Pazi ovako, kad god nekog javno kritikuješ kao što si ti učinio - možeš samo da očekuješ da ćeš dobiti nazad to što si dobio i gore. Ja lično nikad nikom ne dajem nikakve savete u javnosti (a i privatno) dok to osoba na neki način ne zatraži. Ovo kako si ti "posavetovao" prijatelja je vrlo "pasivno agresivno" (izvini sad što te kritikujem

) time si implicirao nekoliko stvari izmešu ostalog to što si rekao zvuči "povredićeš sopstveno dete sopstvenom neodgovornošću" boje da si mu pukao šamar

Po meni to jeste odraz tvojeg mišljenja "da znaš bolje".
Ja ego ne priznajem i ne veličam niti ga spuštam, to je jedna poštapalica u ovom duhovno-psihološkom svetu koja ima milion značenja tako da se trudim da izbegavam upotrebu da bi se jasnije izražavao.
Što se tiče kuliranja, očigledno da ti to smeta, čim si započeo ovu temu, zašto bi to onda kulirao? Mislim da smo previše kul genneralno kao društvo i da mnoge stvari koje treba da se kažu ostane neizrečene. Nema feedback-a nema prilike da se menja jer je sve kul. Time ćeš pomoći i svom prijatelju jer čim tebi popuje sigurno to radi i drugim ljudima. Pomozi i njemu da bude bolje, jer za to služe prijatelji. Prijatelj je onaj ko će da ti razvali šamarčinu kad se ponašaš kao debil, a ne onaj ko će da ti priča stvari koje želiš da čuješ o svojim lošim navikama.