Koliko prava toliko obaveza?

Moć misil, kako misliti pozitivno, kako izgraditi zdrav stav, sumnja, ljubav, ljubav prema sebi, zahvalnost
Mila

Koliko prava toliko obaveza?

Post by Mila »

Lujza kaze da u svom zivotu imamo ono sto verujemo da zasluzujemo i da nemamo ono sto ne verujemo da zasluzujemo. Ja se slazem sa tim. Ali, postoji jedna zackoljica. Pored ovoga, mislim da je u redu ideja da koliko imamo prava, toliko imamo i obaveza. Npr. zbog moje situacije sa fakultetom ja jako dugo verujem da ne zasluzujem nikakvo dobro od svojih roditelja, jer sam ih izneverila. Dok je moja kuma u slicnoj situaciji kao ja, ali ide na more i sasvim dobro se oseca povodom toga. Nemojte me pogresno razumeti, i ja se radujem sto ona ide na more :drugari: . Kako vaspitavamo decu? Ako uradis (ili ne uradis) to i to bices nagradjen. Na koji nacin Vi razumete ovo sto ja ne razumem? :totalnolud: Kako se tu uklapa ideja da smo mi svi ljubav i da zbog toga zasluzujemo svako dobro? Koliko se ovde "uplice" uslovljena ljubav?

PS. Ideju mozemo prosiriti na to zbog cega mislimo da nesto ne zasluzujemo i da li to zaista ne zasluzujemo.
Lekcija je uvek voleti sebe.
jovanajovana10

Re: Koliko prava toliko obaveza?

Post by jovanajovana10 »

ja to razumem tako da mi je najvaznije da meni bude lepo :) necu da se sama kaznjavam za nesto kad JA NIZASTA NISAM KRIVA
a ima mnogooooooo takvih ljudi i cseto cujem i jako mi je zao sto ne mogu bilo kako da doprem do stita ''ja cu sad da se zakljucam u sobu i da ucim ,ucim, ucim da beli dan ne vidim da ne jedem i ne spavam i ako, i treba da se kaznim, ja sam kriva ''
jer niko drugi mene ne kaznjava nego ja kaznjavam samu sebe - samo ja niko drugi , moze da se ispolji preko roditelja na oni kao mene kaznjavaju a ja sam vec to vizualizovala predhodno lepo, da gladujem da ne spavam , da ne idem na more.... zasto bi?!
mene su kaznjavali kad sam bila mala a ja sam bila tvrdoglava ''ima da sedis tu dok ne piznas da s pogdesila i da kazes u vezi ceka si pogresila'' sedela sam satima , nisam priznala :D :D :D nisam znala sta sam pogresila i za sta sam ja kriva

Mila , da neko dodje i kaze mi dacu ti ( sve ono sto sam tu u pp navela da su moje materjalne zelje) ja nebih prihvatila
mislila bih da je sala, skrivena kamera, teorija zvere, da se ko zna od mene sta trazi za uzvrat ...:))))
ali kada bih verovala da zasluzijem dobila bih ga iz momenta
sva sreca pa postoji postepeno dobijanje onog sto zelimo i za to je potrebno odredjeno vreme da ga prihvatimo i da zivimo sa tim inace ako sad pozelim da imam sve to i stvori mi se istog momenta a da ja nisam ni bila sigurana da to zelim ustvari , nebi nimalo bilo dobro
zamisli da mi se dogodi da me imeniju za ministra ekologije sutra kad se probudim - jadna ova zemlja i ja jadna izgubljena ! nisam ja spremna za to :))))))))))

moram dokazati istrajnoscu da ja zaista zelim to! - kao sto sam dokazala istrajnoscu (moji mama i tata to zovu inatom) i sedenjem po 2 sata na jednom mestu da ja nisam kriva nizasta i da nemam sta da kazem o tome ;) :)
:ruzha:
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Mila

Post by Mila »

Da, sami sebe kaznjavamo. A, gde je tu odgovornost? Zar treba samo da uzimam, a ne ispunjavam svoj deo posla, verujem da i dalje zasluzujem sve sto zelim i nastavim samo da uzimam?
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

ako ne uzmes sam onada ga neces ni imati
ko moze da uzme drugi ako ne ti da bi to nesto bilo tvoje ?

ja bih uzela nagradu pa bih je posle toga onako lepo sa zadovoljstvom i elanom odradila obaveze - jer bih mozda jos vise bila motivisana da ih zavrsim
prvo nagrada pa moj deo posala u tom slucaju
a ne prvo kaznjavanje pa onda ,zbog toga sto bih se lose osecala ,totalna demotivacija za rad

a sto nebih uzela svoje more sada , pa onada odradila svoj deo posla sem ako mozda sumljam u to da necu obaviti svoj deo posla?! ne sumljam da ga necu obaviti :)
uzmem nagardu pa odradim posao ili obrnuto svejedno je ako sam za nesto sigurna da cu odraditi

ali to je moje misljenje -svako poznaje sebe najbolje ;)
:*********
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
DenVik

Post by DenVik »

