prijatelji

Odnos, komunikacija, interakcija sa ljudima oko nas. Kako, šta, zašto? Mame, tate, braće, sestre, prijatelji, poznanici, partnerke, partneri, žene, muževi, kolege...
Lela

Re: prijatelji

Post by Lela »

Jovanajovana, meni je jako drago kada ovde pročitam kako ljudi uspeju u tome da promene sebe, verujte puno mi je srce kada pročitam takve postove i želim da se ovde lepo i družimo, šalimo što bi značilo da smo dobro :) nadam se da ću i ja vremenom uspeti da vam svima kažem USPELA SAM, to mi je sada jedina želja, pozdrav i tebi i sve najbolje
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

Lela. sasvim delim tvoje misljenje ALI SASVIM
najbitnije da delimo, da se lepo druzimo dobro i lose, da pomazemo da diskutujemo...<3 <3 <3 ja se tako radujem svacijem uspehu :)
samo cu da ti kazem ovo , da ne ispadne da ja stalno nesto pametujem :) ne zelim to:oprastam zbog sebe a ne zbog drugih, ja nosim taj teret razmisljajuci o tome a ne taj neko, makar u mislima oprostim ako nisam u poziciju licno da kazem, uzmem papir pa napisem monolog. samo kazem sebi nije on kriv sto je takav, zao mi ga je.
pozdrav veliki ljubim te :*****
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Lela

Post by Lela »

haha Jovanajovana u pravu si, i ja ću sada stalno govoriti "žao mi je nje" da to su prave reči, haha hvala ti i to je nešto da jako mi je nje žaoooo baš sam se nasmejala HVALA TI PUNO i tebi veliki pozdrav i poljubac
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

:) NEMA NA CEMU
:)))))) zato se prasta jer nisu svesne sta rade , siromasne licnosti, ja to posmatram sa sazaljenjem a kada mi je zao ja prastam sa lakocom :)
ljubim te puno!
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Stars

Post by Stars »

Zdravo drustvo :)
Nova sam na ovom forumu, a i nova sam sto se tice ZP, afirmacija, meditacije, vizuelizacije, jos uvijek sam u fazi proucavanja, pa me interesuje da li se moze pomocu afirmacija ili vizuelizacija ili mozda neceg treceg uticati, recimo na prijatelja u pozitvnom smislu,tj. recimo da "oslobodimo" prijatelja losih osobina ili sl. Ako ima neko iskustvo sa tim, bila bih zahvalna da podijeli :)
Inace forum je pravi izvor pozitivne energije, hvala svim clanovima foruma, sjajni ste :)
Mila

Post by Mila »

Mislim da ne mozemo da oslobodimo prijatelja losih osobina, ali mozemo da uticemo na to da ih prema nama vise ne ispoljava. Smatra se da mi sami, na neki nacin (nekim svojim uverenjima) budimo takvo ponasanje. Razmsili da li u tebi ima nesto cime, na neki svoj blesavi nacin (nemoj me pogresno shvatiti, ja tako nazivam nase podsesno "trazenje" negativnih dogadjaja), trazis od prijatelja da se tako ponasa. Ja sam uspela da promenim ponasanje svog oca prema meni pomocu afirmacije "Oprastam ti zato sto nisi onakav kakav bih volela da budes i blagosiljam te s' ljubavlju" - iako nisam uspela da pronadjem tacan razlog, mozda sam jednostavno njegove ispade koji su u jednom trenutku postala svakodnevna pojava razumela kao gotovu stvar, od sada je takav i kraj price.

Ukoliko se radi o osobini koja ne utice na tebe, mozes da vizualizujes prijatelja bez te osobine - ali da vizualizacija bude pozitivna,, a ne negacija osobine. Pogledaj takodje temu Ho'oponopono. Mozes da pomislis na tog prijatelja, tu osobinu i ponavljas "hvala ti, volim te" - ali to i dalje ne znaci da ce prijatelj promeniti tu osobinu, nego ces promeniti ti nesto u sebi cime prizivas da uopste znas za tu osobinu.

