Intuicija
Re: Intuicija
Sumnja i strahovi dolaze spolja od onog za šta su nas naučili da strahujemo, a intuicija nam to uvek javi iznutra da to nije naše...Ako je moj opšti osećaj da se ja osećam dobro, a da mi neko drugi ustvari društvo govori da se taj moj izbor neuklapa u ono što se od mene očekuje, onda bi ja trebalo da zanemarim svoju intuiciju i da žrtvujem svoje dobro osećanje da bih ispunila ono što se od mene očekuje, i tu ja imam zaplet, ja ne sumnjam u sebe već odbijam da se žrtvujem...Konkretno, koliko nas se školovalo završilo fakultet i opredelilo se za jednu profesiju što je i moj slučaj, i onda se vremenom promeniš otrezniš od naučenog ponašanja i shvatiš da te ne ispunjava da se time baviš u životu, i tvoj osećaj ti kaže da je to ok, ali se onda tu javljaju sumnje i strahovi koje ti društvo nameće od čega ćeš da živiš, za šta si potrošio sve vreme itd...Ono što hoću da kažem je da poslušati intuiciju znači i verovati svom srcu uvek pa i uprkos onom šta ti razum govori
Ja intuiciju razlikujem osećajima,jednostavno ako se u tom trenutku oseća strah onda taj glas dolazi od Ega;a ako osećam sreću,zadovoljstvo,ushićenost onda je intuicija.Mina u Sreci wrote:Pitanje nije da li ima intuicije ili ne i da li je ona u pravu.
Moje glavno pitanje je: Kako znas da razlikujes intuiciju od pukog nagadjanja, straha, sumnje i sl.?
Danijela
- Mina u Sreci
Kad znas to da razlikujes, onda u principu znas sve
Nema vise sumnje, nedoumice...
pisala sam o tome na Carobnim mislima u tekstu o Intuiciji
Nema vise sumnje, nedoumice...
pisala sam o tome na Carobnim mislima u tekstu o Intuiciji
Hvala Mina pročitaću
I kad znaš razliku onda i jačaš veru u sebe, da si tu da praviš razliku
I kad znaš razliku onda i jačaš veru u sebe, da si tu da praviš razliku
Mina, drago mi je da si postavila ovo pitanje. Intuicija ili strah? iskrena da budem ja jos uvek imam nedoumice kada dodje ta konkretna izazovna situacija. Ovako teoretski sve ja znam i razumem, logicno je i u skladu sa mojim razmisljanjem i poimanjem straha i intuicije, ali kada prakticno dodje na scenu nisam uvek sigurna sta je u pitanju, narocito sto su mi osecanja mnogo jaceg intenziteta nego ranije...