Meditacija vs molitva

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci

Meditacija vs molitva

Postod Primal » 01 Nov 2013, 01:46

Pozdrav Ratnici svetlosti.

Zanimaju me razlike i slicnosti izmedju molitve i meditacije. Koji metod je efikasniji?
Posmatraj sebe svojim očima - Vina :)

Kada druge oslobodite, i sami postajete slobodni - Maja Popov :)
Korisnikov avatar
Primal
 
Postovi: 14
Pridružio se: 31 Okt 2013, 00:28
Lokacija: sveMir

Re: Meditacija vs molitva

Postod DenVik » 01 Nov 2013, 11:07

Oboje.
Ali pod uslovom da nema veze sa fanatizmom bilo koje vrste.

Znači, sve u granicama normale, raditi ono što ti prija, osluškivati sebe, pa ko šta voli nek izvoli.
Pisalo se puno o meditaciji, neću se ponavljati,nađeš udoban položaj i dišeš u tišini sebe ili neko vizualizacijom uđe u to svoje stanje ili brojanjem udaha ili pravljenjem energetskog štita ili šta smo već prošli viewtopic.php?f=5&t=39
Molitva , nađeš udoban položaj i dišeš u tišini sebe i zamoliš da sve bude kako jeste, u redu, "Neka bude volja tvoja" i zahvališ se na svemu što jeste.

Ne primam se na molitve određenih organizacija( religija) to je intimna stvar i svako neka odabere ono što mu duši prija.
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Korisnikov avatar
DenVik
 
Postovi: 870
Pridružio se: 24 Jan 2013, 23:14

Re: Meditacija vs molitva

Postod Krijesnica » 01 Nov 2013, 14:33

Slažem se s DV. Iako, efikasnost toga dvoje ovisi o tome koji ti je cilj.

Mislim da je kombinacija tog dvoje najbolja. U meditaciji stišaš um, umiriš tjelesne ritmove, dovodiš se u tišinu... I onda otvaraš prolaz svojoj iskrenoj molitvi čije riječi odmah dotiču Onoga kojem se obraćaš..ovisi želiš li se moliti anđelima, vodičima, Bogu itd.
Dok meditiraš, možeš moliti, a možeš i meditirati dok moliš. :mrgreen: Iskušaj i vidi što je ono pravo za tebe.
Krijesnica
 

Re: Meditacija vs molitva

Postod sarah » 01 Nov 2013, 14:38

Po meni su molitva i meditacija jedno te isto. Kažu da Bog živi u tišini, a to je samo simbočna poruka da bi se shvatili molitva i meditacija kao sjedinjavanje sa božanskom energijom. Kada se posle određenog vremena meditacijom dovedemo u stanje bez i jedne misli, tada se naše unutrašnje biće otvara za za tu energiju. Bog je u nama i u energiji koja nas okružuje, što će reći da je sveprisutan. Mislim da nisu bitne reči i načini, već prepuštanje tom svojem unutrašnjem biću jer smo tako bliži sebi, a samim tim i Bogu u sebi.
Čitajući došla sam do saznanja da su sveštenici svih religija ustvari upražnjavali medeitaciju. Transcendentalna molitva je meditacija, molitva bez reči, kada postaješ ljubav i kada osećaš božansku ljubav... Ne treba se nikada držati pravila i formi, one su bile neophodne pre mnogo vremena kada je naše društvo bilo u mnogo dubljem stanju nesvesnosti, i kome je trebalo sve plastično objasniti da bi se rezultat postigao. Sada smo pri kraju jednog doba i na ulazu u drugo, svest je evoluirala, i svi smo negde spoznali tu promenu koja donosi otvorenost za skroz nova znanja i ujedinjenja različitih religijskih pogleda.
Tako da sada možemo da shvatimo i vidimo kako se molitva pretvara u meditaciju, npr čovek sedi u tišini i usrdno i u sebi izgovara molitvu, i to traje određeno vreme, zatim čovek kada počne da oseća svoju bit koja reaguje na reči ljubavi se ućuti, zatim svaku misao koja dolazi pušta da prođe, zatim su praznine između misli sve duže... I na kraju čovek ostaje bez ijedne jedine misli u jedinstvenom osećaju koji nije lako opisati, jer svako ima drugačiji taj svoj jedinstveni doživljaj...
To je logičan sled sjedinjavanja sa Bogom u sebi, putem molitve kroz meditaciju koje su koraci na jednom te istom putu :)
Korisnikov avatar
sarah
 
Postovi: 496
Pridružio se: 05 Sep 2012, 14:24

Re: Meditacija vs molitva

Postod Član 257 » 02 Nov 2013, 16:10

Zavisi sta smatras molitvom...
Molitva bi trebala da ojaca veru. Ali cesto je molitva sredstvo trazenja. Opet ponavljam, napisi sta smatras molitvom i kako to kod tebe izgleda pa cemo nastaviti da diskutujemo. Mnogo je bitno.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Korisnikov avatar
Član 257
 
Postovi: 804
Pridružio se: 25 Okt 2012, 12:30

Re: Meditacija vs molitva

Postod Primal » 02 Nov 2013, 20:51

Hvala svima na odgovorima. Pod molitvom smatram povezivanje sa Bogom pod okriljem pravoslavlja ili drugih religija. Pravoslavne klasicne molitve u mom slucaju. Pozdrav
Posmatraj sebe svojim očima - Vina :)

Kada druge oslobodite, i sami postajete slobodni - Maja Popov :)
Korisnikov avatar
Primal
 
Postovi: 14
Pridružio se: 31 Okt 2013, 00:28
Lokacija: sveMir


Povratak na Tehnike, alati i učenja

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju