Sungazing

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
Igor90

Re: Sungazing

Post by Igor90 »

Ma neces ti doziveti ap ne brini :)
Treba prvo da legnes na ledja opustis se maksimalno,preporucujem da ti stomak ne bude prazan a i da se ne prejedas pre spavanja jer to moze da smeta a najbolje bi bilo da se okupas pred spavanje :D xexe mislim znas ono bas pred samo leganje u krevet.Kada legnes malo se protegnes,istegnes,smiris i legnes na ledja.Polako opustas svaki misic posebno,zgrcis misic na 2-3 sekunde pa ga opustis,krenes prvo od jedne noge,ides prsti,pa list,pa butina,pa onda predjes na drugu nogu,onda cela jedna noga,pa obe zajedno i tako se penjes sve dok ne predjes celo telo,mozes ici redosledom koji ti odgovara.Kada ovo zavrsis osecaces se opustenije i lakse.Onda se malo fokusiras na misli,verovatno ti mozak radi 100 na sat i milion misli leti kroz glavu,nemoj ici za njima,samo ih posmatraj i ne trudi se da ih zaustavis,kada uspes da se odvojis sa strane i postanes posmatrac misli one ce se polako smirivati i nestajati.Kada ti je mozak smiren kreces sa disanjem,fokusiras se na proces disanja i pratis dah kako ulazi i izlazi iz tebe,pratis ceo njegov tok.Neka ti uzdisaj,zadrzavanje daha i izdisaj isto traju,mozes da krenes sa 4 sekunde pa posle par procesa povecas na 6 pa 8 i dokle god ti prija.Onda u jednom trenutku kada si na vrhuncu polako skracujes taj proces,najvaznije je da se fokusiras na proces disanja i pratis uzdisaj,izdisaj.Ako to radis kako treba osetices kako se proces disanja sve vise skracuje,nemoj nista da silis disi kako ti prija.Osetices kako tones u san,ukoliko spavas sa strane kada osetis da te hvata san okreni se i to je to za 10 sekundi ima da spavas kao beba :)
Za ap tek onda nailazi kljucna i najteza faza al tebe to ne zanima ti ces tada vec spavati.Moze telo da ti pravi problem tipa da te sve golica,smeta,trudi se da se ne pomeras bas puno ali ukoliko moras slobodno se malo mrdni ili pocesi,misli je isto u pocetku tesko kontrolisati ali i to ide praksom a i fokus na dah moze brzo da se izgubi.Ukoliko ovo svaki put pred spavanje praktikujes za kratko vreme ces savladati,nemoj samo ni jednu fazu forsirati,samo polako kako ti prija i sa mislima se nikada nemoj boriti,samo se udalji i same ce nestati! Probaj pa javi kako je proslo!
Srecno! ;)
Noetic Sparkle

Post by Noetic Sparkle »

To nas je ucio joga instruktor ,nekima iz grupe koji su imali npr kao ja problema sa nesanicom je to bas pomagalo,a ja sam pokusavala i nesto mi nije islo.Svakako ti hvala na detaljnom objasnjenju a na meni je da pokusam!
NOETIC SPARkLE
Igor90

Post by Igor90 »

Pa gde te koci?
Noetic Sparkle

Post by Noetic Sparkle »

Nekako mi ne ide to opustanje mišic po mišic,iskreno nisam sigurna da razumijem kako se to radi i na sta se misli.Mislim poznajem anatomiju ljudske muskulature ali kad god sam pokusala nekako se zbunim.Mozda previse razmisljam pa nije islo...Pitali smo vise puta joga instruktora kao i ove ljude iz grupe sto im je to polazilo za rukom ali nekako nismo razumjeli,tj jesmo dok oni govore ali kad pokusam-o to da uradim-o ne ide to mišic po mišic.Mozda je ovo tebi smijesno,pa i meni zvuci glupavo dok pisem ali tako je,bolje nisam mogla objasniti sta ustvari ne ide :oops:
NOETIC SPARkLE
Igor90

Post by Igor90 »

Ma samo zgrcis jedan misic,drzis ga tako par sekundi i opustis,sasvim je normalno da se taj misic pod pritiskom naprezao i trosio pa ces osetiti olaksanje kada ga otpustis,zaista nema sta da se pogresi.Evo stegni pesnicu najcvrse sto mozes,drzi tako 10 sekundi i kada otpustis osetices kako ti se saka lepo oseca kada prestane napor.E pa tako primenis i na celo telo malo po malo i opustice se 100% ;)
Noetic Sparkle

Post by Noetic Sparkle »

Vazi Igore,radicu tako,i puno ti hvala jos jednom na strpljenju da sve pojasnis!!!
NOETIC SPARkLE
Noetic Sparkle

Post by Noetic Sparkle »

Samo bih jos da dodam da mi je zao sto se ovaj put prica o ovoj divnoj praksi svela na moje pitanje o nesanici jer je to zaista divna i jednostavna i prirodna tehnika-pa nema covjeka koji ne voli sunce,zalaske,izlaske,njegovu blagotvornu svjetlost i toplotu a sa ovim metodom se to samo dize na visi nivo i osjecaj je zaista izuzetan,A jos,sto je preporucljivo,kada se za vrijem gejzinga tj.gledanja u sunce rade afirmacije ili molitve-to je milina.Tako da nemojte se vezivati za ovo moje pitanje o nesanici,to jeste "situacija" ali i ja licno i mnogi ljudi koje licno znam mozemo da posvjedocimo o blagodarnosti glednja u sunce,na svim nivoima.
NOETIC SPARkLE
Igor90

Post by Igor90 »

Upravo juce kada sam zavrsio sa treningom oko petnaest do pet sedeo sam sav oznojan i umoran na podu,pogledam kroz prozor i vidim da sunce zalazi i onda se setim i brzo skoknem do susedne sobe gde je prozor sa kojeg sam cesto gledao zalazak sunca.I ponovo ugledam taj predivni prizor,po meni nesto najlepse sto nam priroda pruza,to predivno prelamanje prijatnih i toplih boja.Javila se ona sreca i zadovoljstvo koju sam osecao dok sam svakodnevno gledao u sunce,i ispratio sam zalazak nekih 5 minuta,stvarno sam se dobro osecao i moracu ovo cesto da praktikujem,jeste da imam puno obaveza i svega preko glave ali moze se uvek naci vremena za ovu predivnu praksu.Upravo Kyra postavljanjem ove teme si me podsetila na sungazing i iskreno ti se zahvaljujem!
Ko nije toplo mu savetujem da proba,jer takav osecaj nece nigde doziveti.
Noetic Sparkle

Post by Noetic Sparkle »

Nema na cemu,kao sto sam u prethodnom postu rekla-zao mi je sto se ova tema samo na to koncentrisala jer je zaista divna praksa i donosi nesto sto se,po meni,zaista tesko moze opisati rijecima.Uzivaj u sangejzingu!
NOETIC SPARkLE
Igor90

Post by Igor90 »

Kyra kako je sa nesanicom? popravlja se nesto?
Jel gledas u sunce? ja pomalo ovih dana al nesto mi tesko da se koncentrisem i opustim :(
Post Reply