Joseph Murphy (Džozef Marfi)

"Poznati" pozitivci :)
Krijesnica

Re: Joseph Murphy (Džozef Marfi)

Post by Krijesnica »

Felisiti wrote:Bibliju se nisam nešto ni trudila da čitam, bila mi je totalno nebulozna i nerazumljiva, ali drugačije gledam na istu otkada sam pročitala neka Marfijeva objašnjenja pojedinih citata.
Niti ja ju nisam čitala, ali nakon Marfija imam neki poriv ne samo da ju pročitam, nego da ju "dekodiram" kako bih razbila sve iluzije u kojima ljudi žive zbog toga što sve doslovno shvaćaju iz Biblije. Uzmimo za primjer sam početak - Adam i Eva. Dok u školi na satovima prirode i društva djecu uče da je čovjek nastao evolucijom od majmuna, ta ista djeca na satu vjeronauka uče da su postali od Adama i Eve. A onda opet zaključe da su i majmuni i Adam i Eva stvoreni od Boga - i sad, tko tu koga..?
Marfijevo objašnjenje za Adama i Evu mi je savršeno i ima smisla. Eva predstavlja podsvijest, a Adam svijest. Drvo na kojem se nalazi jabuka predstavlja materijalnu stvarnost, a jabuka prepuštanje materijalnim užicima. Podsvijest upozorava svijest da se ne prepušta materiji, inače će ispaštati. Svijest (Adam) je neposlušna, te pojede jabuku. Za "kaznu" čovjek razvija osjećaje straha i srama, te počinje prekrivati svoje tijelo odjećom.

Sirota dječica ne znaju da su Adam i Eva zapravo elementi čovjeka...
jelena

Post by jelena »

Felisiti wrote:Bibliju se nisam nešto ni trudila da čitam, bila mi je totalno nebulozna i nerazumljiva, ali drugačije gledam na istu otkada sam pročitala neka Marfijeva objašnjenja pojedinih citata.
Biblija je prekrasna knjiga problem je baš taj što je ljudi bukvalno shvaćaju.
U njoj imaju odgovori baš na sva životna pitanja.
Mnogi ljudi su proučavajući Bibliju doživjeli prosvjetljenje.
Danijela
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Jelena, slažem se s tobom, zapravo sve religijske knjige govore o istom, ali koristeći drugačije termine i drugačiju priču. Čitajući bilo koju svetu knjigu čovjek može doživjeti prosvijetljenje, ali samo ako uistinu razumije ono što čita.
Noetic Sparkle

Post by Noetic Sparkle »

Mislim da misticne,religijske,,duhu okrenute knjige ne samo da govore isto ili slicno na razlicite nacine i koristeci razlicitu terminologiju,vec govore na mnogim nivoima i govore onom nasem nivou na kome smo trenutno tj koji mozemo da "primimo".Tako moze se prica o Adamu i Evi uzeti i kao prica o svijesnom i podsvjesnom ali i kao istinita prica o postanju i prvim dogadjajima koji su uslijedili nakon toga.Slojevito.I istinito.A pitanje je samo koliko smo u stanju da primimo u trenutnom stanju duha i svijesti.Bog nam neprestano govori a na nama je da se "ispodesavamo" da bi mogli sto vise i jasnije da cujemo sta nam Bog,kosmos govori.Marfi je divan,pun topline,vrhunske,nepatvorene vjere,cistote duha i jasnoce vida.A i za njega mi je trebalo da sazrem i da uhvatim fine tonove kojima on pjeva nasem duhu i umu.
NOETIC SPARkLE
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Uh, Marfija ne može čitati svatko. Zapravo može, ali tek kad dosegne određen stupanj svjesnosti. Da mi je netko dao njegovu knjigu prije deset mjeseci, rekla bih mu da je proplupao. No, kao i sve ostalo, došla je u savršenom trenutku i omogućila mi daljnji rast i razvoj. Zahvalna sam što sam imala mogućnost da ju pročitam.
Noetic Sparkle

Post by Noetic Sparkle »

