21.12.2012.
Re: 21.12.2012.
I ja osecam da ce uskoro promene na globalnom nivou,al sumnjam da ce biti bas ruzicaste,mozda neko vreme na pocetku cisto da se zavaraju oci.
Čemu toliki pesimizam?
A ko to treba da nam zavara oči?
Znam da će ti biti drago što nisi bio u pravu.
Biće obrnuto, neće biti ništa drastično u početku i promene će doći postepeno.
A ko to treba da nam zavara oči?
Znam da će ti biti drago što nisi bio u pravu.
What I Feel I Make Real, My God Makes it Real
https://www.dropbox.com/sh/4poh9xrbaeem077/-Ax-Xr-GLY
http://www.akashaonline.com/
http://www.youtube.com/feed/UCvZpdp5qCSLhPTBTq5ZReeQ
http://www.youtube.com/feed/UC7gGJcbbNQS2DYuwH-LAOfg
Upravu si Žika promene se već dešavaju i ja ih svaki dan osećam u sebi kao i oko sebe.
Radujem se svakom novom danu jer svaki dan spoznam nešto novo i to me jako veseli.
Onako će nam biti kako mi to želimo i zamišljamo ako smo dovoljno otvoreni i bez straha prihvatimo te promene biće to jako pozitivno iskustvo.Sve je stvar našeg verovanja i naše percepcije.
Neko me će biti kao da ga je pero dotaklo a nekome kao da ga je neko maljuom opalio (ja sam bliže tome)
Moć je u nama izbor je naš.
SAMO VERA VERA I VERA...
Mi živimo u stvarnosti koju sami sebi stvaramo.IZBOR JE NA NAMA.
Dimenzije nisu neko mjesto to je naše unutrašnje stanje,naša stvarnost.Ništa se naizgled nemjenja, mjenja se naše viđenje sveta i svega oko nas.Na nama je kako ćemo vidjeti i kreirati svoju stvarnost.
Radujem se svakom novom danu jer svaki dan spoznam nešto novo i to me jako veseli.
Onako će nam biti kako mi to želimo i zamišljamo ako smo dovoljno otvoreni i bez straha prihvatimo te promene biće to jako pozitivno iskustvo.Sve je stvar našeg verovanja i naše percepcije.
Neko me će biti kao da ga je pero dotaklo a nekome kao da ga je neko maljuom opalio (ja sam bliže tome)
Moć je u nama izbor je naš.
SAMO VERA VERA I VERA...
Mi živimo u stvarnosti koju sami sebi stvaramo.IZBOR JE NA NAMA.
Dimenzije nisu neko mjesto to je naše unutrašnje stanje,naša stvarnost.Ništa se naizgled nemjenja, mjenja se naše viđenje sveta i svega oko nas.Na nama je kako ćemo vidjeti i kreirati svoju stvarnost.
Danijela
kada sam pogledala ovaj video, http://youtu.be/QSI4aN04hsc
shvatila sam da se nista znacajno nece desiti sem da ce se sve vise ljudi osvescavati, okrekati ka sebi, ka duhovnom, ka bozanskom jer to je jedino ono sto ce nas spasiti same sebe i destruktivne energoje koja vlada
Verujem da se nista skokovito nece desiti, tipa potopa, tipa sravnjenja sve sa zemlje ili nesto slicno
Smak sveta ne dozivljavam u tom smislu
vec samo pozitivnom, da ce opstati oni koji budu radili na sebi i na svom odnosu sa okolinom, a oni koji ne budu prepustace se negativnim mislima, iz negativnih misli stvarace se bolesti... itd
ali oni koji budu zeleli da se"osveste" na bilo koji nacin ce to i uraditi
eto bio je 21.12.2012
bice ih jos takvih ali kao sto nasa draga Luiz kaze
ne trebe da nas zabrinjava ekonomska svetska kriza, ili bilo sta globalno..
treba da radimo individualno, svako na sebi
ne da gledamo "trn" u tudjem oku, vec u svom...
