Jo, (svadba na leto) vidiš kako su ti lepo afirmisali savršenog partnera i veliku ljubav, de ćeš lepše
DV draga, a kad mi se oslaadila ova naša kafaniiica, šta ćeš - čovek meraklija ahihi hoćemo, pisaćemo, otvarati nove teme sigurica.
Nego je meni palo na pemt nešto na šta sam naletala ovih dana, a to su raznorazni meditativni kampovi koji se odrzavaju leti, ili negde u prirodi ili na moru, pa idu organizovane grupe sa vodičima. pa pomislih mozda bi Ivan i Vina mogli organizovati nešto slično za članove foruma?
Ljubim vas sve
Kafić "Dobre vibre"
Re: Kafić (ex. Dobro jutro, dobar dan, laku noć i lepi snovi
Dobar dan
evo mene konacno
konacno se naspavah i odmorih
Jovancice mila, mislim na tebe i saljem ti energiju od kako si se javila da uskoro ides kuci
Dakle, uz tebe sam draga moja od pocetka hopsam za tebe, cistim hihihi ima sve da ih pocistim hihihi
saljem ti mnogo energije da izdrzis sve to, pazi ja sa takvima zivim, a pri tom nisu moji zato uzivaj, to su ipak tvoji
Znas...kad je svekar znao kako se doji a pri tom s..e nema...
toliko
...
ali
znaci veeeeeeeeliiiiko ALI
da mi se sada desava to, da mi se mesaju(jer se vise ne mesaju ustvari mozda i kazu al ja se ne secam kad sam registrovala... )
dakle da se mesaju ja sad vise ne bih reagovala kao nekada
nekad:
ja bih pustila svoj ego
ego bi se naljutio, zatim bi se svadjao sa njihovim ego-vima , zatim bi doslo do besumucnih i vecih svadja a na kraju svi bi se istresli na dete
sada:
kad nesto kazu (ili ih zaista ne registrujem) ili ih cujem , shvatim o cemu je rec, skontam svoj ego, kazem mu cut tamo,
njima ljubazno se obratim i kazem da, da tako je i dalje radim po svom
oni zadovoljni, ja zadovoljna , dete zadovoljno i sve je u savrsenom redu
a dug je put i trnovit bio dovde
al znas sta ... jedno sam shvatila
svi smo mi potekli sa istog izvora
u svakom od nas ima onog dobrog
koliko god govorili nesto sto ja ne zelim da cujem
oni to govore jer ne znaju drugacije do samo tako
oni u sebi imaju ljubav ali to pokazuju na drugaciji nacin
dakle, kada sam radila onaj zadatak pre par nedelja- pronaci samo dobro u onima koji te nerviraju, zadatak je bio zacudjujuce savrseno dobro uradjen
a znas zasto...????
shvativsi da me nerviraju ne zbog njih samih, vec me nerviraju jer meni nesto smeta... e a to nema veze sa njima... vec sa mnom
kada sam oplela po njima
pa kada sam sve to prenela u pozitivno
zakljucak svemu bio je da kada istisnes sve ono sto te nervira kod njih i ostavis ogoljeno... znas li sta samo iskoci i izadje iz zbunjcica..?
da ne poverujes..
ljubav
ljubav
svi oni imaju u sebi ljubav
onu iskonsko u njima- ljubav!!!!
ono sto nas nervira to je ego, njohov i nas
oduzmi ego, ostaje ljubav!!!!!!
i nema to veze sa njima, vec samo sa tobom i tvojim egom
kad to shvatis
neces imati potrebu da budes u pravu jer ti znas da jesi, ti znas sta je istina!!!
kao sto spoygg kaze, pustiis ih da pricaju
pustis da budu u pravu
sta imas od toga ubedjivati ih da si ti u pravu....
hm jos vise ubedjivanja, jos vise stezanja, svako na svoju stranu, vise svega negativnog
i sta si uradila time sto zelis pokazati da si u pravu
apsolutno nista!!!!
