Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
Post Reply
User avatar
Vlajko
Posts: 40
Joined: 28 Oct 2012, 00:25

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Vlajko »

Seminar sam odgledao odavno, i mogu samo reći da mene ovo radi :D

Kao i The Secret, ako se pravilno shvati i primeni..da ne prepričavam.. već lepo piše na http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/tajna.htm
skrolujte na dole..pa klikom na Hooponopono možete skinuti seminar vrlo jednostavno..


..."moći ćete da ostvarite svoje ispravne namere bolje od ovih trgovaca koji sa puno tačnih detalja govore o tome u filmu. Bez tog objektivnog znanja i nadilaženja iluzija o sebi, da je po njima, svaki ego-manijak koji odgleda ovaj film ili pročita knjigu mogao bi da ostvaruje svoje glupe želje i nastao bi haos u svetu.

To se ne dešava.

Tajna nije za neprosvetljene." :geek:

I kada shvatite sve o zakonu privlačenja

bićete zreli da razumete pravu tajnu, suštinu zakona privlačenja:



Ho’o ponopono (knjiga, intervju i predavanja) 2.6.2012.

Havajski metod ostvarenja i izlečenja



Ideja se zasniva na činjenici da smo mi mikrokosmos - ceo kosmos u malom. To znači da je sve čemu težimo i sve što doživimo – baš sve – unutar nas. Ako želite da nešto promenite, to činite iznutra, ne spolja. Sama ideja je o totalnoj odgovornosti. Ne postoji ništa i niko koga bismo krivili. Sve smo mi. Zapravo, sve je Božansko, a za Božansko ne postoji ništa spolja. Otuda i naša odgovornost: sve je u nama. To smo mi.

Čovek je svesni subjekt objektivnog postojanja, sve se zbiva zbog njega, drevne tradicije govore o tome da smo jedno s Bogom, da je atman (Sopstvo) brahman (Apsolut, Božansko), da sve povezuje Univerzalno Polje i da je sve Jedno. Vreme je da to bukvalno shvatite. Da ste vi to Jedno, pošto ništa nije podeljeno i nema dvojstva (advaita).

To znači da ste lično (i kolektivno) odgovorni za sve što postoji i što se događa. Niste odgovorni za ono što se sada događa na drugom kraju sveta, ali jeste za sve ono što se događa vama, pred vama, sve čemu prisustvujete, čemu ste svedok ili u čemu učestvujete na bilo koji način. I zato samo vi to u sebi možete da promenite na bolje preuzimanjem odgovornosti, oproštajem i zahvalnošču u ljubavi.


Jednostavno rečeno, ho’o ponopono znači ’činiti ispravno’ ili ’ispraviti grešku’. Ho’o znači ’uzrok’ na havajskom, a ponopono znači ’savršenstvo’. Prema drevnim havajcima, greška nastaje iz misli koje su zaražene bolnim sećanjima iz prošlosti. One stvaraju programe po kojima sve činimo i sve nam se dešava. Ho’oponopono nudi način oslobađanja energije ovih bolnih misli, ili grešaka, koje uzrokuju neravnotežu i bolest. Čiščenjem sećanja na nultu tačku oslobađamo se programa koji su doveli do problema, zdravstvenih ili životnih. Kada radite Ho’oponopono, obraćate se molitvom direktno Božanskom koje sve omogućava, da preuzme bolne misli i neutrališe ih, ili ih pročišti. Vi ne pročišćavate osobu, mesto ili stvar. Neutrališete energiju koju vi lično povezujete sa osobom, mestom ili stvarima. Dakle, prvi stepen Ho’o ponopono-a je pročišćavanje te energije. Tada se dešava nešto divno. Ne neutrališe se samo energija; ona se takođe oslobađa, tako da nastaje potpuno nova čista tabla. Budisti to nazivaju Prazninom. Konačni korak je da vi dozvoljavate Božanskom da dođe i popuni tu prazninu svetlošću, da interveniše i reši svaki problem i nesklad na čudesan način, jer mu to konačno dozvoljavate, više ga ne blokirate.

Ovom metodom vi isceljujete i sebe i druge u sebi samom, preuzimanjem odgovornosti za sve u sebi samom, čisteći tj. uklanjajući sebe kao prepreku da Božansko kroz vas može da deluje na najbolji mogući način na sve oko vas.

Jer, ono drugačije i ne može da deluje, mi smo njegovi svesni subjekti.

Ovde je izneta prava ideja o pokajanju, "Spasiocu" i "iskupljenju grehova", koja je namerno iskrivljena u hrišćanstvu projektovanjem spolja, u Hrista i Crkvu.

Spasilac sveta je svaki čovek koji zna da je stvoren kao oličenje Božanskog tvorca.

Jedino pravo "iskupljenje", "oprost grehova" ili pokajanje moguće je na način na koji se iznosi u metodi Ho'o pono pono.

Razmevanje da smo 100% odgovorni za sve što postoji je ravno duhovnom probuđenju ili prosvetljenju.

"Čišćenje" o kome se ovde stalno govori jeste uprošćen oblik vipasana budističke meditacije.


Učenje Ho'o ponopono se zasniva na temeljnim uvidima mistike i nauke.

Kosmološka teorija Jačeg antropičkog principa (SAP) kaže da svemir ovakav kakav je postoji sa svrhom formiranja svesnog subjekta. To je svest u nama kao Ja jesam i svest o svetu. Mi smo subjekti objektivnog sveta. Objektivni svet se ogleda u svesnom subjetu. Ovakvog svemira kakav jeste ne bi uopšte ni bilo da nema svesnog subjekta. Eksperimenti kvantne fizike su otkrili da stanje fizičke materije direktno zavisi od posmatrača ili od prisustva svesnog subjekta. Otuda potiče stav da smo mi 100% odgovorni za sve i da je sve u nama.

Na toj činjenici se zasniva vedantinsko učenje da je naše Sopstvo (atman) zapravo sam Apsolut (brahman), da smo jedno s Bogom, sa smo stvoreni po njegovom liku, da smo bogovi itd. Gnostičko učenje da Bog i dalje stvara kroz čoveka. Učenje Sankhye da samo prisustvo Duha (puruše) u čoveku izaziva transformaciju prirode (prakrti).

Na tome počiva i budističko učenje o praznini ega i da je jedina prava realnost moguća samo bez ega, jer tada je samo objektivno stanje realno, da je ego jedini koji zatvara subjekta u subjektivnost i deli ga od objektivne stvarnosti.


Tada ćete razumeti da ne treba ništa da privlačite "zakonom privlačenja".

Samim svojim postojanjem vi ste već privukli sve što postoji oko vas.

Vi ste kosmički šampion u privlačenju, gori ste od crne rupe.

Sve što je potrebno jeste da zamolite Božansko za oproštaj za sve gluposti i štetu koju ste načinili kako bi vam ostalo samo ono što je dobro; da počistite sve što je između vas i Božanskog. Tada ćete imati sve najbolje, mnogo bolje od onoga što ste nameravali da privučete.

Usklađivanje svoje namere sa Božanskim je najveće dobro koje možete da učinite sebi i drugima.
Svest je trag – Znanje je pomagalo – Ljubav je odgovor :D
Sibb
Posts: 118
Joined: 27 Sep 2012, 15:41

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Sibb »

Slažem se, i da, svi koji žele imaju na youtube čitav seminar, prvi deo, pa tako dalje...
http://www.youtube.com/watch?v=nKiCFzmCcmE
Mnogi misle da je ovo potpuno suprotno zakonu privlačnosti, po meni je ovo samo stepenica više...
Kad osoba postane svesna snage pozitivnog mišljenja, i iskusi snagu afirmaija i vizualizacija, onda (pošto je čovek poput kosmosa, ima težnju za neprestanim širenjem) dolazi na red nešto više, i to je ovo o čemu govorimo.
Znam, dosadna sam, ali za mene ovo nije tehnika. :lol:
Moć nemaju ove rečenice same po sebi, već ljubav, oproštaj, i iznad svega Bog.
User avatar
sarah
Posts: 495
Joined: 05 Sep 2012, 13:24

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by sarah »

Sibb wrote: Mnogi misle da je ovo potpuno suprotno zakonu privlačnosti, po meni je ovo samo stepenica više...
Hej sibb pročitala sam tvoje postove, da slažem se, ZP te uči da uspostaviš vibraciju a jednom kad se to desi ti vibriraš samo visokim frenkvencijama odnosno Zahvalnošću i LJubavlju i To je TO ;)
User avatar
Vasilica
Posts: 46
Joined: 20 Aug 2012, 11:59
Location: Niš

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Vasilica »

Mila, i meni je psihijatar dao dijagnozu anksioznost, ali nekako nisam nikad pridavala znacaj tome. Iz tvojih postova na ovoj temi vidim da smo jako slicne, pa cak i u situaciji odnosa sa majkom, skoro identicno.
Meni je iskreno bilo vrlo tesko da prihvatim iz ZP-a cinjenicu da moram da budem zahvalna na svemu sto imam, s obzirom na odnos sa majkom, a odatle poticu ostali "izazovi". Medjutim, procitavsi sve postove na ovoj temi, kapiram da sam trebala ipak da pocnem od Volim Te, i Hvala Ti, i sad mi je mnogo lakse da to pricam u sebi dok zamisljam moju majku i ostale izazove. Samo, kada pocnem to da izgovaram u sebi, oci pocnu da mi se pune suzama, pocnem da se jezim i osecam kao neke leptirice u grudima (ne u stomaku), a osecam i kao neko olaksanje. Ne znam da li je to sad neki moj tirp, ili tako treba?
U svakom slucaju, Hvala Sibb na ovoj temi i necemu novom... :*
User avatar
Mila
Posts: 281
Joined: 19 Aug 2012, 20:53

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Mila »

Vasilica wrote: Meni je iskreno bilo vrlo tesko da prihvatim iz ZP-a cinjenicu da moram da budem zahvalna na svemu sto imam, s obzirom na odnos sa majkom, a odatle poticu ostali "izazovi".
Meni nije bilo toliko tesko da prihvatim ideju da treba da budem zahvalna i na teskim zivotnim situacijama, jer sam oduvek verovala da za sve postoji razlog - a na meni je da taj razlog otkrijem. I uvek sam tragala za odgovorom na pitanje :"Sta mogu da ucinim da poboljsam/promenim ovu situaciju?", citala sam svasta i mogu ti reci da sam iz svih tim problematicnih situacija izasla sa novim saznanjima. Sto se tice odnos sa majkom, najvecu pomoc sam dobila od Lujze Hej. Naime, ona istice da svi ljudi uvek rade najbolje sto mogu; prema tome, i nasi roditelji uvek rade najbolje sto mogu."Svi smo mi zrtve zrtava", verovatno su i nasi roditelji prozivljavali slicne situacije koje nas danas muce; jer najverovatnije nas vaspitavaju po modelima po kojima su njihovi roditelji vaspitavali njih. Da su umeli drugacije, ponasali bi se prema nama drugacije. I jos nesto na ovu temu, sto sam sama iskusila u ulozi "roditelja". Naime, imam dvoje sestrica koje obozavam. Odnos nam je vrlo otvoren i pitaju me sve i svasta (sto ce me sutra moja deca pitati), nasli smo se u svakakvim situacijama. Mnogo puta nisam imala pojma sta da im odgovorim, a da to bude pravi odgovor. Ja nisam znala pravi odgovor, vise sam postupala intuitivno kako sam u tom trenutku osetila da treba; u tim trenucima uopste nisam mogla da se setim ideja koje sam pronasla u raznim tekstovima na temu roditeljstva.
Vasilica wrote: Samo, kada pocnem to da izgovaram u sebi, oci pocnu da mi se pune suzama, pocnem da se jezim i osecam kao neke leptirice u grudima (ne u stomaku), a osecam i kao neko olaksanje. Ne znam da li je to sad neki moj tirp, ili tako treba?
Meni se desavalo da zaplacem u sred izgovaranja afirmacija, u trenucima kada sam zaista pocela da ih osecam. Ali to su bile suze radosnice, osecala sam da bacam teret sa srca; osecala sam se da me nesto bezuslovno voli i cuva, ma u kakvoj situaciji da se nalazim.

