Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
User avatar
Dreamcatcher
Posts: 37
Joined: 25 May 2013, 22:00

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Dreamcatcher »

Hvala Sibb na ovako divnom postu. :ruzha:
Nije da ja sada zivim u proslosti,ne. Ja ovo sto radim, radim kad osjecam potrebu za tim i kad osjecam da mogu. U ovom stvarnom zivotu promjenila sam dosta toga, pocela sam vise da se posvecujem sebi i da radim ono sto zaista volim. Prije je jedino vrijeme bilo kad sam se posvecivala sebi vrijeme tusiranja i hranjenja. To jedino.
Ostalo svo vrijeme sam posvecivala drugima oko mene nebih li im udovoljila i ugodila.
Sada je drugacije. Radim na sebi, upisala sam jedan tecaj koji odavno zelim upisati ali nikad nije bilo vremena, ili bi mi neko rekao da je to glupo, a ja bi prihvatila...

Kroz zivot, sadasnji, trenutacni, kad naidjem na neki problem, neki svoj strah onda naprosto osjecam potrebu da se vratim mislima u proslost,da shvatim odakle mi uopce taj strah. Kako? Zasto?Tko mi je rekao da se moram bojati? Zasto se tako osjecam? Moram to shvatiti da bi mogla ocistiti i osloboditi se i vidjeti da stvari nisu onakve kakvima sam mislila da jesu.
Kad sve to vidim, shvatim i ocistim, skupim hrabrost i vjeru u sebe i krenem da uradim to cega sam se bojala, suocim se sa time i osjecam veliko olaksanje.
Npr. na ovaj nacin sam dosad rijesila nekoliko stvari koje su me kocile da uzivam u zivotu, a kocile su me zbog proslosti i onog sto mi je usadjeno. Ne mozes brati plodove neke biljke ako je prije nisi posadio, zar ne? Tako ja ovo vidim.

Ne kazem da je ovaj moj nacin za svakoga, svatko nadje ono sto njemu odgovara a ja sam po prirodi kao malo dijete, uvijek na odgovor slijedi pitanje "Zasto" i moram da znam tocno zasto je to i to tako.

Npr. Zasto se bojim javnog nastupa? Nisam mogla dvije smislene recenice srociti pred grupom ljudi, cak i da su napisane na papiru i da citam ja bih se ukocila kao da ce da me slusaoci streljaju. Zasto? Onda promatram svoje osjecaje u vezi ovog straha, pa te ljude, pa svoje dijete,pa se sjetim kako sam se ponasala i osjecala u osnovnoj skoli kad su bili usmeni testovi,kako me uciteljica grdila,pa onda doma roditelji sto su mi pricali...Sve cistim i govorim djetetu da je ono divno,pametno, da ono to moze, da sam tu za njega i neka stane pred te ljude i odrzi govor bas iz svoje duse a ja cu mu prva zapljeskati..i tako. Nakon ovog moje dijete bude sretno i ohrabreno a i ja.
Radim mu ono sto meni nitko nikad nije radio, ohrabrujem, podrzavam...
Naravno nikad se ne zna sto se cisti kad se hopsa i naravno da se hopsanjem ne moze rijesiti sve, treba puno rada i na drugim aspektima. Ono sto svo vrijeme zelim reci je da su ove recenice zaista puno promjenile moj zivot. Zaista.
Ove rijeci velik su dio slagalice zivota i onog sto jesmo, sto smo bili i sto cemo biti.One su nesto posebno...

Mir i ljubav svima, i jos jednom Sibb hvala ti, divne rijeci si napisao/la i naucila sam i iz njih nesto. :ruzha:
...The Way Flows In You...
Delfin
Posts: 14
Joined: 20 Aug 2012, 18:21

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Delfin »

Ova metoda je zaista fascinantna. Primjenjujem je intenzivno unazad nekih mjesec dana i počela sam se osjećati nekako smireno. Ipak, nešto bih podijelila s vama i molim iskusne za komentar. Evo o čemu se radi, taman kad sam pomislila da su se neke stvari sredile u mom životu, desilo se nešto što nikako nisam očekivala, primila sam jako ružnu vijest. Ipak, zahvaljujući praktikovanju ove metode, nekako sam to mirno podnijela, iako bi mi samo par mjeseci ranije ova vijest mnogo teže pala. Pretpostavljam da je poenta u prihvatanju, što je teško. Pitam se, jesam li ja možda ubrzala da se to desi kako bih mogla da nastavim sa svojim životom ne gajeći neke iluzije. Hvala na potencijalnim odgovorima i pozdrav!
Snežana
Posts: 25
Joined: 29 Nov 2012, 14:05

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Snežana »

Vidi ovo:
ja sam nedavno primila jednu jako ružnu vest, ali ovo je bilo prvi put da sam bila u fazonu -hvala ti, volim te, to je za moje dobro-. Uopšte se nisam trzala tek sam sada u toj fazi o kojoj je Sibb pričala- sve mi godi, šta godd da se desi. Radilo se o tome da me je jedna osoba oštetila na neki način. Pustila sam to inače se ovo nikad ne dešava ali...ta osoba me je nakon nekog perioda nazvala i rekla da je napravila grešku, i ja sam dobila više nego što sam u početku i pomišljala da je moguće.

