Muke po ljubavi
Re: Muke po ljubavi
Evo samo da javim razvoj situacije...
Jutros sam se čula s tim dečkom, i još jednom mu otvoreno rekla da među nama ne može biti više od prijateljstva. Najprije mi je rekao da sam neodlučna, na što sam odgovorila da sam mu to više puta nastojala reći, a on je to shvaćao kao da "neće biti sada nego kasnije". On je mene zauzvrat otpilio što se tiče večernjeg izlaska na rođendan njegova prijatelja. Pitala sam ga zašto se ondje ne možemo pojaviti kao prijatelji, na što je on rekao da ima i previše prijateljica, i da ne može ignorirati svoje osjećaje prema meni. Poštujem njegovu odluku, iako sam razočarana što večeras ostajem doma, odnosno odbijam isporuku Univerzuma. Svejedno, mislim da nema smisla nekoga zavlačiti samo kako bih ostvarila svoje ciljeve.
Ponekad, koliko god se trudila, imam osjećaj da sve ide naopako.
Jutros sam se čula s tim dečkom, i još jednom mu otvoreno rekla da među nama ne može biti više od prijateljstva. Najprije mi je rekao da sam neodlučna, na što sam odgovorila da sam mu to više puta nastojala reći, a on je to shvaćao kao da "neće biti sada nego kasnije". On je mene zauzvrat otpilio što se tiče večernjeg izlaska na rođendan njegova prijatelja. Pitala sam ga zašto se ondje ne možemo pojaviti kao prijatelji, na što je on rekao da ima i previše prijateljica, i da ne može ignorirati svoje osjećaje prema meni. Poštujem njegovu odluku, iako sam razočarana što večeras ostajem doma, odnosno odbijam isporuku Univerzuma. Svejedno, mislim da nema smisla nekoga zavlačiti samo kako bih ostvarila svoje ciljeve.
Ponekad, koliko god se trudila, imam osjećaj da sve ide naopako.
Privlačnost je definitivno veoma važna, ona nas opredeljuje na nesvesnom instiktivnom nivou, ona je miris partnera koji nema veze sa parfemom koji stavlja, ona je ta koja je zadužena za reprodukciju, ali ona definitivno nije nešto što se uvek odmah prepoznaje, jer ona nema veze samo sa fizičkom privlačnošću, već i sa suptilnim prepoznavanjem, i poklapanjem duša koje su se već dogovorile da će se sresti, i koje obe imaju svoje znakove prepoznavanja koji su nekada očigledni, a nekada i duboko skriveni samo da bi se neka lekcija naučila bolje ...Naši izbori su naša ogledala, i svako taj neko nam je omogućio da upoznamo određeni deo sebe, ali srodna duša je neko ko je mi, samo u obliku suprotnog pola U životu pogotovu u muško ženskim odnosima nema strpljenja i tolerancije, odgovori se traže odmah, što je sasvim u suprotnosti sa našim različitim karaterima. I nekome je svakako potrebno manje, a nekom više vremena da oseti šta mu unutrašnjost govori o tom drugom biću, šta je njegova svrha u našem životu, što je tu i što smo ga sreli. Bila sam u slučajevima kada sam kao mlađa odmah reagovala na osnovu te prve očigledne spoljašnje privlačnosti, i veza je bila osuđena na propast, ali sam bez obzira na to vrlo dobro naučila svoju lekciju. Privlačnost je vrlo suptilna stvar, i nekom je potrebna samo ta očigledna prva reakcija na nekog da bude siguran, i da se prepusti i to je uredu. Ali što je čovek zreliji teže ga je "zapaliti" tim prvim signalom, već kažeš interesantan je ali to mi nije dovoljno, želiš da znaš šta se tu još krije, a onda taj neko počinje da te osvaja i nekim drugim skrivenim fihesama svoga bića, i tada privlačnost počinje da raste, i ti počinješ da shvataš da si možda mogao ignorisati taj prvi signal, ali da sad više ne možeš kontrolisati svoju potrebu da se stopiš sa tim nekim ... Iz ličnog iskustva sam shvatila da ne može čovek sve odmah znati i osetiti, jer smo ovde kontaminirani i svim onim naučenim i tuđim u nama, i nikada nije sve crno ili belo već za vakog od nas postoji različita nijansa sivog
Draga Krijesnice ako ti uopšte nemaš nikavu znatiželju bolje upoznati tog nekog i saznati šta se tu krije, onda si dobro postupila, i nemoj dalje razmišljati oko toga. Neverujem ni da si odbila isporuku Univerzuma, jer on će svakako naći drugi način da ti dostavi ono što želiš, tvoje je samo da budeš strpljiva i da sačekaš svojih pet minuta
Draga Krijesnice ako ti uopšte nemaš nikavu znatiželju bolje upoznati tog nekog i saznati šta se tu krije, onda si dobro postupila, i nemoj dalje razmišljati oko toga. Neverujem ni da si odbila isporuku Univerzuma, jer on će svakako naći drugi način da ti dostavi ono što želiš, tvoje je samo da budeš strpljiva i da sačekaš svojih pet minuta
Last edited by sarah on 08 Feb 2014, 20:51, edited 1 time in total.
