Meditacija

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
User avatar
pozitiva
Posts: 406
Joined: 20 Jan 2013, 13:24

Re: Meditacija

Post by pozitiva »

Veceras u 19.30 svetska Reiki meditacija, pridruzite se , opustite se i milite o planeti Zemlji, miru, ljubavi
kazu da se zaista osete neverovatne senzacije tada
Probacu
Vidimo se i osetimo veceras u 19.30
ljubac :P :P :P :P :P
sale

Re: Meditacija

Post by sale »

Sve je stvar koncentraije(Svesnosti) Evo jedne vezbe za koncentraciju iz knjige Sri Cinmoja.Disanje iz Tacke-Ako zelite da razvijete moc koncetracije,molim vas da uradite ovo,pre nego sto se koncentrisete dobro umijte se hladnom vodom.Nacrtajte zatim crnu tacku na zidu u nivou ociju,stanite otprilike 25 cm udaljenosti,licem prema tacki,i koncentrisite sa na nju.Posle nekoliko minuta pokusajte da osetite da vas udah zapravo dolazi iz tacke i da tacka takodje udise,dobijajuci svoj dah od vas.Pokusajte da osetite da postoje dve osobe vi i crna tacka koju ste nacrtali.Vas dah dolazi iz te tacke,a njen dah dolazi od vas.Ako vam je koncetracija zaista mocna,za desetak minuta osetice te da vas je dusa napustila i usla u crnu tacku na zidu.Tada pokusajte da osetite da razgovarate sa svojom dusom.Vasa dusa vas vodi u svet dusa radi ostvarenja,a vi vodite dusu u fizicki svet radi ispoljavanja.Na taj nacin mozete veoma lako da razvijete moc koncetracije.Ali ovaj metod treba da se vezba.Ima mnogo stvari koje su veoma lake kad se uvezbaju,mi ne postizemo rezlutate samo zato sto ih ne vezbamo :) Prepisano iz knjige,na ovome treba da pociva cela stvar oko meditacije,sve je na ovome zasnovano,kao sto rece Krijesnica,(Svesnost ili koncetracija) :D pozitivo veliki pozdrav za tebe :D
sale

Re: Meditacija

Post by sale »

E ovo jos nisam pitao ali mislim da ima bas veze sa samom meditacijom,radi se o polozaju samih prstiju,ruku u toku meditacije,ima raznih polozaja,i koliko mi se cini svaki od tih polozaja utice na otvaranje po jedne cakre,koji je polozaj prstiju najbolji za nekog ko je u obdanistu :D
Krijesnica

Re: Meditacija

Post by Krijesnica »

pozitiva wrote:Veceras u 19.30 svetska Reiki meditacija, pridruzite se , opustite se i milite o planeti Zemlji, miru, ljubavi
kazu da se zaista osete neverovatne senzacije tada
Probacu
Vidimo se i osetimo veceras u 19.30
ljubac :P :P :P :P :P
:o Ne mogu vjerovati!! Još jednom sam potvrdila da imam izvrsno vodstvo. Nisam imala pojma da je jučer bila meditacija, a dosad sam već tri puta sudjelovala u globalnim meditacijama. I točno se sjećam kako sam jučer oko sedam sati dogovarala neko druženje, i u tom trenu mi glavom prođe misao: "večeras je globalna meditacija, ne možeš ići". Nisam uopće znala odakle mi ta ideja odjednom, pa sam ju ignorirala i otišla van :lol: Bože, svašta.

Sale, drago mi je vidjeti da napreduješ u meditaciji. Susrela sam neke ljude koji su meditirali mjesecima i rekli da ne osjećaju ništa. Ja sam već nakon prve meditacije osjetila promjene, a vidim da si i ti na dobrom putu. Mogu si misliti kakav je osjećaj bio kada si ugledao vlastitu svjetlost, sada si sigurno malo svjesniji energije svoje duše, odnosno svoga Ja Jesam. I ova tehnika koju si opisao je odlična za meditaciju, tri stvari su ovdje obuhvaćene: pažnja, svjesnost i kontemplacija (stapanje s objektom). Sve to vodi ka istom cilju, samo je način drugačiji.
sale

Re: Meditacija

Post by sale »

Nista posebno nisam osetio osim toplote blage i tog hladnijeg udaha i izdaha,na kratko,pocnu golicanja po telu ne na pocetku nego u sred meditacije ,verovatno ima neke veze sa prilivom kosmicke energije,i zanima da li ima neke veze polozaj ruku odnosno prstiju na rukama za samu mediticaju cini mi se da mozda ima,ja sam prvih dana pa i do pre nekog vremena ruke su mi bili u krilu ukrstenih prstiju,medjutim citao nesto otim polozajima cakrama itd i probao onaj da kazem klasican gde ga ima na svim slikama meditacija,kaziprst i palac i mogu vam reci da sam tako nekako vise fokusiran svestan,mozda zbog samog polozaja ruku prstiju,naime to je polzaj otvaranja korenske cakre,osecam vecu fokusiranost paznju smirenost,neka kaze neko nesto o tome? Krijesnice veliki pozdrav za tebe ;)
Krijesnica

Re: Meditacija

Post by Krijesnica »

Pardonček, Buki je pisao da je vidio svjetlost, ne ti :D Pogubih se u postovima.

Položaji ruku odnosno mudre, služe za otvaranje određenih čakri. Tijelo je prožeto nadijima, odnosno energetskim kanalima kroz koje prolazi energija, i odlazi iz jedne čakre u drugu. Na rukama se nalaze ručne čakre, koje predstavljaju završetke tih energetskih kanala (u fizičkom tijelu to su živci, tj. završetci živaca). Kroz lijevu ruku se energija daje, a kroz desnu prima. Kada određena mjesta na rukama dođu u dodir, time i te manje ručne čakre dolaze u doticaj jedna s drugom, te međusobno izmjenjuju energiju. S obzirom da svaki energetski kanal vodi do neke određene glavne čakre, tako različiti položaji utječu na različite čakre.

Ako želite otvoriti treće oko, možete koristiti sljedeću mudru. Podignite u zrak kažiprst lijeve ruke. Desnom šakom obgrlite kažiprst, a palcem desne ruke pritisnite vrh jagodice lijevog kažiprsta. Ovako bi to trebalo izgledati: http://www.angelfire.com/empire/serpent ... _Mudra.gif
Mudra je isprobana i efikasna.
sale

Re: Meditacija

Post by sale »

Krijesnice da li polozajem prstiju u ovom slucaju kod mene je ovako http://www.akademediasrbija.com/images/ ... itled2.jpg mozemo da uticemo na sam kvalitet meditacije,a koliko vidim to je da kazem klasicno drzanje prstiju,ima li veze drzanje prstiju na sam kvalitet meditacije bez obzira da li otvaramo cakre ili ne?Cini mi se da sam vise foksiran,mozda zbog samog polozaja ruku prstiju? :?
Krijesnica

Re: Meditacija

Post by Krijesnica »

Položaj ruku itekako utječe na kvalitetu meditacije. Ne možeš meditirati skupljenih šaka jer time blokiraš protok energije. Ovom mudrom koju si pokazao ti tvoriš puni krug, što potiče energiju na cirkulaciju. A i samim time što moraš biti svjestan svojih prstiju i držati ih u određenom položaju, tvoja sposobnost koncentracije se povećava. Nastojiš držati prste u određenom položaju i zato si svjestan cijelo vrijeme. Ta mudra je također povezana sa izvornim znanjem, pa time dobivaš otprilike isti efekt kakav bi dobio da izgovaraš Om ili Ja Jesam.

Ako sjedim u lotusu, obično ruke položim na stopala, tako da desni dlan položim u lijevi. Oba dlana okrenuta su prema gore i vrhovi palčeva se dodiruju. Time tvorim puni krug energije u cijelom tijelu. Ako ležim na leđima, samo opustim ruke kraj tijela i okrenem dlanove prema gore. Tako nema nikakvih barijera koje bi blokirale dotok univerzalne energije.
sale

Re: Meditacija

Post by sale »

Hvala Krijesnice puno super si ,kao sto rekoh osecaj je bolji bolja svesnost i koncentracija,hvala jos jednom :D
sale

Re: Meditacija

Post by sale »

e zanima me jedna stvar manje vise cudna,za mene jeste,trazio o simptomima kad dodje do otvaranje pojednih cakri,i na pocetnoj strani ovog sajta http://blessedbylight.weebly.com/index.html pise da pojedini ljudi upadaju nesvesno budjenje cakri(KUNDALINI ENERGIJE),neznaju sta im se desava prolaze kroz razne faze depresije anksioznost cega vec a ne znaju sta im se desava,koliko je to uopste moguce,i zasto dolazi do toga ? :roll:
Post Reply