Nekad je gubitak dobitak, i obrnuto...a sa ovim se na kraju sve pretvori u dobitak
:ruzha:
Delfin
Posts: 14
Joined: 20 Aug 2012, 18:21

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Delfin »

Mnogo ti hvala Snežana na odgovoru. Puno mi to sada znači. Nekako sam sebi čudna, ne mogu da vjerujem da sam mirno sve to prihvatila, kao da se sve dešava nekom drugom. Izgovaram one četiri riječi i osjećam mir. Uvjeravam sebe da je tako najbolje za mene.
Snežana
Posts: 25
Joined: 29 Nov 2012, 14:05

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Snežana »

Tu smo jedni za druge :drugari:

Znam u početku je čudno, ali kasnije...sve sama divota sve je super sve se nekako okrene u tvoju korist...

Samo napred...
User avatar
Vasilica
Posts: 46
Joined: 20 Aug 2012, 11:59
Location: Niš

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Vasilica »

Imam jedno pitanje za Sibb: posto mi ne treba da cistimo odredjenu situaciju, tj. da se fokusiramo na nesto i da pokusavamo to da ocistimo, nego je bitno da samo cistimo i prepustimo božanskom do očisti sve što nije dobro za nas i isporuči nam ono što je za nas najbolje, sad imam dilemu, jer sam čitala kako dr.Len čisti prostor u kome boravi, stolicu na koju sedi, jer kako on kaže svaki predmet je živ, i u sebi nosi sećanja koja treba očistiti... e sad, šta zapravo treba raditi??? Od kad sam počela da primenjujem ovu tehniku nikad se nisam fokusirala na odredjenu situaciju ili osobu ili bilo šta, jednostavno u sebi sam stalno ponavljala hvala ti, volim te, i to mi se toliko usadilo, da sad to radim konstantno, bez obzira da li pričam sa nekim ili idem ulicom, to sam primetila još pre mesec dana, kada sam čekala na semaforu da pređem ulicu, uhvatila sam sebe kako u mojim mislima se ponavlja samo hvala ti, volim te.
Krijesnica

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Krijesnica »

Nisam u toku, pa ću samo nakratko upasti u temu da kažem...

Žao mi je.
Molim vas, oprostite mi.
Volim vas.
Hvala vam.

:ruzha:
Mrki
Posts: 1
Joined: 15 Jul 2013, 23:21

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Mrki »

Kaze se "Nase je da cistimo, a na Bozanstvu je sve ostalo".

Zasto cistiti predmete, okruzenje...?

Sve sa cim dodjete u kontakt ima veze sa vasom podsvescu (eventualno svescu). Nekada ti predmeti nose negativni aspekt vaseg zivota od postanka. Da ne biste ulazili i ponovo dozivljavali te negativne aspekte, onda morate taj deo ocistiti. Nekada predmeti sadrze vase pozitivne aspekte i to je u redu, ali i oni se ciste svakako u nekom dubljem smislu. Sve te aspekte je potrebno ocistiti, ma kakvi oni bili.

Kako cistiti predmete i okruzenje...?

Jednostavno formulisite recenicu koja ce sadrzati predmet ili bilo sta drugo i odredite koji deo cistite. Uglavnom je to negativni aspekt koji vas povezuje sa time. Na kraju definisite otpust negativne veze. Kao primer ciscenje prodavnice u koju idete za pola sata:

VEOMA VAZNO: Udahnite i koncentrisite se unutar sebe i izgovorite tiho ili u sebi:

"Zao mi je ako postoji bilo koje lose secanje koje me povezuje sa prodavnicom, molim te da ta losa secanja i energije neutralises i otpustis. Hvala ti. Volim te"

DEFINISETE STA OTPUSTATE: lose secanje
PREDMET CISCENJA: prodavnicom
STA URADITI SA LOSIM SECANJEM: neutralises i otpustis

Sve ostalo je na slicnu semu.

Sto se tice naprednih karakteristika, one se ne mogu nauciti na jednom seminaru, jer je potrebno vreme. Uglavnom se odnose na automatsko ciscenje, odnosno ostvarivanje kontakta sa unutrasnjim detetom...

Hvala ti! Volim te!
Ivan Spg
Gradska Čistoća
Posts: 684
Joined: 19 Aug 2012, 19:58
Location: Novi Sad
Contact:

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Ivan Spg »

Mrki dobrodošao na forum :) Hvala ti!
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
Snežana
Posts: 25
Joined: 29 Nov 2012, 14:05

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Snežana »

Dragi moji, nakon puno vremena javljam se opet.
I dalje radim hooponopono i uživam u životu. Prisustvujem čudima svaki dan. Konačno sam sretno zaposlena, sretno zaljubljena, sretno...ispunjena :mig:

Volim vas sve, Hvala vam svima.

:ruzha:
Post Reply