Ja bih se na tvom mjestu sad baš (u inat) organizovala i provela super ove noći. Sto puta bolje nego sa njim na rođendanu. Dakle,izbor je tvoj: možeš gledati neki fantastičan film,napuniti kadu kupkom i praviti žurku od balona,uzeti dezodorans i pjevati,igrati igrice,zezati ljude telefonom,praviti palačinke...da ne nabrajam. Kad ti život da limunove ti napravi limunadu! A Univerzum ti već od večeras sastavlja novog dasu,opušteno. Univerzum te voli. Sve radi za tebe. Vjeruj.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Hvala ti, draga sarah, na ovim divnim riječima.
Inače, takva sam osoba da odmah osjetim s kakvim ljudima mogu imati kakav odnos. U mojoj okolini postoje osobe suprotnog spola prema kojima sam, na prvi pogled, osjetila fizičku privlačnost, i osjećam ju mjesecima ili godinama nakon što smo se prvi put susreli (bez obzira bilo tu nečega ili ne). Isto tako, postoje osobe prema kojima to ne osjetim ni nakon tisuću susreta, i tu ne mogu ništa. Takva je stvar s dečkom o kojem sam pisala. Ugodno mi je u njegovom društvu, otvoren je karakter i uvijek spreman za zabavu (što je veoma slično meni), ali nedostaje baš taj segment koji je zaslužan za sklapanje brakova i reprodukciju. Da bih ga voljela još bolje upoznati, bih - ali njemu očito ne odgovara upoznavanje na prijateljskoj razini. Da bi se stvar dodatno zakomplicirala.... Kada bih razgovarala o tome sa svojom majkom (ona je zbilja moja najbolja prijateljica i mogu joj reći baš sve), ona bi nekako oklijevala...kao da mi suptilno govori "ali on je pravi za tebe, nemoj trošiti vrijeme na budale". To bih ja pročitala iz njezina pogleda i šutnje. Zbog toga sam počela osjećati i grižnju savjesti, kao da odbijam nekoga tko me zaslužuje više od ikog na ovom svijetu. Svejedno, s vremenom sam shvatila da, jedini razlog iz kojeg bih uopće imala nešto s njim, jest sažaljenje. A svi znamo da takvi odnosi ne mogu potrajati.
P.S. Članice...nažalost, nisam organizirala išta takvo, niti imam previše volje. Nema veze, ja vjerujem da se sve dešava s razlogom.
Inače, takva sam osoba da odmah osjetim s kakvim ljudima mogu imati kakav odnos. U mojoj okolini postoje osobe suprotnog spola prema kojima sam, na prvi pogled, osjetila fizičku privlačnost, i osjećam ju mjesecima ili godinama nakon što smo se prvi put susreli (bez obzira bilo tu nečega ili ne). Isto tako, postoje osobe prema kojima to ne osjetim ni nakon tisuću susreta, i tu ne mogu ništa. Takva je stvar s dečkom o kojem sam pisala. Ugodno mi je u njegovom društvu, otvoren je karakter i uvijek spreman za zabavu (što je veoma slično meni), ali nedostaje baš taj segment koji je zaslužan za sklapanje brakova i reprodukciju. Da bih ga voljela još bolje upoznati, bih - ali njemu očito ne odgovara upoznavanje na prijateljskoj razini. Da bi se stvar dodatno zakomplicirala.... Kada bih razgovarala o tome sa svojom majkom (ona je zbilja moja najbolja prijateljica i mogu joj reći baš sve), ona bi nekako oklijevala...kao da mi suptilno govori "ali on je pravi za tebe, nemoj trošiti vrijeme na budale". To bih ja pročitala iz njezina pogleda i šutnje. Zbog toga sam počela osjećati i grižnju savjesti, kao da odbijam nekoga tko me zaslužuje više od ikog na ovom svijetu. Svejedno, s vremenom sam shvatila da, jedini razlog iz kojeg bih uopće imala nešto s njim, jest sažaljenje. A svi znamo da takvi odnosi ne mogu potrajati.