ustvari jesi vise svadje stvorila, vise konflikata. vise rada ega sa svih strana
ovako..
ako ti kazu ...
primera radi
ti jovana treba da se udas ove godine
da, da, u pravu ste vidite kako sam eto nekako nezadovoljna, e bas vam hvala na tome, prosvetlili ste me,(sa sve osmehom i ljubaznoscu)
ili
ako ti kazu treba da nadjes takav i takav posao
da u pravu ste, bas dobar savet, nisam o tome razmisljala...
sva komunikacija ovde staje
jer nema vise zbog cega da se prica
razumes?
ti i dalje znas svoju istinu
ti i dalje jesi u pravu
ti i dalje ides svojim putem, svojim pravilima
a "oni"
oni
samo ucute
i ako nastave
ti samo da, da tako je
kao spoygg aha, aha
da da...
bas tako
i savetodavac ispunio zadatak
hihihi
ti i dalje svoja
a oni misle da su ti ucinili uslugu i traze drugu zrtvu za raspravu jer kod tebe to vise ne pali
kontas sad???
i ne zaboravi
oni to ne rade zlonamerno, vec iz ljubavi
oni zele tebi najbolje iako misle drugacije
ali oni jesu ljubav
potekli ste s istog izvora
i tu je sustina
pruzi im ljubav i razumevanje jer oni ne znaju drugacije
meni je sad u stanu gde zivim sa: muzem, detetom , njegovom mamom, njegovim tatom, i njegovom sestrom pesma svaki dan, ti treba da izdrzis nekoliko dana i nedelja
ja svaki dan, sa veeelikiiim egoistima, i egocentricima
ali u osnovi
oni su ljubav
tako ih posmatram
tako mi se vrati
pre neki dan, dlazim s posla, muz i dete napolju a meni svekar:
hoces da ti zagrejem supicu dok se presvuces i operes ruke?
ja to da dozivim od coveka koji zene tretira kao krpe i vecite domacice...??????
al eto dozivela sam,
slala ljubav i razumevanje,hopsala
dobila i vise od toga, a nisam ocekivala
ocekivala sa samo da se ja smirim i ne nasedam na provokacije
a dozivela ljubav
uh
ovo sam sve napisala i jednom dahu!!!!!
ih
ljubim te i volim
i volela bih ovo da razumes i shvatis i prihvatis
tebi ce biti bolje!!!
zbog tebe!!
o plesu drugu put, jaspis odg ti drugi put cim stignu fotke i svima ostalima, cini mi se da je ovo za jovancicu sada ovo vaznije
ljubim vas sve i volim
evo mene konacno
konacno se naspavah i odmorih
Jovancice mila, mislim na tebe i saljem ti energiju od kako si se javila da uskoro ides kuci
Dakle, uz tebe sam draga moja od pocetka hopsam za tebe, cistim hihihi ima sve da ih pocistim hihihi
saljem ti mnogo energije da izdrzis sve to, pazi ja sa takvima zivim, a pri tom nisu moji zato uzivaj, to su ipak tvoji
Znas...kad je svekar znao kako se doji a pri tom s..e nema...
toliko
...
ali
znaci veeeeeeeeliiiiko ALI
da mi se sada desava to, da mi se mesaju(jer se vise ne mesaju ustvari mozda i kazu al ja se ne secam kad sam registrovala... )
dakle da se mesaju ja sad vise ne bih reagovala kao nekada
nekad:
ja bih pustila svoj ego
ego bi se naljutio, zatim bi se svadjao sa njihovim ego-vima , zatim bi doslo do besumucnih i vecih svadja a na kraju svi bi se istresli na dete
sada:
kad nesto kazu (ili ih zaista ne registrujem) ili ih cujem , shvatim o cemu je rec, skontam svoj ego, kazem mu cut tamo,
njima ljubazno se obratim i kazem da, da tako je i dalje radim po svom
oni zadovoljni, ja zadovoljna , dete zadovoljno i sve je u savrsenom redu
a dug je put i trnovit bio dovde
al znas sta ... jedno sam shvatila
svi smo mi potekli sa istog izvora
u svakom od nas ima onog dobrog
koliko god govorili nesto sto ja ne zelim da cujem
oni to govore jer ne znaju drugacije do samo tako
oni u sebi imaju ljubav ali to pokazuju na drugaciji nacin
dakle, kada sam radila onaj zadatak pre par nedelja- pronaci samo dobro u onima koji te nerviraju, zadatak je bio zacudjujuce savrseno dobro uradjen
a znas zasto...????