Digresija i primer, muz moje prijateljice se jako brinuo za svetsku krizu... kako se sve vise brinuo tako mu se sve vise spremao otkaz na poslu (jer je slao takve vibracije ....zabrinutost, misli, tipa jaoj zbog ove svetske krize cu ostati bez posla.... ...... ....)
a onda uz svoju zenu jedno vece odgleda film Tajne - The Secret i bum, pocinje da se osvescuje, menja, shvata poredak stvari u kosmosu, pocinje pozitivno da razmislja i
dobije lep premestaj, lep posao
kako je lako
samo treba raditi na sebi
gledati svoj "trn" u oku
svet bio bio divan kad bi svako gledao "svoja posla" i kada bi svako sredjivao svoju bastu
Dakle, svaki sledeci "smak sveta" vise osvescenih ljudi
Ovo je moje licno misljenje, koje se formiralo tokom rada na sebi, raznih knjiga, video snimaka, klipova\
A i ovaj sajt vam dokazuje to
Sve nas je vise
Sve je vise 'osvescenih"
Zato radujte se svakom novo najavljenom smaku sveta :
Voli Vas pozitiva
shvatila sam da se nista znacajno nece desiti sem da ce se sve vise ljudi osvescavati, okrekati ka sebi, ka duhovnom, ka bozanskom jer to je jedino ono sto ce nas spasiti same sebe i destruktivne energoje koja vlada
Verujem da se nista skokovito nece desiti, tipa potopa, tipa sravnjenja sve sa zemlje ili nesto slicno
Smak sveta ne dozivljavam u tom smislu
vec samo pozitivnom, da ce opstati oni koji budu radili na sebi i na svom odnosu sa okolinom, a oni koji ne budu prepustace se negativnim mislima, iz negativnih misli stvarace se bolesti... itd
ali oni koji budu zeleli da se"osveste" na bilo koji nacin ce to i uraditi
eto bio je 21.12.2012
bice ih jos takvih ali kao sto nasa draga Luiz kaze
ne trebe da nas zabrinjava ekonomska svetska kriza, ili bilo sta globalno..
treba da radimo individualno, svako na sebi
ne da gledamo "trn" u tudjem oku, vec u svom...
Digresija i primer, muz moje prijateljice se jako brinuo za svetsku krizu... kako se sve vise brinuo tako mu se sve vise spremao otkaz na poslu (jer je slao takve vibracije ....zabrinutost, misli, tipa jaoj zbog ove svetske krize cu ostati bez posla.... ...... ....)
a onda uz svoju zenu jedno vece odgleda film Tajne - The Secret i bum, pocinje da se osvescuje, menja, shvata poredak stvari u kosmosu, pocinje pozitivno da razmislja i
dobije lep premestaj, lep posao
kako je lako
samo treba raditi na sebi
gledati svoj "trn" u oku
svet bio bio divan kad bi svako gledao "svoja posla" i kada bi svako sredjivao svoju bastu
Dakle, svaki sledeci "smak sveta" vise osvescenih ljudi
Ovo je moje licno misljenje, koje se formiralo tokom rada na sebi, raznih knjiga, video snimaka, klipova\
A i ovaj sajt vam dokazuje to
Sve nas je vise
Sve je vise 'osvescenih"
Zato radujte se svakom novo najavljenom smaku sveta :
Voli Vas pozitiva
Dragi Ziko kao sto narod kaze daj boze da bude tako!Znam da će ti biti drago što nisi bio u pravu.
Mislim pre svega na siru sliku na globalnom nivou gde smo svedoci sve teze i teze situacije miliona sirom sveta.
Razlika izmedju bogatih i siromasnih je sve veca i ne vidim neki poseban razlog zbog kojeg bi doslo do preraspodele bogatstva.
Izracunato je da na nasoj planeti sa njenim prirodnim bogatstvima i sadasnjom tehnologijom 14 milijardi ljudi moze da zivi u blagostanju,nas ima 7 milijardi a dve trecine zivi ispod granice siromastva sa manje od 2 dolara na dan,pa se onda upitam kako to? i sta tu nije uredu?
Ne znam kako ce biti bolje nekom ukoliko nema sta da jede,a ako nema novca da kupi niko mu nece dati.I sam sam bio cesto u toj situaciji i onda te nista ne zanima nego samo kako da prezivis i zadovoljis osnovne zivotne potrebe.
Sigurno znas sve ovo sto pisem i moguce da ja gresim ali bi iskreno voleo da mi kazete gde gresim i kako to da ce buducnost biti svetla i lepa.
