Stalker je u pravu za dramu kontrole i ovu podelu na četiri tipa drame.
Ovo može da pomogne da prepoznamo situaciju koja nas žulja. Samim prepoznavanjem dolazi do osvešćivanja, odnosno ovako neutrališemo negativne obrasce.
Znači, što više znamo pre ćemo dostići neutralni um, malo paradoksalno, ali je istinito.
Mada lično imam te moje faze da taman kad osetim pomak ili rešim neki izazov ja vidim da je to tek kap znanja ( čitaj, vidim da tek onda ne znam)ali idemo dalje.
Za Mirjanu:
Verujem da kad loše vibriramo, na frekvenciji straha, krivice, patnje, privlačimo sebi takve energije. One mogu doći u raznim oblicima, ali najčešće je to nešto krajnje lično, što jedino može da te prodrma do kostiju, da bi se probudila i počela da otkrivaš predivne delove sebe. Svašta ćemo proći dok se ne zavolimo, a onda putovanje tek počinje.
Ono kad vas duša steže.
Re: Ono kad vas duša steže.
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Mene npr. od početka zanimaju misteriozne teme što me napokon dovelo do proučavanja ljudske naravi. Radio sam na svojoj evolucijskoj potrazi za samouvećavajućom duhovnošću čitavog svog života i sada sam ovde zato što ovde moram biti, kako bi nastavio evoluciju. Čitav moj život bio je dug put koji me je doveo ravno do ovog trenutka.
Svi mi moramo provesti koliko god je vremena potrebno da bi prošli kroz proces pročišćavanja prošlosti. Većina nas ima dramu kontrole koju moramo prevladati, no kad jednom to učinimo, možemo shvatiti više značenje zašto smo deca određenih roditelja i na šta su nas spremali svi preokreti i obrti u našim životima.
Svi mi imamo duhovnu svrhu, misiju, kojoj težimo, a da toga nismo potpuno svesni i kad to jednom potpuno osvestimo, naš život može krenuti dalje.
Pročišćavanje prošlosti je osvešćivanje naših vlastitih načina kontrolisanja iz detinjstva. Kad jednom prevladamo tu naviku, možemo pronaći svoje više ja, svoju evolucijsku osobnost.
Svi mi moramo provesti koliko god je vremena potrebno da bi prošli kroz proces pročišćavanja prošlosti. Većina nas ima dramu kontrole koju moramo prevladati, no kad jednom to učinimo, možemo shvatiti više značenje zašto smo deca određenih roditelja i na šta su nas spremali svi preokreti i obrti u našim životima.
Svi mi imamo duhovnu svrhu, misiju, kojoj težimo, a da toga nismo potpuno svesni i kad to jednom potpuno osvestimo, naš život može krenuti dalje.
Pročišćavanje prošlosti je osvešćivanje naših vlastitih načina kontrolisanja iz detinjstva. Kad jednom prevladamo tu naviku, možemo pronaći svoje više ja, svoju evolucijsku osobnost.
Ratnikov put je harmonija - harmonija radnji i odluka.
Jes, Stalkeru
Možeš da napišeš, ako imaš vremena, malo više o tim dramama kontrole i podtipovima, sa konkretnim primerima, da ljudima bude lakše da shvate.
Možeš da napišeš, ako imaš vremena, malo više o tim dramama kontrole i podtipovima, sa konkretnim primerima, da ljudima bude lakše da shvate.
Preporučujem vam da ukoliko želite da saznate o dramama kontrole i više od toga, knjiga “Calestinsko proročanstvo“ se bavi time. Tako je lako pročitati tu knjigu, a može vam probuditi uspavanu energiju. Prijatelj koji je meni preporučio, doživljavao je razne senzacije.DenVik wrote:Jes, Stalkeru
Ta knjiga je iz 1991 a ima i svoje nastavke. Može se naći na netu u PDF verziji.
Jedna tako dobra knjiga je čini mi se više od knjige.
Pisac James Redfield (Džejms Redfild) je u knjizi kroz primere opisao šta su to uvidi iz rukopisa koji je star 600 godina pne.
Pročitala sa sve nastavcima, zato i znam o čemu pričaš.
Nego mi te knjige nisu tu, trenutno, ali čim vrate, ja ću napisati, interesantno je da to imamo ovde, za neke buduće generacije.
Nego mi te knjige nisu tu, trenutno, ali čim vrate, ja ću napisati, interesantno je da to imamo ovde, za neke buduće generacije.
Biće mi drago da potpomognemo u vezi toga. Ne činimi se jer ispitujem pa mi to kazuje da se znanje brzo zaboravlja. Teško je sebe naterati i angažovati da nam je znanje pri ruci jer sam utvrdio da je znanje na drugom nekom nivou za razliku od svakidašnjice. Vezujem još neke koncepte koji mi pomažu da lakše dohvatim znanje.DenVik wrote:Pročitala sa sve nastavcima, zato i znam o čemu pričaš.