shvativsi da me nerviraju ne zbog njih samih, vec me nerviraju jer meni nesto smeta... e a to nema veze sa njima... vec sa mnom
kada sam oplela po njima
pa kada sam sve to prenela u pozitivno
zakljucak svemu bio je da kada istisnes sve ono sto te nervira kod njih i ostavis ogoljeno... znas li sta samo iskoci i izadje iz zbunjcica..?
da ne poverujes..
ljubav
ljubav
svi oni imaju u sebi ljubav
onu iskonsko u njima- ljubav!!!!
ono sto nas nervira to je ego, njohov i nas
oduzmi ego, ostaje ljubav!!!!!!
i nema to veze sa njima, vec samo sa tobom i tvojim egom
kad to shvatis
neces imati potrebu da budes u pravu jer ti znas da jesi, ti znas sta je istina!!!
kao sto spoygg kaze, pustiis ih da pricaju
pustis da budu u pravu
sta imas od toga ubedjivati ih da si ti u pravu....
hm jos vise ubedjivanja, jos vise stezanja, svako na svoju stranu, vise svega negativnog
i sta si uradila time sto zelis pokazati da si u pravu
apsolutno nista!!!!
ustvari jesi vise svadje stvorila, vise konflikata. vise rada ega sa svih strana
ovako..
ako ti kazu ...
primera radi
ti jovana treba da se udas ove godine
da, da, u pravu ste vidite kako sam eto nekako nezadovoljna, e bas vam hvala na tome, prosvetlili ste me,(sa sve osmehom i ljubaznoscu)
ili
ako ti kazu treba da nadjes takav i takav posao
da u pravu ste, bas dobar savet, nisam o tome razmisljala...
sva komunikacija ovde staje
jer nema vise zbog cega da se prica
razumes?
ti i dalje znas svoju istinu
ti i dalje jesi u pravu
ti i dalje ides svojim putem, svojim pravilima
a "oni"
oni
samo ucute
i ako nastave
ti samo da, da tako je
kao spoygg aha, aha
da da...
bas tako
i savetodavac ispunio zadatak
hihihi
ti i dalje svoja
a oni misle da su ti ucinili uslugu i traze drugu zrtvu za raspravu jer kod tebe to vise ne pali
kontas sad???
i ne zaboravi
oni to ne rade zlonamerno, vec iz ljubavi
oni zele tebi najbolje iako misle drugacije
ali oni jesu ljubav
potekli ste s istog izvora
i tu je sustina
pruzi im ljubav i razumevanje jer oni ne znaju drugacije
meni je sad u stanu gde zivim sa: muzem, detetom , njegovom mamom, njegovim tatom, i njegovom sestrom pesma svaki dan, ti treba da izdrzis nekoliko dana i nedelja
ja svaki dan, sa veeelikiiim egoistima, i egocentricima
ali u osnovi
oni su ljubav
tako ih posmatram
tako mi se vrati
pre neki dan, dlazim s posla, muz i dete napolju a meni svekar:
hoces da ti zagrejem supicu dok se presvuces i operes ruke?
ja to da dozivim od coveka koji zene tretira kao krpe i vecite domacice...??????
al eto dozivela sam,
slala ljubav i razumevanje,hopsala
dobila i vise od toga, a nisam ocekivala
ocekivala sa samo da se ja smirim i ne nasedam na provokacije
a dozivela ljubav
uh
ovo sam sve napisala i jednom dahu!!!!!
ih
ljubim te i volim
i volela bih ovo da razumes i shvatis i prihvatis
tebi ce biti bolje!!!
zbog tebe!!
o plesu drugu put, jaspis odg ti drugi put cim stignu fotke i svima ostalima, cini mi se da je ovo za jovancicu sada ovo vaznije
ljubim vas sve i volim
Sunce ti zarko, pa ja sad kad bi i htela da citiram Pozitivu, zauzela bi ne Kafic, nego ceo forum.
Svaka ti cast. To je to.
Wau, kakva je to dobra promena za samo mesec dana ( znam da je ovo rad od par godina) ali nesto se desilo u aprilu. Slozile se kockice, a?
Svaka ti cast. To je to.
Wau, kakva je to dobra promena za samo mesec dana ( znam da je ovo rad od par godina) ali nesto se desilo u aprilu. Slozile se kockice, a?
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
- jovanajovana10
prihvaticu i primenicu sve vase savete Spoygg,tanita,DenVik,pozitiva
jer se slazem sa tom opcijom potpuno,naj bezbolnija je!
u sustini ja sam jedna od milijon dece na kojima se je okruzenje pokusalo da ostvari SVOJE neostvarene ambicije(samo sto je steta sto se moje i njihove neostvarene ambicije ne poklapaju) nista ja posebna nisam u tome,jedna od mnogih
tanita draga , za svadbu cete biti svi obavesteni jer takvu srecu ja cu svima razglasiti i koga zanima i koga ne zanima... verujem da cu tada biti jako srecna i uzbudjena mesecima ... ali kada ja to resima i moj decko da ce biti tada ce biti , pa ako nama odgovara nikada necemo ni da se vencamo ako tako resimo nas dvoje
pozitiva hvala ti na predinom tekstu i na poruci danas ,
i da ti kazem svoje iskustvo ,
bili oni moji ili ne bili isto je
da smo rodjaci ili da je to porodica mog decka isto je,
svi mi poticemo iz jednog to stoji
i svako je individua za sebe ,
to sto su mi oni porodica to ne znaci da ce me voleti vise od porodice mog buduceg muza
mozda bas bude suprotna situacija
ako cemo tako , jai vas smatram ovde oprodicom (jer svi smo individue stvorene od jednog) i ljude sa kojima zivim ovde smatram porodicom i prijarelje neke smatram porodicom i svog decka .... podjednako isti osecaj ima za sve porodice
samo sto neke porodice me razumeju, podrzavaju , zele da me upoznaju i uz mene su, neke ne zele
nije stvar u krvnom srostvu nije ni opravdanje da me vole , da brinu ... zasto se ti nisi postavila prema meni po sistemu ''ima da uradis to i to jer JA zam da je to za tebe najbolje''?!
a izvor je mogao da napravi takav ovaj zivod da mi TI budes majka ili ja tebi , i opet bi se ja prema tebi ponasala ovako kao i danas i ti prema meni , jer smo takve kakve smo
stvar je od coveka do coveka
rec porodica nije opravdanje za mnoge loze stvari koje ja ne radim
moja sestar nece imati vise povlastice zato sto mi je sestra od tebe koja si fer prema meni
mogu i ja da se ponasam kretenski i da se sakrivam iza toga ''ja sam ti sestra, cerka, tetka.....''
