Zdravo svima

Ne znam je li bas pravo mjesto, ali procitah cijelu temu, pa...

Osjecam da nijesam spremna za ZP. Rastrzana sam na 100 strana, sve je nesredjeno u mom zivotu, sve, i prvo to treba da sredim, pa da idem dalje.
E sad....naravno, ne znam odakle da pocnem, tj. kako?! Koji je pravi nacin?
Procitah da ne mozemo voljeti druge dok ne zavolimo sebe, da, to sam i ranije citala, ali nijesam obracala paznju, iako u isto vrijeme izrazeno nijesam voljela sebe, ni malo, i sve na meni bila je velika mana, a u isto vrijeme sam bila dobra prema drugima, i bili su mi dragi...ali sad ne znam je li to prava ljubav.
Takodje, imam i problem sa ispoljavanjem emocija. Sve emocije, i dobre i lose krijem. Sve zbog straha da ce ih neko iskoristiti protiv mene.
Eto jos jednog problema, strah...zaista imam strah...konstatovala sam ga skoro. Mislila sam da ja nemam nikakava strah, cak sam vrlo cesto govorila sebi i drugima: ''Strah?! Koga briga?'' (citat iz knjige ''Jedi moli voli'' Elizabet Gilbert.....odlicna knjiga, bar je meni mnogo znacila prosle godine kad nijesam imala pojma o pozitivnom razmiljanju, niti sam bila svjesna svog stanja....i eto slucajnosti i nakon sto sam je procitala zvala sam druga koji mi je poklonio da mu se zahvaljujem...''do neba''....bas je pozitivno djelovala na mene

)
Jesam se raspisala, a nijesam rekla vjerovatno sve, jer mi koncentracija pada kao malom djetetu, i zaboravljam
Konkretno moje pitanje, koji je najefikasniji nacin da dosegnem sva svoja osjecanja, zelje, da razumijem zasto sam ranije nesto privlacila, itd.... znaci kako da zavolim sebe, i ono sto imam, i da onda krenem na put ka onome sto nemam, a zelim?
Trenutno sam pozitivna, znam da sam na dnu jame, ali znam da postoji nacin da izadjem, samo treba da ga pronadjem, a onda se malo potrudim (ne znam da li je adekvatno reci pomucim) i izaci cu....i ne panicim.
Hvala vam unaprijed, divni ste zaista!
Negdje uhvatih da postoji neka grupa za podrsku, pokusala sam da nadjem, ali ne uspjeh, pa me uputite tamo, mozda nadjem nesto sto mogu da primijenim, i mozda da ovu moju pricu tamo preselimo, da ne ponavljate psavjete, ako ima slicnih meni.