Kako znati da smo oprostili?
Re: Kako znati da smo oprostili?
Kad prestaneš da izgovaraš: "Da on/ona nije učinio to i to meni bi bilo bolje"
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
O, bože, Spoygg, pa mi volimo da razglabamo o svakoj temi ( kao i sve imenice ženskog roda)
To je to, kratko, jasno, koncizno.
To je to, kratko, jasno, koncizno.
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Kada smo zaista oprostili, po meni ćemo to prepoznati po tome što smo uspeli da umanjimo spoljnu ili unutrašnju važnost nečega zbog čega smo na prvom mestu i bili uvređeni...I to me uvek fascinira kada uhvatim sebe kako govorim ma to i onako nije više važno, pa šta, itd...
Na kraju uvek shvatiš da samo od tebe zavisi da li ćeš shvatiti da uglavnom ono što je tebi važno drugi uopšte ne vidi tako, i da samo od tebe zavisi da li ćeš odlučiti da se osećaš dobro, ili loše zbog nečega što i onako taj drugi ne vidi...
Na kraju uvek shvatiš da samo od tebe zavisi da li ćeš shvatiti da uglavnom ono što je tebi važno drugi uopšte ne vidi tako, i da samo od tebe zavisi da li ćeš odlučiti da se osećaš dobro, ili loše zbog nečega što i onako taj drugi ne vidi...
Što kaže, e sad ne sećam se ko mislim da je Luiz, "pitajte 4 deteta iz iste porodice da opišu neki značajan događaj iz prošlosti, svi će imati svoju verziju..." i još (ovo mislim da je Stiv Čendler) "možda tvoj otac i nije bio tako hladan i udaljen..."
Znaću da sam oprotila kada nemam loša osećanje vezana za neki prošli događaj. Kada se okrenem nazad i shvatim sve kao ISKUSTVO, a ne nepravdu. Kada kažem sebi: "To je bilo tako. I nije bilo lako. Ali sada to nema veze sa ovim o čemu razmišljam." Shvatiću da sam oprostila kada ne budem sebe odmeravala kroz prizmu prošlosti.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Ako ne uspemo u sebi preraditi neko osećanje, ono nam se iznova vraća (prema univerzalnom zakonu privlačnosti)... Ne treba obratiti pažnju ni na osobu koja to izaziva, ni na ono šta kaže, već samo na naše lično osećanje povodom toga. Problem ne leži u drugima nego u nama. Drugi su tu samo da iz nas izvuku taj problem kako bi ga mogli rešiti. I sve dok ga ne rešimo, vraćaće nam se ponovo i ponovo. Mislim da prvo treba sebi oprostiti i pustiti da ponovo proživimo tu emociju koja nas koči da još više rastemo... I, da, pozdrav svima...
Pozdrav Zorane, dobrodošao na forum i molim te da pročitaš kućni red ako već nisi, imaš link u mom potpisu
Spoygg, sto si narandzast ili si zut (tata mi je dalton, izvinjavam se )?
Sta fali crvenoj?
Sta fali crvenoj?
Pozdrav i bolje vas našao... Evo, pročitao sam pravila ponašanja i naravno da ću se pridržavati istih. U društvu ovako pozitivnih ljudi samo možemo da rastemo i razvijamo se u najboljem mogućem smeru. Pa, hajde da uživamo u životu...
Pozdrav Zorane, svidja mi se sta si napisao, ja sam isla istim putem, mada Abraham koje mnogo cenim, tvrde da je to pogresno, obracas paznju na lose, emitujes lose i privuces lose. Ima sve to logike, ali dok nisam nasla sistem da otpustim sve lose i oprostila , sebi pa i svima ostalima, nisam mogla da mrdnem. Ali to je moje iskustvo.
U skoro svemu ostalom primenjujem Abrahama
U skoro svemu ostalom primenjujem Abrahama