Mila, ti zaslužuješ svo dobro koje (ne) možeš zamisliti :andjeo:
Šta znači : "Izneverila sam roditelje i ja ne zaslužujem....."?
Tvoji roditelji te vole šta god i kako god, oni jedino mogu da osećaju tvoje zadovoljstvo i sreću i obrnuto, oni osećaju ono što ti emituješ ( vibriraš).
Ti MISLIŠ da ti nešto ne pripada, ali to je samo misao u tvojoj glavi, preokreni je.
Prezasitila si se učenja, pa to je normalno.
Umorna od toga da zavisiš od drugih, to je tek normalno.
Ali, zato smo ovde, jer želimo bolje , ma najbolje za sebe.
To je naše pravo po rodjenju.
I istina je, da kad prihvatimo stanje kakvo jeste SADA i zahvalimo se na tome i još otkrijemo milion lepih sitnica koje Život znače. Tada nastaje tektonsko pomeranje..u Univerzumu, u nama.
Lyjza isto kaže " Ja uzimam svoj život u svoje ruke, ja sam jedno sa moći Univerzuma, ja polažem pravo na svoju moc koja mi pripada rodjenjem"
Veruj u ovo, ja verujem :drugari:
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Član 257

Post by Član 257 »

E, ova DV, oduševi me ovim postom.

Stvarno, zašto sve mora biti Ili-ili?Ako sam ovakav, onda nisam onakav. Za mene su to prekruti stavovi. Ne moš tako da se živi i da se ne dobije čir na želucu.
Mucimo sebe nekim nasledjenim uverenjima, koja osim sto ne sluze ni ne rade!
Smrt programu, sloboda duhu!
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Monja

Post by Monja »

Mila, krenula sam nekoliko puta već da ti kuckam odgovor...DV ti je savršeno odgovorila, kao i Član...

Ja bih ti samo preporučila da pročitaš Vortex, što pre :svekul: , ako ti ingliš ne predstavlja problem, mogu ti je proslediti ako je nemaš još :ruzha:
Nema tog delanja koje može da nadomesti neusaglašenost energija. - Abraham
Mila

Post by Mila »

DenVik wrote:
Tvoji roditelji te vole šta god i kako god, oni jedino mogu da osećaju tvoje zadovoljstvo i sreću i obrnuto, oni osećaju ono što ti emituješ ( vibriraš).
Ti MISLIŠ da ti nešto ne pripada, ali to je samo misao u tvojoj glavi, preokreni je.
Da, smatram da je pravda da neke stvari nemam, jer nisam ispunila svoje obaveze. Kako preokrenuti uverenje, zbog toga sam i postavila temu? Jer ja zaista smatram da je ovo ispravan stav dajes/dobijas, a ne samo uzimas bez ikakvog osecaja odgovornosti, uzimas i uzimas jer boze moj ziv si i zasluzujes. Mislim, i pored toga sto smatram da je ovo ispravan stav, verujem da mozda moze biti i drugaciji. Pa me zanima to drugacije. Zelim da okrenem to uverenje, ali ne vidim kako.

Monja, imam knjigu Vortex. Secam se kada sam je kupila i procitala, bila sam ljuta sto sam "bacila pare na glupost" ali sam rekla da ce mi mozda ipak nekad trebati i sacuvala je. Mozda je dosao pravi trenutak za nju :pardon: .

Ljudi, hvala svima. I na temama i na privatnim porukama ja sam dobila toliko nenadane podrske, da evo placem od toga koliko sam ganuta i ne mogu da se zaustavim :totalnolud: .
Ivan Spg
Gradska Čistoća

Post by Ivan Spg »

DV divno rečeno :andjeo:
Mila samo da ti pružim podršku :svekul: Sve je u savršenom redu :)
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
leci

Post by leci »

Draga Mila, pitanje je šta ti želiš?
Da li želiš da završiš taj fakultet ili želiš neki drugi fakultet, ili želiš nešto sasvim drugo.
To je osnovno pitanje za tebe.
Znaš za onu "mudru", kada bi te pitali, da li hoćeš da si u pravu ili da si srećna, šta bi ti izabrala?
Ja bi lično uvek izabrala sreću, jer ko je u pravu je za mene tako nevažno.
Vratimo se tebi!
Ako misliš da nisi odgovorna, reci mi prema kome nisi odgovorna. Prema roditeljima, prema nečemu što oni žele ili očekuju od tebe?
Zato te ja pitam i vraćam tebi, šta ti želiš Mila i draga naša prijateljice, jer od toga zavisi odgovor tebi.
Prati to što ti želiš i to će te dovesti do mira i harmonije u tebi.
Imam osećaj da u tvojoj situaciji nije možda toliko važno to pravo i obaveze, već šta je u tebi, šta želiš u svom životu.
To je veoma lako. Umiri se malo u nekom mirnom kutku i pitaj sebe Mila šta ti želiš, i videćeš da će te ta iskrenost izvesti iz ovog osećaja koji sada imaš, a to je da si zarobljena.
Rećiću ti jednu dobru vest. Mi smo divna Božanska bića i mi smo carske prirode i po svom rođenju zaslužujemo sve najbolje što postoji. Vredni smo samim tim što postojimo. Ljubi te Leci.
Ako nešto nisam dobro shvatila, slobodno mi reci.

Image

DenVik divno si objasnila, a Članica u svom stilu, he he he da sloboda Duhu!!!Image
Image
Post Reply