Sada ima otprilike nedelju dana do kad sam pocela da praktikujem Ho'oponopono. Odlucila sam da na neko vreme pustim afirmacije, uvek mogu da im se vratim ako to pozelim. Dakle, u ovih nedelju dana sam radila samo ciscenje. Bukvalno za sve sto mi se desavalo i za sve misli koje su mi padale na pamet, radila sam ciscenje. Slucajnost ili ne; ali osetila sam neke promene bas na poljima na kojima sam osecala najvecu potrebu za tim. U razgovorima sa ljudima sam se osecala bukvalno rastereceno; na trenutke, ali ti trenuci su znacili nesto. U drustvenom zivotu nisam ni pocinjala da radim afirmacije; a onda mi se prosle srede desi jedan lep susret nakon sto sam bas toga dana radila ciscenje za drustveni zivot. Sto se mame tice; imam osecaj da se stvari zaista menjaju. Ja se definitivno vise ne uzbudjujem oko njenih primedbi i potrebe da sve kontrolise; a cini mi se i da je ona pocela opustenije da reaguje na moj opusteniji stav.

Evo jedne pricice kao podsetnik meni i meni slicnima koji se plase da svesno prepuste stvari Nekome/Necemu drugom, da bi dosle u nase zivote.

"Jednog dana stariji je anđeo poveo mladog anđela u obilazak zemlje. Idući tako naišli su na divnu veliku kuću. Kako je bilo već kasno, i postajalo je sve hladnije odlučili su da zamole vlasnike za prenoćište. Pokucali su na vrata…Otvorila im je služavka i pozvala vlasnicu.

- ,,Da li biste nas primili da prespavamo ovu noć kod vas, već je kasno, a nama je hladno ? – upitali su anđeli.,,

- ,,Ma gde sada vas da stavim? – ljutito je odgovorila gospođa. ,,Kad ste već navalili, idite u štalu, pa spavajte tamo. ,,- odbrusila im je i zalupila vratima.

Anđeli su otišli u štalu i zaspali bez hrane i vode. U neko doba noći, mladog anđela probudili su čudni zvuci. Još bunovan, ugledao je starog anđela kako malteriše zidove štale. Bio je zbunjen, ali je ćutao.

Ujutro su anđeli u tišini nastavili svoj put. Kada je počela da pada noć, naišli su na jednu trošnu kolibicu. Pokucali su na vrata i otvorilo im je detence od tri – četiri godine.

- ,,Oprostite, obratili su se roditeljima, da li bismo mogli da prenoćimo kod vas, umorni smo od puta, a noć se približava?,,

- ,,Naravno, izvolite,,- odgovorila je detetova majka. U kolibi je bilo malo mesta, ali ljubazni domaćini su anđelima dali hranu i najbolje krevete.

Rano ujutro su mladog anđela probudili jecaji njihove domaćice. Naime, prethodne noći, uginula je njihova jedina krava, čijim su se mlekom prehranjivali. ,,Kako je to nepravedno,,- pomislio je mladi anđeo, ali je opet ćutao.

Anđeli su ćutke nastavili svoj put. Tek posle nekoliko dana mladi anđeo se osmelio i rekao starijem:

- ,,Stvarno ništa ne razumem. Ona bogata gospođa nije nam dala ni vodu da popijemo, smestila nas je u štalu i pored ogromne kuće, a ti si joj malterisao zidove, a ovoj porodici, koja nas je primila iako ni sami gotovo ništa nisu imali, uzeo si kravu. Gde je tu pravda?,,

- Eh, ništa nije onako kao što izgleda,,- odgovori stari anđeo. ,,U zidovima one štale, bilo je sakriveno zlato i gospođa ga sada neće naći, a kod siromaha je usred noći došao anđeo smrti i hteo je da uzme njihovo najmlađe dete, a ja sam ga izmolio da uzme kravu."
Lekcija je uvek voleti sebe.
User avatar
Vasilica
Posts: 46
Joined: 20 Aug 2012, 11:59
Location: Niš

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Vasilica »

Tu se javlja ona stara: "ko zna zasto je to dobro"...
Sibb
Posts: 118
Joined: 27 Sep 2012, 15:41

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Sibb »

Vasilica, veruj da, ne da potcenjujem, ali danas se toliko koristi reč ''anksioznost'', da mi nekad dođe da uzviknem ''Ej, ajde makar pročitajte nešto o tome, bilo bi fer, pre nego ljudima prikačite ovu pojavu''.
Psihijatri, a ni psiholozi ne rešavaju probleme, oni samo definišu šta je problem, malo čeprkaju šta je dovelo do toga, ali retko koji zna kako to da reši.

Ja imam jako čudne snove otkad radim sve ovo, mnogo žive, ostavljaju pod utiskom danima. Mada, znam da se čistim i kroz snove, pa me to ne zabrinjava.
Ali, čim se probudim znam njihovo značenje.
Pre neki dan mi u san došla jedna osoba, nismo se godinama čuli, i ja odradim ove mantre par puta, naveče se javila. Nije imala moj broj, niti smo bile u nekom kontaktu, kako, šta, ne znam.
Uglavnom, sanjam neke ljude koje sam zaboravila da postoje, i kad odradim mantre, uvek dobijem neku informaciju od njih, ili čujem nešto.
Sad mi se dešava da me prijatelji nazovu ''Ej, problem je taj i taj, reši to'' :geek:
Onda im pojasnim da ne ide to tako, objasnim da mogu sami...
Nekima je teško da prihvate da je ovo nešto što se radi čitav život, ali zar nije divno počinjati i završavati svaki dan mislima ljubavi...
User avatar
Vasilica
Posts: 46
Joined: 20 Aug 2012, 11:59
Location: Niš

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Vasilica »

Ma znam da svima dijagnostikuju anksioznost, zato sam i rekla da nisam pridavala znacaj tome, jer kad sam procitala na neti sta je zapravo anksioznost, shvatila sam da to nije nesto sto ja imam, tada cak nisam bila ni u depresiji, bila sam samo tuzna i.razocarvcana, stalno mi se plakalo, ali to je zbog perioda kroz koji sam prolazila (razvod i tako to), normalno da nisam najsrecnija osoba na svetu ali nisam bila ni anksiozna ni depresivna, nego kad ne znaju sa ti kazu nesto pametno onda ti bar kazu nesto zvucno :-)
A koje mantre koristis?
Sibb
Posts: 118
Joined: 27 Sep 2012, 15:41

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Sibb »

Obično ljudi kažu mantre, pa rekoh ajd' da se i ja prilagodim :D
Misli se na:
Žao mi je
Molim te, oprosti mi
Hvala ti
Volim te
U početku jeste bolje, ali kasnije mogu da se uključe afirmacije, ali one opšte, tipa:
Volim sve ljude, životinje sva bića u čitavom svemiru.
Sve se dešava u savršenom trenutku, i za moje najveće dobro.
Život me voli, sigurna sam...

Mada, svima savetujem da rade na svim aspektima života.
Naročito je bitno vežbanje, ja radim yogu ujutru, nekih 20 min, a onda imam trening od nekih sat, sat i po. Takođe, pravilne tehnike disanja su neophodne, svakodnevno na čistom vazduhu, makar par minuta, neka šumica, park...
Idem na fakultet, imam puno obaveza, tako da ne postoji izgovor da neko ne može da stigne. 8-)
User avatar
Vasilica
Posts: 46
Joined: 20 Aug 2012, 11:59
Location: Niš

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Vasilica »

Ma sve se moze kad se hoce...

Samo ja ne znam odakle da pocnem :)
Post Reply