Ovo pitanje ima više dimenzija.
Mene je jako briga šta drugi kažu, kako se ponašaju i kakvu energiju šalju prema meni - jer svi su moje ogledalo i sve sam ih privukao u svoj život.
E sad, naravno, mislim na ljude s kojima imam redovnu interakciju, ne misilm na neke teoretske rođake/prijatelje/poznanike/fejsbuk-prijatelje koje ne poznajem ili viđam jednom godišnje.
Naša okolina, ne samo ljudi, nam daje konstantne povratne informacije o tome ko smo i šta smo. Da neko ti kaže da si nekakav kakav smatraš da nisi, i možda i nisi ali se bojiš da jesi. Ili jesi u mnogo manjoj meri nego što ti ta osoba kaže. Možda ta osoba samo priča o sebi ali opet ti si taj koji je privukao baš te reči da čuje. Uvek ima razlog zašto. I zato ne treba se pitati da li je ta osoba u pravu, nego zašto mi je bilo potrebno da čujem ovo???
Leonora Ruzvelt je rekla "Niko me ne može učiniti da se osećam loše, osim ako mu ja to ne dozvolim." Poenta je da sve što čujete možete iskoristiti da se spustite ili da se podignete, da budete vlasnici ili da budete žrtve! Svaka osoba koju sretnemo čak i na ulici, razgovori koje čujemo usput su poruke namenjene baš nama i super je čuti šta nam one poručuju.
Mislim da je pitanje pre "Da li koristite tuđe mišljenje da biste se osećali loše, ili da biste napredovali?"
Malo sam izgubio nit šta sam hteo da kažem, ali skontaćete već
Takođe ne uzimam sve zdravo za gotovo. Uvek gledam ko govori, šta govori i zašto govori.