ja sam prva bila protiv stava Clanice 257:''ko hoce samnom lepo hoce ko nece aj cao ,pa da mi je majka rodjena''shvatila sam vremenom da je TOTALNO upravu , iz sust suprotnosti i bezgranicnog razumevanja (koje i danas pstoji) presla sam u drugu krajnost
sta ako mi je rodjak ima prava da me ubije - ne , nema
moja velika sreca je u tome sto cu provesti sa njima 10 dana od sutara , sutra pocinje zurka, sva sreca je sto to nije duze od 10 dana , tako da cu se radovati tome sto nije to svakodnevnica i shvaticu ovo kao ekskurziju sa ljudima koji me ne poznaju, da smo svi tu trenutno i privremeno
vremenom sam shvatila takvim i ovaj zivot , svi smo mi celije jednog organa, ali smo privremeno tu i trenutno, ko zna, mozda u narednom zivotu budem ja majka svojoj majci, ili tebi budem deda koji te je uzeo iz doma za nezbrinutu decu, ili ti meni brat blizanac ... nema svrhe nervirati se oko trenutnis stvari ni zabrinjavati se u sustini
pozitiva, energija koju saljes je apsorbovana i hvala ti na tome <3 :*
jer se slazem sa tom opcijom potpuno,naj bezbolnija je!
u sustini ja sam jedna od milijon dece na kojima se je okruzenje pokusalo da ostvari SVOJE neostvarene ambicije(samo sto je steta sto se moje i njihove neostvarene ambicije ne poklapaju) nista ja posebna nisam u tome,jedna od mnogih
tanita draga , za svadbu cete biti svi obavesteni jer takvu srecu ja cu svima razglasiti i koga zanima i koga ne zanima... verujem da cu tada biti jako srecna i uzbudjena mesecima ... ali kada ja to resima i moj decko da ce biti tada ce biti , pa ako nama odgovara nikada necemo ni da se vencamo ako tako resimo nas dvoje
pozitiva hvala ti na predinom tekstu i na poruci danas ,
i da ti kazem svoje iskustvo ,
bili oni moji ili ne bili isto je
da smo rodjaci ili da je to porodica mog decka isto je,
svi mi poticemo iz jednog to stoji
i svako je individua za sebe ,
to sto su mi oni porodica to ne znaci da ce me voleti vise od porodice mog buduceg muza
mozda bas bude suprotna situacija
ako cemo tako , jai vas smatram ovde oprodicom (jer svi smo individue stvorene od jednog) i ljude sa kojima zivim ovde smatram porodicom i prijarelje neke smatram porodicom i svog decka .... podjednako isti osecaj ima za sve porodice
samo sto neke porodice me razumeju, podrzavaju , zele da me upoznaju i uz mene su, neke ne zele
nije stvar u krvnom srostvu nije ni opravdanje da me vole , da brinu ... zasto se ti nisi postavila prema meni po sistemu ''ima da uradis to i to jer JA zam da je to za tebe najbolje''?!
a izvor je mogao da napravi takav ovaj zivod da mi TI budes majka ili ja tebi , i opet bi se ja prema tebi ponasala ovako kao i danas i ti prema meni , jer smo takve kakve smo
stvar je od coveka do coveka
rec porodica nije opravdanje za mnoge loze stvari koje ja ne radim
moja sestar nece imati vise povlastice zato sto mi je sestra od tebe koja si fer prema meni
mogu i ja da se ponasam kretenski i da se sakrivam iza toga ''ja sam ti sestra, cerka, tetka.....''
ja sam prva bila protiv stava Clanice 257:''ko hoce samnom lepo hoce ko nece aj cao ,pa da mi je majka rodjena''shvatila sam vremenom da je TOTALNO upravu , iz sust suprotnosti i bezgranicnog razumevanja (koje i danas pstoji) presla sam u drugu krajnost
sta ako mi je rodjak ima prava da me ubije - ne , nema
moja velika sreca je u tome sto cu provesti sa njima 10 dana od sutara , sutra pocinje zurka, sva sreca je sto to nije duze od 10 dana , tako da cu se radovati tome sto nije to svakodnevnica i shvaticu ovo kao ekskurziju sa ljudima koji me ne poznaju, da smo svi tu trenutno i privremeno
vremenom sam shvatila takvim i ovaj zivot , svi smo mi celije jednog organa, ali smo privremeno tu i trenutno, ko zna, mozda u narednom zivotu budem ja majka svojoj majci, ili tebi budem deda koji te je uzeo iz doma za nezbrinutu decu, ili ti meni brat blizanac ... nema svrhe nervirati se oko trenutnis stvari ni zabrinjavati se u sustini
pozitiva, energija koju saljes je apsorbovana i hvala ti na tome <3 :*
-Danas je moj srecan dan !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Dobro vece narode pozdrav iz faze pakovanja koje poceh da obozavam silom prilika
Nego...
jovanice draga zelim ti da provedes praznike u miru i harmoniji i bas po onom scenariju koji ti zelis.... sad kada posmatram situaciju iz ovog ugla, rekla bih (kao sto i sama sebi kazem) :"e to ti je draga moja test. Prosla si jedan period saznanja ucenja, teorije,saznavanja takodje i prakse, ali sad je vreme da pokazes sama sebi koliko si savladala gradivo.Dakle da se lociram gde sam sada u odnosu na pre" i to je kul, Bogom dano iskustvo o trenutnoj tebi.
U potpunosti se slazem i sa svim ostalim savetima, i ja vrlo cesto primenjujem "aha aha" , "vazi", "jaaaooo , to mi nikad ne bih palo na pamet puno ti hvala na savetu "
mada u poslednjih par godina se niko ne usudjuje da mi popuje, jer zaista, ali zaista, bez lazne skromnosti neeemaaa argumente
Pozitiva ja svaku tvoju rec podrzavam u 100%noj potpunosti, ti bi komotno mogla da pise neku motivacionu literturu imas enormno veliki talenat....
tanita odlicna ideja za te meditacije u prirodi, ala bi to bilo ekstra, ma fenomenalno bi bilo....
Ljudi ja stizem u svojoj kucici za vikend jeeeeeeee Sunce da me ogreje brate mili fali mi vitamin D
Nego...
jovanice draga zelim ti da provedes praznike u miru i harmoniji i bas po onom scenariju koji ti zelis.... sad kada posmatram situaciju iz ovog ugla, rekla bih (kao sto i sama sebi kazem) :"e to ti je draga moja test. Prosla si jedan period saznanja ucenja, teorije,saznavanja takodje i prakse, ali sad je vreme da pokazes sama sebi koliko si savladala gradivo.Dakle da se lociram gde sam sada u odnosu na pre" i to je kul, Bogom dano iskustvo o trenutnoj tebi.
U potpunosti se slazem i sa svim ostalim savetima, i ja vrlo cesto primenjujem "aha aha" , "vazi", "jaaaooo , to mi nikad ne bih palo na pamet puno ti hvala na savetu "
mada u poslednjih par godina se niko ne usudjuje da mi popuje, jer zaista, ali zaista, bez lazne skromnosti neeemaaa argumente
Pozitiva ja svaku tvoju rec podrzavam u 100%noj potpunosti, ti bi komotno mogla da pise neku motivacionu literturu imas enormno veliki talenat....
tanita odlicna ideja za te meditacije u prirodi, ala bi to bilo ekstra, ma fenomenalno bi bilo....
Ljudi ja stizem u svojoj kucici za vikend jeeeeeeee Sunce da me ogreje brate mili fali mi vitamin D
- jovanajovana10
100% se slazem sa tobom !tamaris wrote:sad kada posmatram situaciju iz ovog ugla, rekla bih (kao sto i sama sebi kazem) :"e to ti je draga moja test. Prosla si jedan period saznanja ucenja, teorije,saznavanja takodje i prakse, ali sad je vreme da pokazes sama sebi koliko si savladala gradivo.
zelim ti lep provod po suncu a i ja cu bogami da se suncam i setam tamo i amo i najescu se divne domace praznicne hrane ))))
:* :* :* prelepe dane koji slede ti zelim <3
-Danas je moj srecan dan !
tanita, slazem se s tobom, mogli bi nesto organizovati
Dv, ljubim ja tebe , i vise se nego sklopile kockice hihih
krckam nesto veselo za buducnost
jovancice skroz si u pravu svaku rec
uz tebe smo i samo opusteno!!
