Kako znati da smo oprostili?

Moć misil, kako misliti pozitivno, kako izgraditi zdrav stav, sumnja, ljubav, ljubav prema sebi, zahvalnost
Član 257

Re: Kako znati da smo oprostili?

Post by Član 257 »

"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

Ja znam da sam oprostila kada se okrenem iza sebe i nasmejem se svemu onako sirokim osmehom
svesna da sam puno naucila od situacija i ljudi i volim ih zbog toga, zaista im hvala na tome (nebitno o kome i cemu se radi kradji,svadji,nepostovanju... pa
i nasilju ili zlostavljanju)
samo je skoro uvek potrebno vreme ,dok izadjem odatle i okrenem se da pogledam nekada sa vece nekada male razdaljine :-) ucim se da smanjim tu vremensku razdaljinu na minimum

:-*:-*:-*
Last edited by jovanajovana10 on 06 Mar 2013, 17:09, edited 1 time in total.
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
DenVik

Post by DenVik »

Jo, kakvo bre nasilje spominjes? Figurativno ili ? Nemo da Ratnici tamo nekog polome, samo ako te neko taknuo... 8-)
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

Duso,to je proslost i ne moze mi bas nista :-):-):-)
<3<3<3<3
:-*:-*:-*
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Brida

Post by Brida »

Treba mi vas savet.Mozda sam pogresila temu,izvinjavam se unapred.
Kako oprostiti osobi do koje vam je stalo,oprostiti za svu bol koju vam je naneo,i pustiti ga.Osloboditi ga se,i nastaviti sa svojim zivotom.Da li se moze reci,oprastam ti za...slobodan si,pustam te... :oops:
Život se nikome na ovom svetu ne duguje. Ni majci ni deci, ni prijateljima, nijednom idealu! Život je moje, jedino moje neprikosnoveno pravo. U šta ću ga satreti moja je lična stvar.
Član 257

Post by Član 257 »

sanco...nisi pogrešila temu, samo malo se vrati unazad i pročitaj šta smo pisali...
Imaš i izvrsnu knjigu od Luize hej "Kako da izlečite sopstveni život", a i film na youtubeu sa prevodom.
Pozdrav
P.S. Ne radi se o rečima, nije fora u tome kako ćeš šta da izgovoriš...
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Seheresada

Post by Seheresada »

Divna tema..citajuci nisam odolela da napisem i ja svoje misljenje.
Mislim da je moc prastanja stvar duhovnog uzrastanja..i pobede nad svojim egom.Uvek treba osudjivati postupak a ne osobu..svi smo mi deo jedne velike ljubavi..univerzuma..u svakom coveku se nalazi cestica ..i one jadne ljude koji nas povredjuju ..oprastanjem najbolje mozes dovesti do saznanja da grese..Kad god me neko povredim pitam se zasto mi se to desava i stabtreba iz togada naucim..odreagujem ali odmah i prastam..Kako znati da smo oprostili? Pa po lakoci zivljnja..ljudi koji lako prastaju i zaboravljaju mnogo lepse zive...Ne treba u sebi lose seme drzati,lose pomisli,jer to seme proklija ..pa raste..i sve biva teze....ovo su teska vremena i ima mnogo loseg zato je prava umetnost ziveti lepo i pozitivno....Od skoro sam na forumu..odusevljena sam sa temama..atmosferom..i lepo mi je sa vama :)
DenVik

Post by DenVik »

Seheresada, samo nastavi da pises, jeste malo mic po mic u pocetku,kao nelagodno ali kod kuce si, ovde na forumu, sve sto si ti , to nam i kazi. Videces kad se raspricas, necemo moci da te zaustavimo :D
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Ivan Spg
Gradska Čistoća

Post by Ivan Spg »

Ej Sanco imam jedan predlog za tebe. Napiši listu svih stvari koje ti je ta osoba učinila, onako bez zadrške, opleti do mile volje, što više to bolje. Kad osetiš da nema više onda uzmi svaku stavku sa liste i pretvori je u rečenicu opraštanja. Nakon toga ponovi svaki dan te rečenice opraštanja. Ponavljaj ih dok ne osetiš da istinski rezonuju u tebi. Druga stvar, ti naleti zameranja se ponavljaju. Kad opet naleti opet se lati ovog alata :) To je sve normalno i to je proces koji traje. Nema prečice.
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
pozitiva

Post by pozitiva »

kako znati da smo oprostili?
osecaj mira, spokoja, radosti
oprost nije tamo nekom vec nas radi
verujte :D
predivan osecaj-oprostiti
pre svega sebi
a onda drugima :D :D :D
Post Reply