KANAĐANI NISU NORMALAN SVET

Ovde možete da postavite svoje poučne priče o životu i o raznim pojavama koje nas okružuju a iz kojih možemo naučiti i podsetiti se šta su najlepše životne vrednosti :)

Počasni naziv je "Žikin kutak" jer je Žika započeo ovu divnu tradiciju da nas uveseljava i podučava sa svojim divnim pričama.

Naravno svi su dobrodošli da dodaju svoje priče :D

KANAĐANI NISU NORMALAN SVET

Postod Zika » 20 Mar 2016, 09:26

Odavno nisam ovde dolazio. Evo me danas da pokazem onima koji me znaju da sam jos ziv i da ostavim jos jednu pricicu.

Ovo ne kažem bez veze, keve mi ne.Navešću nekoliko primera pa sami odlučite.

PRIMER1
Dolazite na kasu u radnji i kasirka je nasmejana i kaže vam zdravo. Vi kao pravi Balkanac je pogledate namrgođeno i u sebi kažete ''Šta se keziš koji moj, gledaj svoja posla''.Ali to nije sve jer će te zapitati i kako si a vi opet u sebi kažete''Šta se to tebe tiče''. E sad dolazi kulminacija, platili ste i polazite da izađete iz radnjei čujete-''Imajte lep dan''.Zastanete a u vama sve proključa... to je isuviše i vaše misli postaju glasne.-''Šta se to tebe tiče i nemoj da stavljaš pritisak na mene da imam lep dan. Baš neću,eto ti''.Vi postupate normalno kao i svaki balkanac i pitate se zašto su ovi Kanađani toliko nenormalni.

PRIMER2
Vozite se podzemnom železnicom i odjednom se voz zaustavi. Prođe tako 10 sekundi a voz još uvek stoji a vi se uzdržavate da glasno komentarišete. Prođe i 10 minuta...pogledate okolo...svi sede mirno, neki dremaju, neki čitaju knjigu ili novine a neki zure kroz prozor u mrak...niko ne komentariše.Kažite vi meni sada da li je to normalan svet? Kod nas, normalnog sveta, već bi ceo vagon brujao od komentara, grdnji i psovki, Znam da to nebi pokrenulo voz ali bi skratilo vreme, započele bi se tolike interesantne konverzacije. A oni – NIŠTA, sede ko neke mumije, pa zar je to normalno?

PRIMER3
Autobuska stanica...prilican broj ljudi ceka autobus. Stiže autobus i svi polako, bez guranja čekaju da uđu. Odjednom se narod zaustavi i niko više ne ulazi a ima još mesta za desetak putnika. Bilo bi još više mesta, bar još za dvadesetak da se malo poguraju, da stanu blizu jedan uz drugog, jok bre. Autobus kreće poluprazan.Jel to normalno?

PRIMER4
Mogao bih da nađem bezbroj primera ali evo još ovo.Svaki auto ima sirenu negde na volanu ali Kanađani to ne znaju. Možda i ne znaju kako se koristi ili su možda nemuzikalni. Čak i dok se čeka zeleno svetlo na semaforu – tišina. Da li je to normalno? Kod nas na Balkanu možete da čujete čitav orkestar i nikom nije dosadno dok čeka.

PRIMER5
Ovo je zadnji primer i to se meni desilo .Izašao sam iz radnje i seo u moj auto. Dok sam stavljao ključ da upalim motor cuo sam prasak i udarac u moj auto. Pogledao sam u ogledalo i video jedan auto koji je bio prilepljen uz moj. Izašao sam napolje ai drugi vozač takodje. Pogledali smo šta je oštećeno i mirno izmenjali podatke. Niko nije bio povređen (što je najvažnije) a ni materijalna šteta nije velika. Otišli smo svako na svoju stranu.Da, nisam rekao da je moj auto još uvek bio parkiran a da je drugi išao u nazad i tako me je udario. Iako šteta nije velika dosta če koštati ali ni to nema veze jer će osiguranje to platiti. Prijavio sam taj karambol osiguranju i dobio sam adresu radionice gde trebam da se obratim. Takođe mi je rečeno da imam pravo na vozlo koje ću koristiti dok se moj auto ne opravi. Sve je prošlo glatko, bez trzavica. Kad sam pomislio kakav bi scenario bio u Beogradu da se ovako nešto desi, počeo sam da verujem da sam i ja, pod uticajem Kanadjana,nenormalnog sveta, postao nenormalan.Znate i sami kako bi to izgledalo tamo kod nas (ili da akžem, tamo kod vas).Izletela bi oba vozača sa nekim tvrdim predmetom u rukama i sami rešavali problem ko je kriv, kao i sav normalan svet. Da ne pominjem seksualne aktivnosti bas tu na ulici u koje bi bile ukljucene majke, sestre i mnogobrojna bliza i dalja rodbina, sto je potpuno normalno.

Došao sam do zaključka da se Kanadjani ponašaju normalno za Kanadu a Balkanci savim normalno za Balkan.
Korisnikov avatar
Zika
 
Postovi: 692
Pridružio se: 20 Avg 2012, 00:17
Lokacija: Kanada

Re: KANAĐANI NISU NORMALAN SVET

Postod kungfubalerina » 08 Apr 2016, 00:01

Bas lijepo :bravo:

Ja znam primjer da je jedna nasa profesorica polagala tamo kod njih neke ispite, i na jednom predmetu je pokusala da pomogne koleginici Kanadjanki, tj. dozvolila joj da prepise od nje, a Kanadjanka pocela da se dere na nju optuzivajuci je da je omalovazava... :roll:

Sta cemo, mi se bratski i svadjamo i druzimo :nempojma:

Pisite negdje o njihovom smislu za humor, nesto imam osjecaj da je nas bolji... valjda od te nase silne energije :lud:
kungfubalerina
 
Postovi: 6
Pridružio se: 29 Dec 2015, 21:17

Re: KANAĐANI NISU NORMALAN SVET

Postod Srećna Misao » 12 Maj 2016, 22:42

Odlične su vam priče! Drago mi je što ste dobro, živo i zdravo i duhovito. :D
Neka je ljubav u nama i sklad sa okolinom.
Korisnikov avatar
Srećna Misao
 
Postovi: 28
Pridružio se: 26 Jan 2015, 17:34


Povratak na Poučne priče (Žikin kutak)

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju