Pitanje??? (Da li je ok plakati?)

Moć misil, kako misliti pozitivno, kako izgraditi zdrav stav, sumnja, ljubav, ljubav prema sebi, zahvalnost
Krijesnica

Re: Pitanje??? (Da li je ok plakati?)

Post by Krijesnica »

nera wrote:Evo nisam znama kako da dam naziv ovoj tebi,pa sam ovako nekako jednostavno Pitanje??
Jer vijerujem da cu dobiti odgovore od vas koji ste vec imali ta iskustva,a i nekako se sa vama osijecam kao sa velikom Familijom!!!!!!!
Pitanja glase:
Zasto uvijek kad imam neku viziju o necem ili pokusam da vizualiziram,kod mene se pojavi plac?
Kad meditiram,opet neki plac jednostavno krene,kad osijetim srecu tj.ono sto me usrecuje placem??
Svaki put,sto se tice mene moje srece ili da poradim na necem uvijek plac??
Dali je to da ja na taj nacin nesto odklanjam iz sebe,tipa strahova nesigurnosti,i napokon osijecam radost??
Sve me to zbunjuje,radim na sebi jer zelim biti sigurna u sebe u svoj zivot,i u sve ono sto cinim?!!!

Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima!!!!!!!!! :D
Imam filing da si dosta dugo nisi dopuštala da budeš sretna. Zanemarivala si se i uvijek mislila na druge. Ti nisi važna.
I sad konačno to jesi. Okrenula si se sebi, odlučila da si važna i da trebaš pažnju od same sebe. I eto suuuzaaaa!!! Suze radosnice...suze koje nikada nisu isplakane...suze otpuštanja boli...pa opet suze radosnice jer si dopuštaš da budeš sretna...pa suze jer to nisi napravila ranije...pa suze jer, ko ga je**, sad to radiš!!!

Suze su oblik energetskog oslobađanja, i nerijetko ih potiskujemo jer mislimo da nije ok plakati...pffffff...suze su naše prijateljice! Iscjeliteljice! Neka ih, neka teku :mrgreen:
Član 257

Post by Član 257 »

U redu je plakati od smeha i kad rezes luk (i ren). U drugim slucajevima nije. Jer je to gubljenje vremena, kad mozes da radis nesto lepo. Ali nije strasno. :D
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Član 257 wrote:U redu je plakati od smeha i kad rezes luk (i ren). U drugim slucajevima nije. Jer je to gubljenje vremena, kad mozes da radis nesto lepo. Ali nije strasno. :D
Zar ne misliš da je potiskivanje suza samo nagomilavanje nečega što treba izaći van?

Ili je ovo neka šala koju nisam shvatila :mrgreen:
Član 257

Post by Član 257 »

Mislim da places zato sto si tuzan. A tuzan si zato sto razmisljas o necemu na nacin na koji to tvoje unutrasnje bice ne razmislja pa se tuga manifestuje. I plakaces dok ne promenis misli ili dok ne pocnes razmisljati o necemu drugom. Tuga je samo pokazatelj da ne mislis ispravno. Nije to strasno. Ali smatram da u nama ne postoji nista nagomilano sto trebamo da pustamo. To samo tako nazivamo jer mislimo da to postoji. Mi smo zdravi, bezbedni i cim promenimo misli osecamo se lepo.
Mislim da je svaka teorija o tome da neki problem mora da se leci samo kontraproduktivna. I ostajem pri tome.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Hvala na širenju vidika. :mrgreen:
Član 257

Post by Član 257 »

