo dobra praksa. Mi nismo bioloska bica vec spiritualna koja koriste bioloska tela dok hodamo ovom trodimenzionalnom planetom. Kada kazemo da mozemo sve je jedino istina ako mislimo na ne fizicki deo nas. Ja cesto pitam sebe kad zelim da vise znam o necemu i nekad cu dobiti odgovor od mog unutrasnjeg glasa a nekada cu biti navedem da nesto procitam ili da dodjem u kontakt sa nekim od koga cu to cuti. Slucajnost? Ne, ja ne verujem u slucajnost.
Hvala Natasa za dopunu mog teksta. Slazem se sa tobom i mislim da je krajnje vreme da i to zapitamo sami sebe i tvoj metod je vrlo dobar.

cheguevara01000100, Iluminati, da cuo sam o njima i ovom tekstu pod "oni" sam i njih podrazumevao. Oni su infiltrirai sve sto sam u tekstu spomenuo pomenuo. Nisam napisao Iluminati jer sa hteo da koncentracija bude na nasu sustinu i mislio sam da ak spomenem njih da bi mozda trebao da spomenem i Bavaran Iluminate i podvucem sustinsku razliku izmedju njih a takodje iSlobodne Zidare, Temlere, Bilderberg Grupu,The Trilateral Komission, The Consil of Foreign Affers i mozda stotine tajnih drustava i bratstva kroz koje oni direktno ili indirektno rade.
Osim toga ja ne smatram da oni ne definisu ko smo mi vec definisu ko mi nismo.[/b]

Ako nekoga interesuje na ovom linku moze naci interesantne clanke o njima kao i o NWO imnogim drugim stvarima.
http://www.illuminati-news.com/moriah.htm
Korisnikov avatar
Zika
 
Postovi: 692
Pridružio se: 20 Avg 2012, 00:17
Lokacija: Kanada

Re: KO SMO MI

Postod cheguevara01000100 » 23 Sep 2012, 22:17

Bok Zika!
To mi sada ima više smisla. Ne zbog njih, nego o postojanju istih, jer su se, i sada više nego ikad upliću u naš život. I mijenjaju ga na razno razne načine i to na lošije. Kada želimo definirati tko smo mi, mislim da bi nekako to najlakše učinili da nabrojimo ono što oni ne žele da mi znamo o sebi. Tada bi brzo došli do zaključka tko smo mi. Kad bi shvatili da smo mi stvaraoci univerzuma, da ovog našeg univerzuma, i da ga stvaramo u hodu. (ako su ljudi koji proučavaju kvantnu fiziku u pravu, a ja vjerujem da jesu). Manipulacijom nad ljudstvom postižu da kreacija bude njihova . Eto toliko smo močni. Da smo mogli stvoriti raj, a stvorili smo pakao, bar za većinu! Stvoritelj nam je dao mogućnost da mozak koristimo 100%, a danas prosječan čovjek koristi koliko ono ne znam točno jer podaci idu od 5 do 15 najviše 30% u svakom slučaju malo! Ostaje nam samo da pretpostavimo kakve stvari bi pojedinac mogao raditi telekineza, telepatija, mentalne sposobnosti... kada bi postojalo jedno cijelo društvo takovih ljudi, gdje bi nam bio kraj.
Ali mi ni ne raspolažemo znanjem kako iskoristiti svoje potencijale, znači nismo svjesni tko smo mi! Da njih definira ono što mi nismo, ali se ipak igraju s nama! I manipuliraju nas na svjesnoj i nesvjesnoj razini. Pitam se da li bi to mogli raditi s ljudima koji koriste 100% svoje svijesti???
cheguevara01000100
 
Postovi: 8
Pridružio se: 11 Sep 2012, 21:44

Re: KO SMO MI

Postod leci » 24 Sep 2012, 23:02

@Zika,
Večno pitanje, koje tutnji kada postavimo sebi!
Divna tema Žiko!
Moje saznanje o tome ko smo, je da smo duhovna, nesagledivo divna i moćna bića, koja u ovom vremenu sveopšteg buđenja imaju savršenu priliku da naprave nesagledive promene u sebi i u postojanju.
U ovom posebnom vremenu smo dobili informaciju, svetlo, priliku, da onim što je naše znanje i potencijal a to je naša emocija i misao, da dođemo do uvida u sebi u ko smo zaista i da se setimo toga.
U nama je zapis, u našem kodu, i mi možemo i moramo toga da se setimo ako želimo izlaz u svetlost a želimo, zato nam je i dato saznanje da misao kreira.
Svesnom namerom kreiranja naših misli i emocija, možemo svako pojedinačno da posegnemo za svojim razvojem i uvidom u zapise, ko smo i šta treba da radimo.
Ovo je idealno vreme i idealna prilika.
Obratimo maksimalno pažnju na ono što mislimo i što šaljemo od sebe. Obratimo pažnju na svoju intuiciju i tako umnožavajmo svoju snagu.
Nije važno kako je bilo pre, važno je da sada imamo savršenu šansu da sve promenimo. Nećemo više trošiti svoju energiju na ne mogućnosti već mogućnosti, koje su nam date u ovom vremenu, a to nije nikako slučajno, jer slučajnosti ni ne postoje. Svaka slučajnost je samo redosled u nizu koji sledi.
U svakom od nas, pojedinačno leži mogućnost i odgovornost za ovaj trenutak u vremenu, i predstoji i dešava se promena našeg postojanja i prelazak na viši nivo.
Ja to osećam a ima puno ljudi koji to osećaju.
@natasa55,
Hvala ti draga Nataša na ovoj vežbi super je!
Hvala svima tema se baš divno proširuje, kao i mi, he he he
Slika
Korisnikov avatar
leci
 
Postovi: 351
Pridružio se: 19 Avg 2012, 22:28

Re: KO SMO MI

Postod Zika » 24 Sep 2012, 23:19

Leci
Za trenutak si me zbunila, nisam znao ko je ovo napisao Ti ili ja. Tako je to kada govorimo Istinu i dozvolimo da Svetlost govori kroz nas. Nemam nista da dodam. Mozda samo da najvaznija vezba treba da nam bude da porepoznamo taj unutrasnji glas, glas bozanskog u nama i da osetimo kada govori ego a kada taj glas.
Korisnikov avatar
Zika
 
Postovi: 692
Pridružio se: 20 Avg 2012, 00:17
Lokacija: Kanada

Re: KO SMO MI

Postod leci » 26 Sep 2012, 16:45

Nasmejao si me Žiko, i u stvari imaš pravo, nije ni važno ko govori, važno je da onaj kome to treba čuje.
A prepoznati glas, ili svoju intuiciju e to je divota, onda nikada ne pogrešimo.
Ego uvek radi i to je njegov posao, ali kada bi češće zapitali sebe, jel ti to govoriš iz srca, jel ti to govoriš istinu, da li sada govoriš da bi samo nešto rekao ili imaš nešto da kažeš, tada mnoge stvari nebi rekli, nego bi mudro ćitali i slušali, šta neko drugi govori i da li govori iz svoje istine.
Ali sve je to dobro,jer na našem putu greške su dragocene, da nas bolje upute u to šta jesmo a šta nismo.
Slika
Korisnikov avatar
leci
 
Postovi: 351
Pridružio se: 19 Avg 2012, 22:28

Sledeća

Povratak na Tehnike, alati i učenja

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost