Kako otkloniti blokade? - Going general

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
Ja_mogu_sve

Re: Kako otkloniti blokade? - Going general

Post by Ja_mogu_sve »

a sto se tice otpora prema novcu mozete li reci nesto vise o tome? Zivot mi se promenio na bolje od kad znam za ZP ai cini mi se da imam neku blokadu u vezi sa novcem
kako bi to mogla da ispravim? Ponekad dok pisem afirmacije tako jako zelim da verujem u njih ali osecam neku zabrinutost da li ce biti kako zelim, jel to moja blokada?
Naly Younis

Post by Naly Younis »

Dr. Joseph Murphy je napisao knjigu "Vaša beskonačna moć da budete bogati" Tu je opisao sve blokade ljudi kojima je pomogao a radi se o novcu.
Ja sam imala također najveće blokade oko novca. Mrzila sam novac zbog nepravde u svijetu i vjerovala da su bogataši zli. Bila sam zavidna onima koji su ga imali. Zavist i vjerovanje o zloćestoći bogatih, prevazišla sam i bez blokade - ljubavlju. Kada sam čula da je osoba, kojoj sam zavidila na novcu, donirala djeci bez roditelja, to mi je je bio šamar svijesti i savjesti. Kada su mi se ciljevi počeli ostvarivati, napravila sam analizu. Svi ciljevi koji su se ostvarili, proizašli su iz neke ljubavi. Zaključila sam tada da i cilj oko novca mora proizaći iz ljubavi. Fokusirala sam afirmacije na ljubav prema novcu.
" NOVAC JE SIMBOL BOŽJEG OBILJA I NJEGOVA BESKONAČNOG BOGATSTVA.
NOVAC JE MOJ PRIJATELJ.
JA VOLIM NOVAC.
JA ZASLUŽUJEM DA BUDEM USPJEŠNA I BOGATA."
Prije 2 tjedna ostvarila sam financijski cilj koji sam u glavi osmislila prije 7 mj.

Evo, u potrazi da se sjetim točnog naziva knjige, naišla sam na ovu stranicu... :D
http://www.eli21.com/moc-novca.html
Image ŽIVIM SVJESNA BOŽJE PRISUTNOSTI.
NJEGOVA PUNINA NEPRESTANO TEČE KROZ MENE, PUNEĆI SVE PRAZNE POSUDE U MOM ŽIVOTU.
Ja_mogu_sve

Post by Ja_mogu_sve »

hvala na odgovoru :) pocela sam da privlacnim male kolicine novca ali i to je pocetak :)
Summer

Post by Summer »

Zdravo svima! Ja takodje imam jednu veliku zelju, ali mislim i puno blokada posto se u pogledu nje ne osecam radosno i punom entuzijazma (kako sam naucila od Abrahama da bi trebalo da se osecamo u vezi sa nasim zeljama), vec lose, jer previse vidim nedostatak tog sto zelim, cak mi je tesko da zamislim ostvarenje - nikad to nisam imala.

E sad, pitanje je da li su afirmacije najbolje sredstvo u uklanjanu blokada i sta bih jos mogla da radim? Ako imam vise negativnih uverenja koja su uzrok blokada da li na svima istovremeno treba raditi, ili da odaberem jednu stvar?
sarah

Post by sarah »

Draga Summer, ja sam radila na svoijm blokadama tako što sam koristila samo one Afirmacije koje kad bih pročitala bi automatski osetila u sebi kao neko prepoznavanje da je baš ta afirmacija za moje "slabo" verovanje povodom nečega, dok druge afirmacije nisu imale taj efekat :)
Takođe odličan je i sistem koji mi je isto mnogo pomogao a njega je činimi se Leci predložila, naime napisala bih na papir sve one razloge iz kojih mislim da mi nešto neće uspeti, a onda bih radila afirmacije vezano isključivo za te razloge...Znači imaš negativno uverenje povodom nečega što treba da uradiš ili nečeg što želiš, pa ti lepo preispitaš razloge koji su te dotle doveli i shvatiš da je to npr nedostatak samopouzdanja, a ti ona počneš da radiš afirmacije vezane za samopouzdanje :D
Ali ono što je čini mi se najbitnije od svega je da uporedo s tim što radiš na sebi pokušaš da osetiš kako je to živeti tu svoju želju odnosno da ti živiš kao da je to već ostvareno. Ali ako si suviše skoncentrisana na nedostatak toga onda svoju pažnju usmeravaj na ono što voliš da radiš što te čini srećnom npr. hobiji, čitanje, šetnje...bitno je samo da ne razmišljaš o onome što nemaš, jer privlačenje dobrobiti znači da pozitivne vibracije pozitivnih misli privlače sebi slične...
Dozvoli sebi da osetiš uzbuđenje koje prelazi u zadovoljstvo zbog putovanja na koje si krenula, da osetiš zahvalnost tome što već imaš i da će isto kao i to što već imaš, i sve ostlo doći u tvoj život :D
I da, moj savet je da je najlakše da sve što radiš pišeš, i da nije bitno na koliko stvari radiš, jer videćeš pišući vremenom će se iskristališu one stvari za koje imaš ultimativno negativno uverenje i na njih se i najviše treba koncentrisati i afirmisati. Naslov ove teme i sve što je predhodno napisano je priča koja počinje pitanjem šta uopšte želiš i kako sebe postepeno dovesti do manifestacije toga.I po meni je najbitnije uvek počinjati afirmacijom iskazivanja ljubavi prema sebi kao kondciona priprema za sve što radiš :P :P :P
Summer

