Ja volim i prihvatam sebe

Moć misil, kako misliti pozitivno, kako izgraditi zdrav stav, sumnja, ljubav, ljubav prema sebi, zahvalnost
pozitiva

Re: Ja volim i prihvatam sebe

Post by pozitiva »

sanco wrote:Voleti i prihvatiti sebe je najmocnija stvar :D Skoro sam to otkrila :D Bila sam opterecena zeljama,nisam razmišljala o sebi.Mislila sam kad ostvarim ovo ono tek tad cu biti srecna.Prevarila sam se.Sad sam srecna,iako nisam jos ostvarila sto zelim.Sad skoro ne mislim na zelje,nisam zaboravila,samo sam opustenija,zadovoljna sam i cini mi se kao da mi nista ne treba. :D
Pozitiva hvala ti :D
nema na cemu draga
najvaznije je da si ti srecna
kad smo svi ovde srecni
i ja sam srecna
volim sebe , volim i vas
volim ovaj zivot
joj što nemate pojma koliko volim sebe ,evo ovako Image
a ovako volim vaaaaaaaaaaaas i ljuuubim Image
hajde forumasi i forumasice , ratnici i ratnice hajde, recite koliko se voliteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, koliko volite sam sebe :veselica: :veselica: :veselica: :veselica: :veselica:
sarah

Post by sarah »

Dragi moji baš sam se obradovala kad sam videla da ste se osvrnuli na ljubav prema sebi i trenutak buđenja svesti o sopstvenoj svetlosti...Ta svetlost čini da su sve boje jače, svi ljudi bolji, i čini ovaj svet prijateljskim mestom predivnim za život :)
Hvala ti Pozitiva što si nas Sve podsetila :ruzha:
Mila

Post by Mila »

Ovih dana sam kuburila prilikom afirmisanja ljubavi prema sebi. Um bi me odmah poklopio sa recima "ma nemoj, sta ima da volis sebe i sta tacno volis kod sebe". Ranije, dok bih nabrajala sta sve volim kod sebe, nisam to osecala. Medjutim, sada kada pocnem da nabrajam sta sve volim kod sebe, brzo uspevam da ucutkam Um i da zaista osetim sve ono sto je dobro kod mene.

Ali, afirmisanje nije jedini, a ni najmocniji izraz ljubavi prema sebi. To je samo pocetak, ali tu ljubav treba pokazati "na terenu". Juce dobih na FB jedan prilicno blentav komentar na jednu fotografiju, od osobe od koje apsolutno tako nesto ne bih ocekivala. Jednostavno nema logike, zasto bi ona tako nesto prokomentarisala? :totalnolud: I sad, moj nesigurni Um je odmah poceo da govori kako sam to sigurno pogresno razumela, kako u tome nema nista lose, kako me bas briga sta ce pomisliti oni koji procitaju taj komentar (ja sam uvek u tripu da sam neke reci pogresno razumela i onda, iz straha da tu osobu ne uvredim, skoro nikad ne odreagujem i nastavim da se kidam u sebi). Avaj, sta god ja sebi objasnjavala, komentar je delovao suvislo i odlucih da odreagujem. Izbrisala sam ga i objasnila joj da to nije bilo lepo sa njene strane, prosto meni odgovara bas to sto njoj ne odgovara. Hopsala sam, afirmislala da ocekujem sve najbolje. Izvinila mi se i rekla da joj nije bila namera da me povredi, zapravo njoj je to bila sala. Sad, u mom zivotu je mnogo toga podlozno zezanciji, ali ipak nije sve. Resismo situaciju, sve je OK. I tek sada, kada sam se toga setila, shvatih da je moja reakcija ustvari bila odraz ljubavi prema sebi :veselica: .
Lekcija je uvek voleti sebe.
sarah

Post by sarah »

Mila :bravo: Drži do sebe sve reci i sve čini što ti čini da se dobro osećaš :bravo:
Mila

Post by Mila »

