JO,
Sad se čitava situacija namešta u tvoju najveću korist, sigurna sam u to
situacije koje se ponavljaju
Re: situacije koje se ponavljaju
Nema tog delanja koje može da nadomesti neusaglašenost energija. - Abraham
I meni se stvarno to čini, jednostavno je došlo vreme da prelomim, kada nema ljubavi u bilo kojoj životnoj akciji stvarno ništa ne ide. Može na silu neko vreme ali zasto?!
- jovanajovana10
opet JA
Ateist je pao sa stene. Kako se kotrljao dole, uhvatio se za granu malog drveta. Tu je visio između neba iznad i kamenja trista metara ispod sebe, znajući da neće moći dugo izdržati.
Tada mu dođe misao na pamet. "Bože!" povika svom snagom.
Tišina. Niko nije odgovarao.
"Bože!" povika ponovo. "Ako postojiš, spasi me i ja obećavam da ću verovati u tebe i druge učiti da veruju."
I ponovo šutnja! U šoku umalo pade s grane kad začu snažan glas kako odjekuje kanjonom:
"To svi kažu kad su u nevolji."
"Ne, Bože, ne!" uzviknu sada s više nade. "Ja nisam kao drugi. Ne vidiš li da sam već počeo verovati čuvši tvoj glas? Ono što ti trebaš sada učiniti je da me spasiš i ja ću hvaliti tvoje ime do kraja zemlje."
"Vrlo dobro", odgovori Glas. "Spasiću te. Pusti tu granu."
"Pusti tu granu?" uzviknu čovek sav izvan sebe. "Misliš li da sam lud?"
PUSTI TU GRANU JOANNA!!! I VERUJ da ce sve da bude uredu ))))
:* :* :*
Ateist je pao sa stene. Kako se kotrljao dole, uhvatio se za granu malog drveta. Tu je visio između neba iznad i kamenja trista metara ispod sebe, znajući da neće moći dugo izdržati.
Tada mu dođe misao na pamet. "Bože!" povika svom snagom.
Tišina. Niko nije odgovarao.
"Bože!" povika ponovo. "Ako postojiš, spasi me i ja obećavam da ću verovati u tebe i druge učiti da veruju."
I ponovo šutnja! U šoku umalo pade s grane kad začu snažan glas kako odjekuje kanjonom:
"To svi kažu kad su u nevolji."
"Ne, Bože, ne!" uzviknu sada s više nade. "Ja nisam kao drugi. Ne vidiš li da sam već počeo verovati čuvši tvoj glas? Ono što ti trebaš sada učiniti je da me spasiš i ja ću hvaliti tvoje ime do kraja zemlje."
"Vrlo dobro", odgovori Glas. "Spasiću te. Pusti tu granu."
"Pusti tu granu?" uzviknu čovek sav izvan sebe. "Misliš li da sam lud?"
PUSTI TU GRANU JOANNA!!! I VERUJ da ce sve da bude uredu ))))
:* :* :*
-Danas je moj srecan dan !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Puštena je
hvala ti, sjajno je!
hvala ti, sjajno je!
Joanna, jako se radujem zbog tebe, tražila si odgovor i nisi pristala ni našta manje od potrage za svojom ličnom istinom, drži se tog puta i tog posmatranja i odgovori će sami dolaziti u vidu događaja koje si privukla ili razgovora ili knjiga koje pročitaš...joanna wrote:I meni se stvarno to čini, jednostavno je došlo vreme da prelomim, kada nema ljubavi u bilo kojoj životnoj akciji stvarno ništa ne ide. Može na silu neko vreme ali zasto?!
Ljudi pristaju na manje nego što zaslužuju iz straha i tako se godinama vrte u začaranom krugu.
Takođe mi sami dobrovoljno pristajemo na eksploataciju od strane sistema koji zna samo za profit, ali Sistem sam po sebi je test i lekcija koja bi trebalo da nas nečemu nauči o nama samima. A to je da mi sami odlučujemo, i ako bi mi prestali da se poistovećujemo sa onim što radimo koja god da je profesija u pitanju jer to nismo mi, već je to naš ego, a Ego ne bi smeo da upravlja našim bićem već da nam bude u funkciji i da služi! Jer smo mi mnogooooo Više od uloge koju nam je društvo skrojilo od malena
Meni se čini da si taj obrazac uvidela i da ćeš ga razbiti...Kad nešto jednom uvidimo i shvatimo Mi to integrišemo u sebe i ponavljanje prestaje
Sarah, potpuno si u pravu.
Meni se ova situacija dešava već drugi put, samo što je odgovor sada došao mnogo ranije. Prošli put je to nezadovoljstvo trajalo 3 godine i na kraju je bilo baš mučenje.
Potpuna je istina to što si napisala da ljudi uđu u taj začarani krug sistema. Ja se sećam da sam konstantno u sebi govorila- ovo nije za mene-, ali eto nekako sam se uvek prepuštala masi koja je govorila, ćuti, moraš, barem imaš posao i sl. I uvek mi je bilo teško jer nisam imala podršku, pa čak ni od sebe. A sada izgleda više nemam snage da živim tako, baš kao neka žrtva. I dalje me ljudi oko mene čudno gledaju sa mojim stavom, znam šta hoću, ali sada mnogo više verujem u ispravnost toga. Uviđam da svi većinom žive na opravdanjima, i ja sam to radila i na taj način uskraćivala sebi verovatno mnogo divnih stvari. I sva ova iskustva su sa razlogom bila tu, tako gledam.
Ja volim svoju profesiju i znam da postoji način da se sa zadovoljstvom bavim njom i ako treba to ću sama stvoriti
Meni se ova situacija dešava već drugi put, samo što je odgovor sada došao mnogo ranije. Prošli put je to nezadovoljstvo trajalo 3 godine i na kraju je bilo baš mučenje.
Potpuna je istina to što si napisala da ljudi uđu u taj začarani krug sistema. Ja se sećam da sam konstantno u sebi govorila- ovo nije za mene-, ali eto nekako sam se uvek prepuštala masi koja je govorila, ćuti, moraš, barem imaš posao i sl. I uvek mi je bilo teško jer nisam imala podršku, pa čak ni od sebe. A sada izgleda više nemam snage da živim tako, baš kao neka žrtva. I dalje me ljudi oko mene čudno gledaju sa mojim stavom, znam šta hoću, ali sada mnogo više verujem u ispravnost toga. Uviđam da svi većinom žive na opravdanjima, i ja sam to radila i na taj način uskraćivala sebi verovatno mnogo divnih stvari. I sva ova iskustva su sa razlogom bila tu, tako gledam.
Ja volim svoju profesiju i znam da postoji način da se sa zadovoljstvom bavim njom i ako treba to ću sama stvoriti