“Doći će vrijeme u kojem će se bolest smatrati sramotom, jer će čovjek shvatiti da ona nastaje djelovanjem naopakih misli.” Zakon života je zakon vjere. Vjera je misao koja se rađa u umu. Vjera dolazi samo uz razumijevanje. A razumjevanje znači prihvaćanje. Zakon svemira glasi: akcija – reakcija. Akciju predstavlja Vaša misao, a reakciju odgovor podsvijesti koja tu misao pretvara u stvarnost. Promijenite li svoje misli, promjenit ćete svoju sudbinu. Zato se kaže: Pazi što si želiš, moglo bi ti se i ostvariti. Isto tako pazite i što govorite i na svaku izgovorenu riječ, jer : Na početku bijaše samo riječ…
Samo je jedan i jedinstven proces iscjeljenja-vjera. Samo je jedna iscjeljiteljska sila-podsvijest. Za odgovorima na želje svoga srca tragajte unutar samih sebe. Počnite razmišljati sa stajališta vječnih istina i životnih načela, ne dozvolite drugima da razmišljaju umjesto Vas. Podsvijest nadzire sve tjelesne procese i posjeduje odgovore na sva pitanja. Podsvijest će materijalizirati svaku predstavu nastalu u svijesti i utemeljenu na vjeri. Svijest i podsvijest moraju uspostaviti saradnju. Podsvijest usvaja samo ono što zaista osjećate kao istinito. U Vama leži ogromna moć! Život se ne obazire na ličnost i nema mezimaca. Nikada nikome ne upućuje bolest, nesreću i patnju. Čovjek sam sebi prouzroči negativna iskustva i događaje. Način na koji shvćate Boga, život, beskrajnu inteligenciju svemira ili moćnu podsvijest, od najvećeg je značenja za Vaš život. Rješenje je uvijek sadržano u problemu. Odgovor je uvijek sadržan u pitanju. Jedina prepreka svim vašim problemima je Vaša misao. Um se ne može vidjeti, ali ipak postoji. Duh se također ne može vidjeti, ali isto tako postoji. Ni život se ne može vidjeti, ali vrlo dobro znate da ste živi! Čovjek je ključ života!
NOETIC SPARkLE
Član 257

Post by Član 257 »

Kyra wrote:“Doći će vrijeme u kojem će se bolest smatrati sramotom, jer će čovjek shvatiti da ona nastaje djelovanjem naopakih misli.” Zakon života je zakon vjere. Vjera je misao koja se rađa u umu. Vjera dolazi samo uz razumijevanje. A razumjevanje znači prihvaćanje. Zakon svemira glasi: akcija – reakcija. Akciju predstavlja Vaša misao, a reakciju odgovor podsvijesti koja tu misao pretvara u stvarnost. Promijenite li svoje misli, promjenit ćete svoju sudbinu. Zato se kaže: Pazi što si želiš, moglo bi ti se i ostvariti. Isto tako pazite i što govorite i na svaku izgovorenu riječ, jer : Na početku bijaše samo riječ…
Samo je jedan i jedinstven proces iscjeljenja-vjera. Samo je jedna iscjeljiteljska sila-podsvijest. Za odgovorima na želje svoga srca tragajte unutar samih sebe. Počnite razmišljati sa stajališta vječnih istina i životnih načela, ne dozvolite drugima da razmišljaju umjesto Vas. Podsvijest nadzire sve tjelesne procese i posjeduje odgovore na sva pitanja. Podsvijest će materijalizirati svaku predstavu nastalu u svijesti i utemeljenu na vjeri. Svijest i podsvijest moraju uspostaviti saradnju. Podsvijest usvaja samo ono što zaista osjećate kao istinito. U Vama leži ogromna moć! Život se ne obazire na ličnost i nema mezimaca. Nikada nikome ne upućuje bolest, nesreću i patnju. Čovjek sam sebi prouzroči negativna iskustva i događaje. Način na koji shvćate Boga, život, beskrajnu inteligenciju svemira ili moćnu podsvijest, od najvećeg je značenja za Vaš život. Rješenje je uvijek sadržano u problemu. Odgovor je uvijek sadržan u pitanju. Jedina prepreka svim vašim problemima je Vaša misao. Um se ne može vidjeti, ali ipak postoji. Duh se također ne može vidjeti, ali isto tako postoji. Ni život se ne može vidjeti, ali vrlo dobro znate da ste živi! Čovjek je ključ života!
Super... :) :) :) :) :)
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

Joseph Murphy: Moć podsvesti - Govori: Velimir Remić
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... vR6FY&NR=1

Jospeh Murphy - Moć podsvesti // Govori Velimir Remić, 2 deo
http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... 5RSqi83GI8
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Brida

Post by Brida »

Ponovo sam se vratila na Marfija,jer s njim sam i pocela.Nisam ga razumela tada,sad ga shvatam i osecam se sjajno :D
Život se nikome na ovom svetu ne duguje. Ni majci ni deci, ni prijateljima, nijednom idealu! Život je moje, jedino moje neprikosnoveno pravo. U šta ću ga satreti moja je lična stvar.
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

KONACNO sam pronasla audio knjigu ''Moc podsvesti'' a da radi, nema viruse i lako se skida :
http://www16.zippyshare.com/v/16936231/file.html

snagapodsvesti audio.rar
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Post Reply