sto kaze tamaris, ovo je test za usvojeno ti znanje, pa u to ime
samo uzivaj i opusti se
tamaris he, he ti ko baba vanga, mila moja idem ti ja nesto u tom pravcu hihihi javim kad bude realizovano hihihi
a imam ne enormno veliki talenat vec enormno veliko iskustvo hihihih
cekam fotkice pa stavim koju sliku
Dv, ljubim ja tebe , i vise se nego sklopile kockice hihih
krckam nesto veselo za buducnost
jovancice skroz si u pravu svaku rec
uz tebe smo i samo opusteno!!
sto kaze tamaris, ovo je test za usvojeno ti znanje, pa u to ime
samo uzivaj i opusti se
tamaris he, he ti ko baba vanga, mila moja idem ti ja nesto u tom pravcu hihihi javim kad bude realizovano hihihi
a imam ne enormno veliki talenat vec enormno veliko iskustvo hihihih
cekam fotkice pa stavim koju sliku
I da znas da sam postala prava Baba Vanga narocito u zadnjih godinu dana hiihih sve mi se
nesto javlja a sve nesto tacno da ne kazem precizno . To je neki Gratis pristigao talenat valjda uz ovaj put saznavanja...
Naravski iskustvo + talenat = knjiga na primer
nesto javlja a sve nesto tacno da ne kazem precizno . To je neki Gratis pristigao talenat valjda uz ovaj put saznavanja...
Naravski iskustvo + talenat = knjiga na primer
Pozdrav svima,
Evo mene jos uvek na selu u akva basti...
Spoygg, moji prijatelji imaju akvaponik garden u selu Dubona kod Mladenovca. Imaju staklenik, veliki su poznavaoci sistema. Evo ti njihova stranica na faceu, sve se lepo vidi, i kako je izgradjen i ceo proces...https://www.facebook.com/aqua.basta?fref=ts
Ja sam se sa tim sistemom upoznala pre godinu dana i to je za mene veoma zanimljivo...Sto se mene tice, stagod te interesuje mogu te povezati sa njima ili da dodjes jednom samnom... Sta sam danas zanimljivo naucila:
- kako se prave prirodni sapuni
- kako se pravi kompost i za sta sluzi
- sta sve u kuci ne treba bacati jer se moze iskoristiti za biljke...
- kako se dobija luzina za pranje vesha od pepela...
- naucila sam zasto su neki krastavci gorki...hehehhe
- kojoj biljki i za sta treba koji mineral...
- kako prirodno teramo gljivice iz organizma i tako to...
Krevet od sena...napravljen specijalno za mene...boze, hvala ti!!!
Ovde se lepo vidi koliko sam se umorila od uchenja...
Evo mene jos uvek na selu u akva basti...
Spoygg, moji prijatelji imaju akvaponik garden u selu Dubona kod Mladenovca. Imaju staklenik, veliki su poznavaoci sistema. Evo ti njihova stranica na faceu, sve se lepo vidi, i kako je izgradjen i ceo proces...https://www.facebook.com/aqua.basta?fref=ts
Ja sam se sa tim sistemom upoznala pre godinu dana i to je za mene veoma zanimljivo...Sto se mene tice, stagod te interesuje mogu te povezati sa njima ili da dodjes jednom samnom... Sta sam danas zanimljivo naucila:
- kako se prave prirodni sapuni
- kako se pravi kompost i za sta sluzi
- sta sve u kuci ne treba bacati jer se moze iskoristiti za biljke...
- kako se dobija luzina za pranje vesha od pepela...
- naucila sam zasto su neki krastavci gorki...hehehhe
- kojoj biljki i za sta treba koji mineral...
- kako prirodno teramo gljivice iz organizma i tako to...
Krevet od sena...napravljen specijalno za mene...boze, hvala ti!!!
Ovde se lepo vidi koliko sam se umorila od uchenja...
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Hehhe hvala na detaljnom izveštaju
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.