Nadam se da sam bila jasna :D.
Lekcija je uvek voleti sebe.
Stars

Post by Stars »

Hvala Mila, divna si :) Odlicne ideje si mi dala, a uz to nista komplikovano, ako ne pomogne nece da steti, zapavo sigunra sam da ce pomoci :) Hvala, hvala, hvala,... :D
tanita

Post by tanita »

još jedno pitanje na temu odnosa sa prijateljima :geek:

Nekako ne mogu da se otmem utisku da u poslednjih par godina nalećem, i okruzena sam ljudima (koje u medjuvremenu vec mogu nazvati ortacima) koji imaju jednu zajednicku crtu, koja je sasvim suprotna mom karakteru, i poimanju prijateljstva.
Naime, radi se o neodgovornosti i olakom menjanju dogovora i planova, u svakodnevnom funkcionisanju, što me nekako svaki put pomeri. čudno mi je to jer ja vazim u svojoj porodici za odgovornu a i prijatelji znaju da sam u stanju ostaviti sve i ispostovati neki dogovor (makar se i na glavu nasadila) :D (ako sam nešto već obećala)..
To mi se nekako kosi sa zakonom privlačnosti pa ne znam kako da to tumačim? Bojim se da sebe počinjem kriviti zbog toga :?
Imam li razloga :?
Pozdrav svim ratnicima svetlosti ;)
Mila

Post by Mila »

Hvala na pitanju, mislim da sam kroz njega upravo pronasla resenje jednog svog problema, a mozda i tvog :D. Ja sam celog zivota bila veoma tacna kada se sastajem sa nekim. Ako smo se dogovorili u 12h, to treba (mora) da bude u 12h i ja sam uvek, da bih postovala tudje vreme, dolazila cak i malo ranije, za slucaj da ta osoba dodje malo ranije. Medjutim, desavalo se to da sam ja redovno cekala ljude minimum 15 minuta, neretko sam stajala i na kisi, i na minus temperaturi ili na jakom Suncu i po pola sata cekajuci da se ta osoba pojavi. Ili zelim da ih kafa doceka vec skuvana kada dodju kod mene, pa sam tako znala i po 2-3 kafe skuvati samo da moje goste obraduje vruca, vec skuvana kafa. I tako, besnela sam u sebi, kako su nevaspitani, bezobrazni, kako se usujuju da me ne postuju, neodgovrni i sl... ali nikad im nista nisam rekla. Onda sam pronasla genijalno resenje da pocenem i ja kasnije da dolazim na susrete i da se nase vreme dolaska poklopi na taj nacin. Da, to je uspevalo, ali i dalje sam bila besna jer je to i dalje znacilo da oni ne postuju ni mene ni moje vreme. Avaj, u jednom trenutku sam ja postala ta koja kasni, iako nisam zelela da to tako bude.

Poenta moje price je ta da je moja, a mozda i tvoja lekcija, da naucimo da se zauzmemo za sebe. Kada nam nesto smeta, postujmo sebe i recimo toj osobi sta nam smeta (bez osudjivanja, nego uz zelju da resimo tu situaciju i da se i dalje lepo druzimo). Ako ti to vec cinis, onda ne znam sta bi moglo da bude, ali verujem da sama to privlacis. I ne, nemoj da krivis sebe ni za sta! Krivica nas samo cini "zaglavljenima" tu gde jesmo i onemogucava nas napredak. Kod Zakona privlacnosti ne radi se preuzimanju krivice, nego odgovornosti - na neki nacin ja sam sama prizvala ovo sto mi se desava, a ako sam to sama prizvala, znaci da mogu i da prestanem da prizivam to. Hajde da dobro razmislim i vidim na koji nacin tu situaciju prizivam i kada uverenje pronadjem, afirmisacu i menjacu ga.
Lekcija je uvek voleti sebe.
Post Reply