P.S. Članice...nažalost, nisam organizirala išta takvo, niti imam previše volje. Nema veze, ja vjerujem da se sve dešava s razlogom.
Dva osnovna ljudska instinkta su instinkt preživljavanja i instinkt produženja vrste. Prema tome, Krijesnice, jedino ti znaš odgovor na pitanje šta ti se dopada i šta te privlači. Kod svakoga se to drugačije doživljava, kao uostalom i sve oko nas. Samo prati svoje srce i ne obaziri se mnogo na savete drugih po tom pitanju. Svako želi da pomogne svojim savetom, ali to dodatno ume da zbuni. Zato, bez brige i osećaja krivice... bez griže savesti ili bilo čega sličnog, a uz puno ljubavi u duši, nemoj ni sumnjati da ćeš napraviti pravi izbor kada za to dođe vreme. A do tada nemoj gledati ni preko ramena za onim što je bilo, a ni preko plota šta će se desiti ispred tebe... Dovoljno je da gledaš samo kuda koračaš i da uživaš u tome... A život je ionako pun raznoraznih stvari koje gubimo, ali isto tako i onih koje dobijamo.
Zorane, htela sam da Vas pitam na osnovu vasih postova o tome kako treba voleti i onoga ko nam zarije noz u ledja, shvatam ja da to vazi sa stanovista najvise svesti, i verujem da jeste tako. Zasto nam se onda desava da kada smo sve iskreniji i otvoreniji, ljubav sve vise i vise raste, a taj koga volimo nam sve vise izmice? Ne znaci li to dam nam je poslata osoba da naucimo kada da se zatvorimo? Kako takvi onda spoznajemo tu ljubav, ne mislim razumevamo u smislu ok on mi je poslat da me dovede u red i zbog toga sam mu zahvalna i volim ga, nego koja vrata tu treba otvoriti da tu visu ljubav osetimo, a da ova od ranije nestane?
Sunna, kada nam neko zarije nož u leđa, onda smo imali previše očekivanja od nekoga. Onda, kada dođe do toga da nam se očekivanja ne ispune, mi to smatramo zarivanjem noža u leđa. Sve nam se ruši. Sve je prolazno i zato se ne treba vezivati za ono što je prolazno, jer kada smo previše vezani, sve je bolniji gubitak toga za šta smo se vezali. Ali, kada se vežemo za nešto što ne može da prođe, što je večno, kada u tome nađemo svrhu svoga života, onda prestaju sva očekivanja i sve se odvija u drugom svetlu. Ljubav prema Univerzumu, prema tvorcu nas samih je primarna i neprolazna i tu ljubav treba sačuvati u duši bez obzira šta nam se dešavalo. Ako se potrudimo da u svakome vidimo pre svega božansko, pa tek onda sve ljudsko, onda drugačije gledamo na gubitke. Shvatimo da nas gubici bilo čega uče i obogaćuju, dok nas prijatni momenti samo drže u udobnoj sferi i pokazuju nam nagradu koja nas čeka kada uspemo da shvatimo zašto smo nešto izgubili. Život nije ni dobar ni loš. Ljudi su ga takvim shvatili. Život je prilika da naučimo kako da povećamo zalihe najuzvišenije ljubavi kroz uspone i padove.
Krijesnice, naletela sam na ovo, bas mi je bilo zanimljivo, ne znam koliko ce ti koristiti, ali kad sam vec naletela Zdenka Andrejic- srodne duse, duse parovi, karmicke veze https://www.youtube.com/watch?v=Z3iRTVLn9VE