Intuicija

Šta se odvija u pozadini, šta nam poručuju snovi, naša veza sa nesvesnim, univezalnom inteligencijom i kolektivnim nesvesnim i kolektivnom inteligencijom, intuicija, šesto čulo
sarah

Re: Intuicija

Post by sarah »

Sumnja i strahovi dolaze spolja od onog za šta su nas naučili da strahujemo, a intuicija nam to uvek javi iznutra da to nije naše...Ako je moj opšti osećaj da se ja osećam dobro, a da mi neko drugi ustvari društvo govori da se taj moj izbor neuklapa u ono što se od mene očekuje, onda bi ja trebalo da zanemarim svoju intuiciju i da žrtvujem svoje dobro osećanje da bih ispunila ono što se od mene očekuje, i tu ja imam zaplet, ja ne sumnjam u sebe već odbijam da se žrtvujem...Konkretno, koliko nas se školovalo završilo fakultet i opredelilo se za jednu profesiju što je i moj slučaj, i onda se vremenom promeniš otrezniš od naučenog ponašanja i shvatiš da te ne ispunjava da se time baviš u životu, i tvoj osećaj ti kaže da je to ok, ali se onda tu javljaju sumnje i strahovi koje ti društvo nameće od čega ćeš da živiš, za šta si potrošio sve vreme itd...Ono što hoću da kažem je da poslušati intuiciju znači i verovati svom srcu uvek pa i uprkos onom šta ti razum govori :)
jelena

Post by jelena »

Mina u Sreci wrote:Pitanje nije da li ima intuicije ili ne i da li je ona u pravu.
Moje glavno pitanje je: Kako znas da razlikujes intuiciju od pukog nagadjanja, straha, sumnje i sl.?
Ja intuiciju razlikujem osećajima,jednostavno ako se u tom trenutku oseća strah onda taj glas dolazi od Ega;a ako osećam sreću,zadovoljstvo,ushićenost onda je intuicija.
Danijela
Mina u Sreci

Post by Mina u Sreci »

Kad znas to da razlikujes, onda u principu znas sve :)
Nema vise sumnje, nedoumice...
pisala sam o tome na Carobnim mislima u tekstu o Intuiciji :)
sarah

Post by sarah »

Hvala Mina pročitaću :)
I kad znaš razliku onda i jačaš veru u sebe, da si tu da praviš razliku :D
tamaris

Post by tamaris »

Mina, drago mi je da si postavila ovo pitanje. Intuicija ili strah? iskrena da budem ja jos uvek imam nedoumice kada dodje ta konkretna izazovna situacija. Ovako teoretski sve ja znam i razumem, logicno je i u skladu sa mojim razmisljanjem i poimanjem straha i intuicije, ali kada prakticno dodje na scenu nisam uvek sigurna sta je u pitanju, narocito sto su mi osecanja mnogo jaceg intenziteta nego ranije...
Post Reply