Na primer: neko place jer se ne oseca dovoljno vrednim. Dozivljava stvari koje ne zeli u iskustvu. Dodjem ja i nudim mu da se izjada jer ce mu biti lakse. Kakva je korist od toga da pomazem osobi da detaljnije obrazlaze praistorijske uzroke lose situacije? Ali zamisli da dodjem i na sto joj stavim 10000 eura i kazem da joj poklanjam da radi sa time sta zeli? Mislim da bi zaboravila i na proslost i na tugu za sekundu jer bi umesto unazad razmisljala unapred. Dakle,nije u praznjenju spas. Spas je u zaboravljanju problema i usmeravanju na zeljeno.
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Ali, onda ta osoba projicira svoje misli u budućnost. Razmišlja o tome na što će potrošiti novce. Nije prisutna. Gleda prema naprijed. I što kad to kupi? Što kad se zadovolji kupljenim? Takvo zadovoljstvo je uvijek prolazno. Ako osoba nema emocionalni mir, nikakvi materijalni darovi neće joj pomoći, barem ne na dulje staze. To znači da raspoloženje osobe ovisi o vanjskim utjecajima, i da ne uspijeva pronaći mir u sebi, u sadašnjem trenutku, nego stalno nekamo mora bježati.

Mislim da bi korisnije bilo preispitati situaciju, pronaći razloge zašto osoba razmišlja i osjeća se na određen način, jer kad osvijesti taj razlog, i shvati koliko je besmislen, emocija se rastvara. (Barem je tako bilo u mom slučaju. Nikad se nisam osjećala bolje ako sam, u naletu depresije, naručila pet novih kristala. Nakon dva dana oni više nisu novi, a depresija je i dalje tu). Zaboravljanje je, po meni, zanemarivanje. A ono što se zanemaruje, tražit će pažnju opet, prije ili poslije.
Činjenica je da nas najviše bole naše uspomene na nešto, i otpor prema istima. Dok osoba ne promjeni način na koji percipira tu uspomenu, emocije vezane za nju ostaju iste. Još nisam upoznala osobu koja je nešto tek tako zaboravila i počela se osjećati fantastično. Zapravo, znam. Takvoj osobi danas vlada kaos u životu, koji je odraz njene emocionalne ravnoteže. To je jedna meni bliska osoba koja nikada ne želi reći kako se osjeća, pa se onda razboli na poslu, ne slaže se s kolegama, svađa se s roditeljima i pronalazi čudne simptome na svom tijelu, i još uz to paničari od odlaska doktoru. A naizgled je najmirnija osoba na svijetu, posve stabilna. Nikad ju nisam vidjela ni ljutu. I budući da joj ti potisnuti problemi crpe životnu energiju, ona ju obnavlja tako što ju crpi iz drugih. Da, to je jedna od onih takozvanih emocionalnih vampira koji su sretni kada manipuliraju drugima i njihovim emocijama.
Krijesnica

Post by Krijesnica »

A i sad si malo razmišljam...kad već spominješ te evriće...mene nešto rame danas boli, to mi baš kvari raspoloženje, da ti pošaljem broj žiro računa ili kućnu adresu? :mrgreen:
Član 257

Post by Član 257 »

U mom primeru novac nije upotrebljen da bi se kupila sreca nego da bih objasnila da distrakcija od pogresnog razmisljanja vodi u srecu. Posluzila sam se novcem. Ali npr. osoba saznaje da ce roditi bebu. U razmisljanju o buducnosti postoji sadasnji trenutak itekako. Jer razmisljanjem o nekim lepim stvarima sutra ti se Sada osecas lepo. I to je lep sadasnji trenutak. Bilo koja misao o bilo cemu lepom deluje da nam je Sada lepo. A kada u sadasnjem trenutku analiziras proslost i tugu to je isto sadasnji trenutak i Sada se osecas lose. Postoji samo sadasnji trenutak i tvoje misli u njemu. A ti biras sta ces da utisnes u to Sada te naposletku sta ce biti vibracija privlacenja. To je to. A za rame kupicu ti neodimijumski magnet od oko 2800-3600 Gausa ili 0.28-0.3 Tesla :)
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Eto je na. Nekoj tamo osobi bi stavila tisuću evrića na stol, a meni bi kupovala magnete. Kakva diskriminacija!
Post Reply