Potpuno slična pitanja sam i ja nekada postavljala, dok nisam shvatila da čovek svojim mislima i osećanjima privlači svoja iskustva i priznala to sebi iskreno, jer to ne znači da smo loši ljudi. Nekada prosto nismo svesni nekih svojih negativnih misli i osećanja i to je u redu, sve će doći u red na promene! He he he
Osim toga dobro je uvek imati u pameti da nikoga ne možemo promenuti do sebe.
Neka drugi ljudi pričaju šta hoće a mi ćemo se držati našeg pozitivnog kursa i tačka.
Svakoj promeni treba dati i vremena, i ne treba se boriti protiv negativnih misli, već gledati da ih ne primamo lično i emotivno.
Meni je puno pomoglo u komunikaciji sa ljudima koji su usmereni na negativno, da se pre nego ih vidim pripremim i odradim jednu vežbu segment namere. Umirim se i kažem. Sledeći segment moje namere je to da ću se sresti sa mojom drugaricom npr. i da ćemo voditi divne, pozitivne i zanimljive razgovore i da će to biti na obostrano zadovoljstvo i radost. To važi za svaku situaciju, na poslu ili kada idemo u grad i možda ćemo nekoga sresti iznenada.
Možemo pomoći sebi dodatno tako što ćemo biti sa nekim dok nam je prijatno, i kada proradi onaj osećaj da nas neko davi i guši tada prosto možemo da odemo.
Vremenom kada u nama ojača pozitiva, svi negativci će se polako prilagoditi našem pozitivnom, ili će nestati iz našeg života.

By leci at 2009-01-22