Drame kontrole su čista istina i lako možemo upasti u neku jer je svakidašnjica takve frekvence.
Mnogo se treba uložiti raspoloživosti i to bez očekivanja da ćeš nešto dobiti. Forum je dobro mesto za oštrenje svoje percepcije.
Kastanedine knjige mi mnogo pomažu da naučim šta je to opsesija, vezivanje za nešto ili nekog, o čemu govori osmi uvid.
Mene ne steze dusa nego mozak kad pokusava da shvati zasto je ova tema pod "Opsta radost"???
Smatram da o problemu ne treba raspravljati, ne treba ga analizirati, pisati polemike. Smatram da je problem lepa stvar iz koje dolazi jasnija slika onoga sto zelimo. I da se odmah treba okrenuti stvaranju slike resenja u umu.
Smatram da o problemu ne treba raspravljati, ne treba ga analizirati, pisati polemike. Smatram da je problem lepa stvar iz koje dolazi jasnija slika onoga sto zelimo. I da se odmah treba okrenuti stvaranju slike resenja u umu.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Ma, ne snalaze se ljudi koji su tek dosli. Sta si navrla?
I cim te mozak steze, znaci da je u problemu, a Opsta radost nastaje kad shvatis da ne mislis mozgom nego srcem. Eto.
I samo da pozdravim Stalkera, zbog slike, svaka cast. Nase slike imas u temi Kafic, na strani 99ili 100, kad je bilo okupljanje prvo.
Tu smo Clan, Sarah, Tanita, Pozitiva i moja malenkost. Bice toga jos, znam.
I cim te mozak steze, znaci da je u problemu, a Opsta radost nastaje kad shvatis da ne mislis mozgom nego srcem. Eto.
I samo da pozdravim Stalkera, zbog slike, svaka cast. Nase slike imas u temi Kafic, na strani 99ili 100, kad je bilo okupljanje prvo.
Tu smo Clan, Sarah, Tanita, Pozitiva i moja malenkost. Bice toga jos, znam.
Pa evo da Vam ja odgovorim na pitanje, jer kod mene nije baš isto kao kod suncokreta.
Imam divne roditelje, stvarno. Posebno mamu. Ona zna da drami oko malih stvari, ali sam to prihvatila i to je u redu. Tata je drugačiji, neće dramiti, smiren je, ali malo čini, kako bih rekla, na djelu. Uglavnom, ja sam dosta vuk samotnjak. I sve probleme sama rješavam. Ne volim pitanja, ne volim tetošenje, jednostavno odbijam bilo kakvu vrstu žaljenja. A moja mama je tip koji će te grliti i bukvalno tjerati da plačeš, da izbaciš iz sebe. I mene to nervira. Sa druge strane, stalno me pita šta nije u redu. Jedno vrijeme je mislila da sma u sekti Ali prosto sam takva. Nisam namjerno misteriozna, jednostavno ne vidim poentu u kukanju i plakanju nekom ispovijednja. Ne volim kad me neko tapše po leđima, ne volim kad mi neko govori ni ti to možeš ili obrnuto. Odajem utisak jake ličnosti, mada nije tako. U suštini, nije mi teško zbog roditelja i njhovog razočarenja, teško mi je zbog mene. Razočarala sam sebe. I osjećala sam strašan bol. Ali sad je bolje. Nemam više tako intenzivne snove. Kada legnem u krevet, očistim svoje misli, svoje srce, i pripremim ih za novi dan. Eto tako nekako.
Veliki pozdrav!
Imam divne roditelje, stvarno. Posebno mamu. Ona zna da drami oko malih stvari, ali sam to prihvatila i to je u redu. Tata je drugačiji, neće dramiti, smiren je, ali malo čini, kako bih rekla, na djelu. Uglavnom, ja sam dosta vuk samotnjak. I sve probleme sama rješavam. Ne volim pitanja, ne volim tetošenje, jednostavno odbijam bilo kakvu vrstu žaljenja. A moja mama je tip koji će te grliti i bukvalno tjerati da plačeš, da izbaciš iz sebe. I mene to nervira. Sa druge strane, stalno me pita šta nije u redu. Jedno vrijeme je mislila da sma u sekti Ali prosto sam takva. Nisam namjerno misteriozna, jednostavno ne vidim poentu u kukanju i plakanju nekom ispovijednja. Ne volim kad me neko tapše po leđima, ne volim kad mi neko govori ni ti to možeš ili obrnuto. Odajem utisak jake ličnosti, mada nije tako. U suštini, nije mi teško zbog roditelja i njhovog razočarenja, teško mi je zbog mene. Razočarala sam sebe. I osjećala sam strašan bol. Ali sad je bolje. Nemam više tako intenzivne snove. Kada legnem u krevet, očistim svoje misli, svoje srce, i pripremim ih za novi dan. Eto tako nekako.
Veliki pozdrav!