Duhovni učitelji

"Poznati" pozitivci :)

Re: Duhovni učitelji

Postod Krijesnica » 12 Mar 2013, 16:48

Znam nekoliko tehnika, kasnije ću napisati dvije. S tim da ne garantiram rezultate, kao početnik ćeš vjerojatno imati puuuno pokušaja prije nego uspiješ (ne podcjenjujem te, nego znam po sebi i onome što i sami duhovni učitelji govore). Naime, potrebna je snažna kontrola uma koji tokom tog procesa ne bi smio ni zucnuti, a isto tako velika je mogućnost da dobiješ lažnog učitelja koji će valjati gluposti, umjesto da te podučava.
Krijesnica
 

Re: Duhovni učitelji

Postod Član 257 » 12 Mar 2013, 22:03

Jedini lažni učitelj je Ego. Sve što se dogodi kad čovek utiša Ego (UM) je dobrobit od Boga...Ne postoji loše, postoji samo odsustvo dobrog uzrokovano našim vlastitim mislima....
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Korisnikov avatar
Član 257
 
Postovi: 804
Pridružio se: 25 Okt 2012, 12:30

Re: Duhovni učitelji

Postod Član 257 » 12 Mar 2013, 23:30

Kako da utvrdite da li je Član 257 muško ili žensko?
Odvedete člana na kolače. Ako je pojela kolač onda je žensko. Ako je pojeo onda je muško...
(stara fora, ali mi je predobra...)
:)
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Korisnikov avatar
Član 257
 
Postovi: 804
Pridružio se: 25 Okt 2012, 12:30

Re: Duhovni učitelji

Postod Krijesnica » 14 Mar 2013, 10:57

Hahahahahaha, baš ste me nasmijali.

Evo jedna mala vježbica za druženje s duhovnim vodičem (ovo je najjednostavnija, koristi se kada imate neko konkretno pitanje). Postoje i vježbe gdje možete provesti i dulje vrijeme u razgovoru s učiteljem i saznati neke stvari o njemu, ali o tome drugi put.
Dakle, sjeli ste s uspravnom kičmom, preporučuje se da tokom vježbe ne ležite jer lako možete početi sanjariti. Napravite vježbe disanja i opuštanja tijela. Sada usmjerite pažnju na treće oko. Kada osjetite energiju, zamislite crnu točku ispred vašeg čela i potom ju smjestite između obrva, na mjesto gdje vam se nalazi treće oko. Držite tu sliku u glavi nekoliko minuta. (Oni koji ne mogu vizualizirati, ne moraju se previše truditi, samo budite svjesni da je točka tu.) Sada postanite svjesni intenzivne plave boje koja prožima vaše treće oko i vaše vidno polje. Proširite plavu boju kroz cijelu glavu. Držite tu sliku nekoliko minuta. Sada zamislite neko lijepo mjesto u prirodi. Pred vama se nalazi puteljak. Započnite šetnju tim puteljkom. Putem se ogledajte oko sebe, promatrajte prostor u kojem se nalazite. Doživite ga sa fizičkim osjetilima, osjetite temperaturu zraka, detalje u prirodi (drveće, trava, grmlje, potok, cvijeće, bilo što, neka vas mašta vodi). Osjećajte mirise. Slušajte zvukove - šum lišća, šum vode, vjetar, pjev ptica. Zastanite na mjestu koje vam se čini dovoljno mirnim i opuštajućim. Kada pronađete to mjesto, sjednite i opustite se. Sada zamolite duhovnog vodiča s najviše frekvencije za njegovu prisutnost i vodstvo. Molite tri puta i obavezno mu se zahvalite što je tu. Dopustite mu da se pojavi u bilo kojem obliku. Možda ga nećete odmah vidjeti. Vjerojatno ćete energetski osjetiti njegovu prisutnost - u obliku opuštenosti, mira, blaženstva, možda vas preplavi ljubav ili radost. Možda se pojavi kao životinja, u obliku mačke, psa, ptice. Duhovni učitelji poprimaju različite oblike ovisno o vašoj frekvenciji, cilj im je da vam se prilagode. Čak i ako ne osjećate ništa, to je u redu, osjetljivost se razvije s vježbom. Sada mu postavite pitanje. Ono neka bude konkretno i može se odnositi na bilo što. "Da li sam dobro postupio učinivši to i to", "ponudi mi svoje vodstvo po pitanju ljubavi, posla, zdravlja", itd. Možete ga i jednostavno pitati "što je to što trebam znati u ovom trenutku". Tada možete dobiti informaciju vezanu za vašu opću dobrobit. Kada ste postavili pitanje, opustite se. Utišajte um. Tu ne treba puno napora, samo obratite pozornost na svoja osjetila, dišite, slušajte, promatrajte misli, no nemojte očekivati. Vodiči ne vole pritisak, kao ni vi. U trenutku kada odgovor treba stići, u vama će nastati tišina i osjećaj mira. Ukoliko se počnete osjećati nelagodno, postoji mogućnost da je uz vas neki entitet koji vas dezinformira. Ako se to dogodi, pristojno ga zamolite da ode. Nakon što ste dobili odgovor, zahvalite se vodiču. Sada zamišljajte kako se ustajete i odlazite s tog mjesta u miru. Ponovno promatrajte sve detalje koji su oko vas. Napustite mjesto istim putem kojim ste došli. Sada ponovno postajete svjesni crne točke na vašem čelu i plave boje koja vas okružuje. Dopustite da slika polagano izblijedi u vašoj svijesti i otvorite oči. Meditacija je gotova.

Kako bi spriječili to da umjesto učitelja stupite u kontakt s nižim entitetom, prije meditacije zamolite za zaštitu. To se čini na način da se obratite anđelu čuvaru i zamolite da bude uz vas prilikom meditacije. Nakon molitve postanite svjesni bijele svjetlosti koja nastaje u vašim prsima i lagano se širi kroz vas i vaše tijelo. Potom se obratite Bogu i zamolite da vas okruži pozitivnom energetskom zaštitom. Tada zamišljate kako se oko vas formira sfera bijele svjetlosti i vi sjedite unutar nje. Tu vježbu je općenito dobro raditi prije svake meditacije, kako vas u radu ne bi omela druga bića. Kada imate zaštitu, svako biće koje se nađe u vašoj prisutnosti automatski postaje prosvijetljeno.
Krijesnica
 


Povratak na Učitelji, autori, inspirativni ljudi

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju

cron