dete u nama :)

Teme o radu foruma i "čekaonica".

Čekaonica -> Ako ne znate gde biste započeli temu postujte je u ovaj forum pa ću je premestiti.

Kućni red pogledajte ovde.

Najbolji način da započnete novu temu pogledajte ovde
Zika

Re: dete u nama :)

Post by Zika »

Izgleda mi da su ova naša ''deca'' mnogo nemirna, šmugnu negde, valjda odu da se igraju. Slike nestanu pa čak i ako ih ponovo postavim. Nema veze, neka se oni samo igraju.

Ha, pronašao sam mog Klinca, sakrio se jer je vrlo stidljiv.
našao sam ga na linku

https://www.dropbox.com/sh/4poh9xrbaeem077/-Ax-Xr-GLY

u folderu Moja bašta, kuća, jezero.
u fajlama ''Ovo sam ja 1'' i ''Ovo sam ja 2''.
Razotkrio sam ga od bebe do sada.
207E35~12.GIF
207E35~12.GIF (52.28 KiB) Viewed 3782 times
image9.gif
image9.gif (123.28 KiB) Viewed 3782 times
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

Ziko dragi , moje nije nestalo samo... ja sam imala zelju pre nekog vremen da nestanem sa foruma, u sustini bila sam samo na malom iskusenju ... jos jedna zivotna lekcija .... :*
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Felisiti

Post by Felisiti »

jovanajovana10 wrote:Ziko dragi , moje nije nestalo samo... ja sam imala zelju pre nekog vremen da nestanem sa foruma, u sustini bila sam samo na malom iskusenju ... jos jedna zivotna lekcija .... :*
Draga Jovana, raduje me da nisi nestala, tvoji postovi su vrlo inspirativni i volim te čitati, a sigurna sam da i mnogi dele moje mišljenje.
Kako si me ono naučila, srce se postavlja ovako nekako < 3 :)

Kod svake prepreke kod koje ne pokleknemo, postajemo jači. ;)
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

Felisiti ,draga :* :* :*

evo saljem i ja tebi <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 10 srculenca

svako ima ili ce imati takav period ,ako budes pomislila da sve ovo nema smisla,ni ovaj foum , ako se razocaras kada ti nesto ne uspe sto zelis, ako krenu lose vibracije... seti se sta si men inapisala u proslom postu i nemoj da odustanes nikada , nije vazno koliko budes zbunjena i koliko ti bude tesko ...prevazidji sve ! :* teee
Felisiti

Post by Felisiti »

jovanajovana10 wrote:Felisiti ,draga :* :* :*

evo saljem i ja tebi <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 10 srculenca

svako ima ili ce imati takav period ,ako budes pomislila da sve ovo nema smisla,ni ovaj foum , ako se razocaras kada ti nesto ne uspe sto zelis, ako krenu lose vibracije... seti se sta si men inapisala u proslom postu i nemoj da odustanes nikada , nije vazno koliko budes zbunjena i koliko ti bude tesko ...prevazidji sve ! :* teee
Hoću Jovanice i hvala tiiiiii!! <3 <3 <3 :) :) :)
I ti se isto seti svog posta koji si napisala, ako ti dođe nekad takva situacija, a i one slike koju si postavila (ne znam sad na kojoj temi, kad je čovek na drugoj slici odustao od kopanja, a falilo mu je samo milimetar da dođe do dijamanata). :roll:

Nema odustajanja, nikad, ali nikad, šta god da se dešava, ne mislim tu na forum, već na život, zar da odustanemo od svog dragocenog bića, zbog tamo nekih preprekica koje nam se čine nesavladive? Ma mi smo ogromna snaga, nismo je ni svesni, svako je od nas dijamant koji će zablistati u svom punom sjaju ako se potrudimo.

Ljubim te punooooooo! :) :)
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

ZNACI NEMOGU DA TI OBJASNIM KOJIKO mi je zao tog coveka koji je odustao od dijamanata (tema : period sumlje i razocarenja) , dodje mi da udjem u fotosop i prepravim sliku svaki put kad je vidim :)
naravno da nema odustajanja, ovo je moj zivot i to tako nece moci sa njim ,kako ko hoce i kako mu se nametne ! :)
valjda se ja nesto tu pitam !?
ljubim te puno !
divna si
i... uf, veoma jaka ! svaka cast ! :*
Hitheroad91

Post by Hitheroad91 »