Teeeek sad sam uspela da uhvatim misao koja protrci mojom glavom kada izgovorim recenicu: "Mila, ja te volim bas takvu kakva jesi". A odmah sledi pitanje: "Ali Mila ti nisi savrsena; kako da volis nekoga ko je nesavrsen, nekoga ko ima i manje, ali i neke vece mane, nekoga ko pravi i male, a Boga mi i velike greske? " I znam odakle to potice, i hvala sto me je bas tako vaspitala. Hvala i sto sada mogu da se pozabavim time, verujem da je tek sada pravi trenutak. Samo jos ne znam kako, ali voljna sam da otpustim ideju o tome da moram biti savrsena. Smesno, ali istinito; drugim ljudima govorim da je nemgouce da budu savrseni i da time ne treba da se opterecuju; ovo je prosto planeta nesavrsenstva. I svi mi, kao i sve ono sto nas okruzuje, vredimo bas ovako nesavrseni, bas zbog svega dobrog sto jesmo. Ali ipak ne znam kako kod sebe da otpustim to.
leci

Post by leci »

Draga i mila Mila,

Uh... kako se ovo lepo rimuje, mila Mila. Ovo ti želim reći!
Imaš puno razloga da voliš sebe! Zašto? Zato jer sva duhovnost se svodi na to, ne da postignemo da budemo savršeni, već da otkrijemo, da to već jesmo sve vreme.
Unutar tebe živi savršeno tvoje istinsko biće, prelepo u svakom smislu i sve vreme si ti To, jedino što mislimo da smo odvojeni od toga, a nismo. Nismo nikada bili odvojeni, ni sekunde u čitavom postojanju.

I kako da ne voliš to savršeno biće, potpune lepote i ljubavi?
A to si ti draga i mila, Mila!Image
Mila

Post by Mila »

Lepe reci Leci, lepa ideja. Pokusavala sam na taj nacin da nas posmatram, jedan duzi vremenski period. Ali ipak je to za mene ostao samo koncept, pa mi nije doneo zeljene rezultate. Meni ipak treba nesto "opipljivije".

Hvala na cvecu, bas me je oraspolozilo:-D.
Mila

Post by Mila »

Izvinjavam se zato sto pisem post za postom, ali moram ovo da podelim sa vama :andjeo: .

Naime, proslo je samo 2 sata od kada sam napisala da ideju koju je Leci iznela ne osecam kao svoju, a posle samo 2 sata sam je osetila :) . Slozile su mi se u glavi i reiki meditacije "ja sam ljubav" i Lujzine reci kako smo svi mi kao bebe bili cista ljubav, a onda nam se usput nesto desilo; i Lecina ideja. I evo, jos uvek me drzi taj osecaj. Sada znam, da mi svi jesmo divna savrsena bica, samo sto je ta nasa lepota zatrpana raznim "smecem" i lekcijama koje treba da naucimo iz tog "smeca".
Kasandra

Post by Kasandra »

Dragi moji bas mi je drago sto sam pronasla ovo sve.Ja imam godinama te probleme borim se kao lav jos znam da je pogresno da se borim sa tim samo da pustim bitku i bice sve uredu.Ali neide mi od ruke pokusavam sve ali strah me ubije u pojam.Cak neke navike sto sam imala ja sam prestala da ih radim ali u moji mislima stalno se vracaju.Pa imam iskusenje da ih opet pocnem,misli non stop kroz glavu nedaju mira.Uveravaju me da ja to nemogu pbjedim ja pokusavam da se pomirim i to slabo ide.Ja nemam vjeru jaku zato je to sve desava se samnom,napadi, depresija,nerovoza, strah,znojenje,nesanice,slab apetit..Ja nemam nikakav problem ni u porodici ni sa finansijske strane,sto se tice zivota sve je ok ali u mojoj glavi uzas pitam sama sebe staje to sto mi neda mir.Ako mozete da stavite neke savjete hvala unapred.
Srećica

Post by Srećica »

Kad shvatimo koliko je zivot lep zavolimo jos vise sebe. Pozitivan stav prema zivotu nam donosi mnogo srece u zivot, lakse ostvarujemo nase planove, lakse se pokrenemo, i desi nam se i neko iznenadjenje.
Meni afirmacije bas pomazu da vise volim sebe. Lepo i lako je voleti sebe. Zivot moze biti srecan i mi mozemo biti srecni. Mozemo sebe voleti. Ja sam sebe prihvatila onakvu kakva jesam i shvatila sam da zasluzujem samo najbolje. :veselica: :D
Imam svoju unutrašnju lepotu koja privlači druge!
Post Reply