Post by Summer »

Hvala Sarah puno! Dala si mi super savet kako da odaberem efektnu afirmaciju :)

E sada, imam takodje jednu nedoumicu. Mislim da mi je tesko da kreiram osecaj kako je ta zelja vec ispunjena, ako cesto nailazim na ljude/situacije koji isticu da to nemam... Da li treba (bar u pocetku) da izbegavam ljude/situacije nakon kojih se obicno osecam lose?
sarah

Post by sarah »

Summer wrote: Da li treba (bar u pocetku) da izbegavam ljude/situacije nakon kojih se obicno osecam lose?
Razumem te kako se osećaš zato što sam prošla kroz slična pitanja i nedoumice i ono što ti mogu reći je da isto tako kao što smo svi različiti, postoji i različit broj odgovora, nekom pomaže jedan način odbrane od negativnosti nekom drugi...Ali ono što meni pomaže je postavljanje polazne tačke, jer Svi smo mi na putu učenja i detekcije negativnosti u nama i oko nas, i kao što sam već rekla svima nam je na raspolaganju način koji radi za nas a to ćemo znati ako ga osetimo u sebi kao pravi.
Znači ono što je meni logično je da ako je moja polazna vibraciona tačka dobro osećanje, koje jeste posledica prvenstveno ljubavi prema sebi i rada na sebi, onda mi je mnogo lakše biti u interakciji sa ljudima, jer ja onda primam od njih samo ono što se slaže sa mojom pozitivnom vibracijom i ignorisem i neidentifikujem se sa onim što se ne podudara sa mojom vibracijom...Meni je to je kao da posedujem štit ljubavi koji odbija sve negativno :D
Probaj različite načine oseti šta tebi odgovara, ako se neosećaš kao da je tvoja želja već manifestovana koncentriši se na sadašnji trenutak šta te u njemu čini srećnom i to radi i malo pomalo tvoji otpori će se "topiti" pod toplinom radosti koju osećaš radeći ono što voliš, u takvom stanju želje postaju stvarnost i ostvaruju se kad to najmanje očekuješ i kad si zadovoljna i opuštena... :P :P :P
Summer

Post by Summer »

Ok, hvala!!! :) Pretpostavljam da samo treba da se odvazim tj prestanem da se plasim neuspeha, i krenem da radim tehnike...
tomislav325

Post by tomislav325 »

Ja imam blokadu što se tiće prizivanja novca,mislim da je problem u izvornoj misli,ona koja je iza svih,što se ne osječam odlično kad razmišljam o novcu iako se trudim...Ima li netko dobrih afirmacija da bi oslabio tu blokadu?
Felisiti

Post by Felisiti »

leci wrote: Ima jedna tehnika koju je Luiz Hej napisala u jednoj svojoj knjizi, koja je sasvim u skladu sa zakonom privlačnosti i predivna je!

Olovka , papir i napišem želju. Zatim pitam sebe, zašto to ne može. To napišem u svim najmanjim detaljima, jer sve su to blokade i otpori,da se želja ostvari.
Kada sve to napišem, na sledećem listu sve te rečenice pretvorim u pozitivne afirmacije i to pišem i izgovaram, dok ne postanu deo mog bića.
Možda je ova tehnika lakša za početnike, jer je naša navika da u svemu vidimo negativno dugo stvarana, pa to treba iskoristiti i na ovaj pozitivan način, da nam se lako pokažu stavke koje ćemo pretvoriti u naše pozitivno stanovište.
Rezultati su super!
Image
Tomislave, citiram ti Lecin post, jer mislim da bi ti tvoje lične afirmacije možda više pomogle od nekih uopštenih za novac.
Napiši razloge zašto ne možeš da imaš novca koliko želiš, koristeći navedenu tehniku i uočićeš šta su tvoje blokade.
Onda ti ostaje da negativne rečenice pretočiš u pozitivne.
Ja sam ovo probala i zahvaljujem se puno dragoj Leci! :)

Evo i nekih Lujzinih afirmacija:
- Zaslužujem i rado prihvatam izobilje i prosperitet koji teku kroz moj život. Prosperitet je moje Božansko pravo.
- Moj novac stiže iz očekivanih i neočekivanih izvora. Otvaram se da prihvatim nove puteve prihoda.
- Uvek radim za ljude koji me poštuju i dobro me plaćaju.
- Moj prihod se konstantno povećava.
Post Reply