od Roses » 11 Apr 2013, 13:57
Ja sam sanjala Gospu. Ja se kao nalazim na nekom drvetu na rubu sume, drvo je veliko, razgranato i otprilike 20 metara udaljeno od sume na pasnjaku. Divne livade okolo. Odjedanput ja vidim neku bijelu maglicu koja se pojavi na jednom dijelu drveta na kome sam ja bila. I ta magla zatreperi i ja u sljedecem trenutku vidim da sam ja sva u toj bijeloj magli ali ne znam sta se desava . I onda vidim da je ta bijela magla veoma velika postala a ja sva u njoj. Konacna slika je bila Gospa me zagrlila i milovala po kosi. Ja sam imala neki divan osjecaj, neki osjecaj tako neke blage mekoce ali me ipak bilo malo strah, jer nisam znala sta se desava. San je bio veoma jasan i upecatljiv za mene, bilo me malko strah a u isto vrijeme je bilo tako divno osjecati taj blagi osjecaj mekoce. Nisam iz dana u dan mogla da zaboravim taj utisak, tako sam tu blagost iz sna snazno osjecala i taj osjecaj mekoce mogu i dan danas prizvati u svje sjecanje. Takav jedan dozivlja, prosto nevjerovatno.
Taj san je bio za vrijeme rata kada sam bila u izbjeglistvu ali me tu bilo strah da se nesto lose ne dogodi jer je bilo i nekih ludih ljudi tu koji su znali prijetit iz cista mira a nista kriva nisam ni ja ni moji stari roditelji, mi se jednostavon sklonili od rata. Strah me bilo iz dana u dan. Nakon tog sna negdje u roku od 3 mjeseca desila se situacija da sam odselila u drugu zemlju u kojoj me vise nije bilo strah da bi mi neki losi ljudi mogli ucinit nesto nazao. Vjerovatno je Gospi bilo zao sto ja kao neduzna osoba se toliko bojim pa je me je zagrlila i rekla da ce se ona za mene pobrinut sto je i ucinila. Ja znam tacno da je mene Gospa spasila. Kada sam otisla svi su pitali za mene i niko vise nije bio bijesan ni meni ni mojim roditeljima. Moji roditelji su mi cesto govorili, ovi ljudi toliko pitaju za tebe i zele da te vide ponovo, mi se cudimo kako toliko, jer bas kao da si im ti neki idol.
I ja sam se vratila godinu dana poslije, dosla sam u posjetu mojim roditeljima na mjesec dana i bila sam veoma umorna od puta jer sve sto sam donijela je bilo preko 50 kg bombona i cokolade za djecu u izbjeglistvu. Jedva sam to dovuknjarila ali mi je cilj bio da im nesto donesem. Stvarno sam voljela tu djecu bez obzira cija bila, bili su svi tako mali i divni. Meni je tad bilo 27 godina.