Najteze je biti uz dete kad ono projektuje stari bes,staru tugu,staru bol.. Zelis samo da pobegnes iz tog osecaja. Ja sam svoje dete ucutkivao marihuanom,cigaretama,blejanju po parkovima,cak i treningom sto je najtuznije. Nisam kapirao da u tom trenutku trebamo biti uz dete,uz taj osecaj,da ga trebamo bezuslovno osetiti. Sedeti tu sami sa njim,i osetiti ga! Dodje mi tako da placem kad pomislim koliko ustvari ja zelim sve da zadovoljim,svima da ucinim(to mi je stari problem,kazem problem bas zbog ovoga) ,a toliko tesko da ostanem sa detetom. Mozda bas iz tog razloga zelim svima da pomognem,znam kako im je. Znam da oni osecaju ono sto ja ne bih hteo nikome,a ustvari kroz taj osecaj oni moraju proci da bi se lepse osetili. Cak ja se i ne bih trebao mesati u njihovo... Ja onda trebam da osetim taj svoj osecaj. Necu ga gusiti i u drugima. Ali kad pricam o onim trenutcima uspeha! uhhh prelepo..prelepo.. tu sam sa njim,oseti dete moje sta god,ja cu te podrzati,biti uz tebe.. osetim toplotu majke u sebi.. ma prelepo....
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

Hitheroad91 wrote:Mozda bas iz tog razloga zelim svima da pomognem,znam kako im je. Znam da oni osecaju ono sto ja ne bih hteo nikome,a ustvari kroz taj osecaj oni moraju proci da bi se lepse osetili.
... kao da slusam sebe u gore navedenom delu :)

ma ,ti si jedno iskreno dete (otvoreno govoris o alhoholu, drogama i slicnim porocima i realno sagledavas SEBE) , samo dete ume tako da govori iskreno ,da ne laze :oops: ... da se iskreno odusevi kada otkrije nesto novo :o (u sebi i oko sebe),da voli nove drugare (nas) :mrgreen: , da kaze sa cim ima problema :roll: i sta mu se ne svidja ... kao i ti sto znas:)
jako lep post
:*
Hitheroad91

Post by Hitheroad91 »

Jovana dala si mi krila za ceo dan ! :D Juce kad sam procitao post(nisam imao vremena da odgovorim,samo sam projurio kroz vase dalje komentare) ,osetio sam se toliko srecno,jer se ovde razumemo na mnogo visem nivou nego bile gde drugde! Isao sam ceo dan kroz grad nasmejan i bilo mi je veoma tesko da ne budem u trenutku :D Svaki put kad bi pocelo razmisljanje na neki nacin,ja bih se setio ovog sajta,nastavio bih sa disanjem,osetio bih zahvalnost i picioooo bih bez granica! Ljudi su to osetili oko mene,oni s' kojima se druzim. Cekao sam da se vratim ovde i da ti se zahvalim na tome. Usmerila si moj dan jednim postom. hahaha :D Hvala ti,pa ..ovaj... mnogo puno! :D
Buki,to je dobra tehnika. Napisati odmah po pitanju, na primer u oci neke velike odluke,probacu to i zapisacu u ovoj temi svoje iskustvo.I ovo posle sto si napisao u vezi same veze sa njim. Ja bih dodao mozda neko moje iskustvo. Seo bih da meditirami i sve bih vise i vise osecao svoje telo,dete,osecanja koja imam. Ali bih mu posle u zavisnosti po osecanju pricao da ga volim,da mu se izvinjavam,da mi je toliko zao sto nisam bio tu da ga osetim tooooooliko dugoo i sto sam ga zanemarivao u tolikim situacijama(ovo zadnje bi ostvarilo zestok odnos),znao bih da smo tu u paznji i nameri. U zelji da idemo dalje. U zelji da cu JA sam nastaviti mnogo svesniji odnos sa njim. Onda bih otisao u svet. I u mnogim situacijima gde sam pre cutao,izigravao zrtvu ili pobednika,pokusao bih da odgovorim sa detetom. Osecam tu "vrucinu" u sebi i nema bezanja iz trenutka. uhhhh,to je zezznuto. To bezanje iz trenutka jer se detetu ne svidja. Naviklo je da vi reagujete zajedno sa njim,bezeci... TO se mora popraviti! :D Ne moze to tek tako! :D
jovanapoppy

Post by jovanapoppy »

Ćao svima, ja sam nova na forumu i jako me zanima ova tema, pa ću da pitam vas iskusnije da mi pomognete.
Meni sve ovo vezano da dete u nama itekako ima logike i mislim da ztokom života većinu odluka donosimo uz pomoć ili uticaj deteta u nama. Ako znamo da sa tim detetom komuniciramo i odluke će biti bolje, a milsim da se na taj način možemo osluboditi mnogoh kompleksa i barijera koje nas koče tokom života.
Moje pitanje je kako ste počeli da komunicirate sa detetom u sebi? Kako ste znali da je to baš dete u vama , a ne neki iluzija i autosugestija odraslog uma.
Ja imam problem što se slabo sećan svog perioda između 3-6 godine i to me jako koči, kako to da rešim?
Stvarno mislim da sam imala srećno detinjstvo ali mi je jako čudno da kad drugi pričaju o meni (porodica i sl.) iz to perioda vrlo često imam potrebu da se rasplačem iz neobjašnjivog razloga i to me stvarno čudi?
To je to za sada, ja se nadam da ću uz vašu pomoć uspeti da razbijem tu barijeru i uspostaviti kontakt sa mojom devojčicom
Post Reply