Sto se mene licno tice u skorijoj buducnosti ocekujem dosta pozitivnih promena ali imam i dobar razlog za takva ocekivanja.Tako neki razlog na globalnom nivou prosto ne vidim,meni se cini da su opsti uslovi zivota sve skuceniji i tezi.I ako se ja dobro osecam i napredujem moram ipak da se osvrnem i na one ljude kojima ne ide kako bi zeleli a i gledajuci samo po svojoj okolini vidim da ima sve vise socijalnih problema i to drasticno raste i oseti se iz godine u godinu.
Igore reci mi samo kako ti to baš znaš da je to tako? Je si li posetio svakog od tih 7 milijardi ljudi od kojih su po tebi 2/3 gladne? Takve tvrdnje su lična stvar. Ti biraš da veruješ u to. A šta i da jeste tako? Ko ti garantuje da do juče nije bilo 3/4 gladno i da je 2/3 veliki pomak?
Ovakav stav kukanja je nešto što je najlakše, ako već veruješ u jaz između bogatih i siromašnih uzmi radi dan i noć dok se ne obogatiš pa pokloni svo svoje bogatstvo siromašnima i gladnima, tvoje kukanje neće nikom pomoći. Ali ako to nije tvoj plan onda bar gledaj da budeš inspirativan drugima jer je to nešto što uopšte nije teško, navoditi tako neke činjenice je nešto najlakše, ali tome ovde nije mesto. Možeš slobodno da odeš na druge forume koji su bazirani na takvim raspravama. Ovde smo da inspirišemo jedni druge.
Ovakav stav kukanja je nešto što je najlakše, ako već veruješ u jaz između bogatih i siromašnih uzmi radi dan i noć dok se ne obogatiš pa pokloni svo svoje bogatstvo siromašnima i gladnima, tvoje kukanje neće nikom pomoći. Ali ako to nije tvoj plan onda bar gledaj da budeš inspirativan drugima jer je to nešto što uopšte nije teško, navoditi tako neke činjenice je nešto najlakše, ali tome ovde nije mesto. Možeš slobodno da odeš na druge forume koji su bazirani na takvim raspravama. Ovde smo da inspirišemo jedni druge.
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
Dragi Igore,
Necu ni pokusati da opovrgnem situaciju kakva je na nasoj planeti. Kraajnje je vreme da se sve iz temelja menja pre nego sto unistimo ovu divnu planetu.
Smatram da svaki pojedinac moze da utice na promene i duboko verujem da to mozemo. Ni ja ni ti nismo ustanju da nahranimo sve gladne niti da promenimo drustveni sistem. Promene pocinju od nas samih (ako hoces mozes pogledati moj post "Kako promeniti svet"). Jedini nacin kako mozemo da promenimo svet je promenom sebe a osnova toga je promena nasih misli (jos jedan moj post "Moc misli").
Promene su vec jedno vreme u toku i to ce uzeti svoje vreme. Nista se nece desiti odjednom, uzece vreme jer su to drasticne promene celokupnog drustva i nas samih. Oni koji su mislili a ce 22 decembra kada se probude da ugledsaju novi savrseni svet, su bili u zabludi. Prvo se treba promeniti kolektivna svesnost i u tome svaki pojedinac ima ulogu. Generacije koje ostvljamo i koje ce doci posle nas ce bitno osetiti promene. Sto se tice nas sve zavisi od naseg izbora. Ako verujemo u boljitak, doci ce nam. Ako verujemo da ce biti jos gore privucicemo jos vise toga.
Ne verujem Igore da ce iko da skoci i da te osudi (to i nemamo pravo) zbog tvog misljenja ali sam siguran da ces naici na veliko neslaganje. Da li ces ti da promenis svoje misli iline to je tvoja stvar i jedino ti mozes to da ucinis.
Pozdrav
Necu ni pokusati da opovrgnem situaciju kakva je na nasoj planeti. Kraajnje je vreme da se sve iz temelja menja pre nego sto unistimo ovu divnu planetu.
Smatram da svaki pojedinac moze da utice na promene i duboko verujem da to mozemo. Ni ja ni ti nismo ustanju da nahranimo sve gladne niti da promenimo drustveni sistem. Promene pocinju od nas samih (ako hoces mozes pogledati moj post "Kako promeniti svet"). Jedini nacin kako mozemo da promenimo svet je promenom sebe a osnova toga je promena nasih misli (jos jedan moj post "Moc misli").
Promene su vec jedno vreme u toku i to ce uzeti svoje vreme. Nista se nece desiti odjednom, uzece vreme jer su to drasticne promene celokupnog drustva i nas samih. Oni koji su mislili a ce 22 decembra kada se probude da ugledsaju novi savrseni svet, su bili u zabludi. Prvo se treba promeniti kolektivna svesnost i u tome svaki pojedinac ima ulogu. Generacije koje ostvljamo i koje ce doci posle nas ce bitno osetiti promene. Sto se tice nas sve zavisi od naseg izbora. Ako verujemo u boljitak, doci ce nam. Ako verujemo da ce biti jos gore privucicemo jos vise toga.
Ne verujem Igore da ce iko da skoci i da te osudi (to i nemamo pravo) zbog tvog misljenja ali sam siguran da ces naici na veliko neslaganje. Da li ces ti da promenis svoje misli iline to je tvoja stvar i jedino ti mozes to da ucinis.
Pozdrav
What I Feel I Make Real, My God Makes it Real
Gospodine Ziko slazem se u potpunosti sa vama,svako mora poceti prvo od sebe,i bilo bi idealno da ljudi razmisljaju u tom pravcu.Ali plasim se da mocnici koji drmaju ovaj svet nemaju nikakav interes da nahrane gladne i edukuju nepismene.Sve veci uticaj i moc imaju institucije i politika na danasnjeg coveka,odluke su centralizovane pa u velikoj meri i globalizovane a upravo na stetu obicnog naroda koji je tretiran samo kao radna snaga i vidimo da su ljudi u zacaranom krugu gde im je cesto egzistencija dovedena u pitanje.Necu sad da nabrajam primere ima ih mnogo jer znate o cemu govorim pa da ne duzim bez razloga.
Ja iskreno zelim da svako na ovom svetu bude slobodan,srecan,ispunjen i da moze da iskaze svoj maksimalni potencijal al nazalost ocigledno je da je veliki broj ljudi daleko od toga.
Pitao sam sta nam to promene svesti donose? Sta mozemo da ocekujemo u buducnosti i na osnovu cega?
I na koji nacin ce se stabilizovati i poboljsati situacija? Posto vidim da pricate o promenama na bolje,povecanju svesti itd.
Ovo pitam cisto informativno jer me zanima vase misljenje,i prihvatam da nisam u pravu,ne vidim promene,neznam.Jer da znam ne bih pitao
A citajuci vase postove cini mi se da pametno razmisljate i moze se od vas mnogo toga nauciti.
Pozdrav!
Ja iskreno zelim da svako na ovom svetu bude slobodan,srecan,ispunjen i da moze da iskaze svoj maksimalni potencijal al nazalost ocigledno je da je veliki broj ljudi daleko od toga.
Pitao sam sta nam to promene svesti donose? Sta mozemo da ocekujemo u buducnosti i na osnovu cega?
I na koji nacin ce se stabilizovati i poboljsati situacija? Posto vidim da pricate o promenama na bolje,povecanju svesti itd.
Ovo pitam cisto informativno jer me zanima vase misljenje,i prihvatam da nisam u pravu,ne vidim promene,neznam.Jer da znam ne bih pitao
A citajuci vase postove cini mi se da pametno razmisljate i moze se od vas mnogo toga nauciti.
Pozdrav!
U pravu si Igore puno je neprave u svjetu.
Ali misija ovog foruma i njenih članova je da se šire pozitivne vibracije i ljubav.Ništa nemamo od čitanja novina i gledanja loših vjesti sem depresije i nezadovoljstva koji su i doveli do ovoga stanja.Zato mi biramo pozitivno razmišljanje i promjene nas samih.Prvo trebamo svoj hram(telo) očistiti pa onda preći na zajednicu.Trebamo graditi na jakim stubovima inače će se sve srušiti.
Posao je težak ali Vjera je ta koja nas održava vjera u sebe i u Boga.Tu energiju od koje smo svi satkani,energije ljubavi.
Bog ima svoj plan u koji mi trebamo vjerovati i nerazbijati glavu o tome šta će se desiti.Jer on zna Put.
Ljubav je najjača energija u univerzumu i svu prljavštinu i nečistoću će uništiti....
Ali misija ovog foruma i njenih članova je da se šire pozitivne vibracije i ljubav.Ništa nemamo od čitanja novina i gledanja loših vjesti sem depresije i nezadovoljstva koji su i doveli do ovoga stanja.Zato mi biramo pozitivno razmišljanje i promjene nas samih.Prvo trebamo svoj hram(telo) očistiti pa onda preći na zajednicu.Trebamo graditi na jakim stubovima inače će se sve srušiti.
Posao je težak ali Vjera je ta koja nas održava vjera u sebe i u Boga.Tu energiju od koje smo svi satkani,energije ljubavi.
Bog ima svoj plan u koji mi trebamo vjerovati i nerazbijati glavu o tome šta će se desiti.Jer on zna Put.
Ljubav je najjača energija u univerzumu i svu prljavštinu i nečistoću će uništiti....
Danijela
Posmatrajuci samo svoju okolinu mogu da uocim da ljudi zive sve skromnije(procentualno gledano) i da mocnici koji poseduju kapital i donose vazne uloge veoma lako mogu da uzdrmaju drustvo pa i samim tim ugroze vecinu,smanje standard i otezaju optimalno funkcionisanje obicnog sveta,pocevsi samo od lokalne uprave pa navise.Nema sta ja da verujem ili ne verujem u to,svi smo svedoci da nam se nezaposlenost povecava,rastu cene hrane,energenata,usluga,povecava disfunkcionalnost drustva.Ovo mogu da posvedocim iz svoje okoline pa iduci navise uopste u celoj drzavi a i sire.Pa se pitam kakve to promene treba da ucinimo pa da poboljsamo opstu sliku drustva? I ako se svest povecava zasto imamo sve vise nezadovoljnih?Igore reci mi samo kako ti to baš znaš da je to tako? Je si li posetio svakog od tih 7 milijardi ljudi od kojih su po tebi 2/3 gladne? Takve tvrdnje su lična stvar. Ti biraš da veruješ u to. A šta i da jeste tako? Ko ti garantuje da do juče nije bilo 3/4 gladno i da je 2/3 veliki pomak?
Xexe,svi znamo da sa ovako necim ne bih nista postigli.I da verujem u jaz bogatih i siromasnih jer ga svakodnevno vidim.Ovakav stav kukanja je nešto što je najlakše, ako već veruješ u jaz između bogatih i siromašnih uzmi radi dan i noć dok se ne obogatiš pa pokloni svo svoje bogatstvo siromašnima i gladnima, tvoje kukanje neće nikom pomoći.
Neznam zasto se kukanjem smatra iznosenje opste slike? Ukoliko ta slika nije savrsena ne mora da znaci da je kukanje?
Ja vise postavljam pitanje,posto odgovor iskreno ne vidim,pa ako je neko dobre volje da mi objasni bio bih veoma zahvalan!
Mislio sam da je ovo slobodan forum,bez tabua i predrasuda u kome svako moze slobodno da se izrazi sto bi bilo najprirodnije za 21.vek.navoditi tako neke činjenice je nešto najlakše, ali tome ovde nije mesto. Možeš slobodno da odeš na druge forume koji su bazirani na takvim raspravama. Ovde smo da inspirišemo jedni druge.
Pitam se na koji to nacin onda sirimo svest ukoliko sputavamo nekog da iskaze svoje misli i stavove,sve mi se cini da to vodi u suprotni pravac i da na taj nacin suzavamo svest,kanaliziramo i kondicioniramo u odredjenom pravcu.A u sto vise idemo pravaca sve vise imamo mogucnosti.
Ja jedino osudjujem vredjanje nekoga licno a drugacija tumacenja prihvatam i uvek volim da cujem.
Koliko mogu da uocim ovde se neka pitanja ne smeju postavljati i neke teme ne smeju nacinjati,cini mi se da je politika foruma "uhvati se u kolo i vici da tako je".Ukoliko je zaista tako mozete mi slobodno reci,necu se uvrediti ali necu vise ostavljati postove kako ne bi remetio generalni zakon,uznemiravao clanove i remetio njihovu srecu jer nije mi to cilj vec sasvim suprotan a ukoliko to ne prepoznajete i mislite da sirim mrznju,negativnost i crne misli onda zaista nema svrhe da postujem,ne zelim da budem persona non grata.