Niti ja ju nisam čitala, ali nakon Marfija imam neki poriv ne samo da ju pročitam, nego da ju "dekodiram" kako bih razbila sve iluzije u kojima ljudi žive zbog toga što sve doslovno shvaćaju iz Biblije. Uzmimo za primjer sam početak - Adam i Eva. Dok u školi na satovima prirode i društva djecu uče da je čovjek nastao evolucijom od majmuna, ta ista djeca na satu vjeronauka uče da su postali od Adama i Eve. A onda opet zaključe da su i majmuni i Adam i Eva stvoreni od Boga - i sad, tko tu koga..?Felisiti wrote:Bibliju se nisam nešto ni trudila da čitam, bila mi je totalno nebulozna i nerazumljiva, ali drugačije gledam na istu otkada sam pročitala neka Marfijeva objašnjenja pojedinih citata.
Marfijevo objašnjenje za Adama i Evu mi je savršeno i ima smisla. Eva predstavlja podsvijest, a Adam svijest. Drvo na kojem se nalazi jabuka predstavlja materijalnu stvarnost, a jabuka prepuštanje materijalnim užicima. Podsvijest upozorava svijest da se ne prepušta materiji, inače će ispaštati. Svijest (Adam) je neposlušna, te pojede jabuku. Za "kaznu" čovjek razvija osjećaje straha i srama, te počinje prekrivati svoje tijelo odjećom.
Sirota dječica ne znaju da su Adam i Eva zapravo elementi čovjeka...