I Ching

Anđeli, Aura, Channeling, Svetlosno telo, Vibracija tela, "Neobjašnjive" pojave, Slučajnost, Znakovi, Borjevi, Imena i njihovo značenje i uticaj

"Malo" znači da ove pojave nisu obavezno nešto što je neobjašnjivo, nego samo da moramo pomalo da naslućujemo kako funkcionišu
Loara

I Ching

Post by Loara »

Pozdrav dragim forumasima. :mig:
Skoro sam se susrela sa ovom tehnikom "proricanja", mada je ja vise koristim kao smernicu u ZP. Zanima me da li jos ko od vas koristi ovu tehniku i na koji nacin. I kakva su vasa iskustva sa njom?
Krijesnica

Re: I Ching

Post by Krijesnica »

Možeš li malo opisati tehniku? Skroz mi je nepoznata, a zvuči zanimljivo.
Član 257

Post by Član 257 »

Nadam se da govoriš o Ji Đingu. Tako sam ja to shvatila.
Ja imam veoma lepa iskustva o tome. Recimo, ja sam neko ko ne veruje u proricanja i horoskope i Majanske kalendare i bilo mi je odbojno neko vreme kada me drugarica molila da mi pogleda šta mi Ji Đing kaže. A onda napokon kad sam pristala bila sam oduševljena. Knjiga mi je uvek pogađala period u kojem se nalazim i savet koji sam dobijala mnogo mi je značio da me opusti i smiri. Mogu slobodno da kažem da mi je Ji Đing sačuvao vezu sa muškarcem kojeg veoma volim upravo jer sam slušala te savete. Eto. To je moje iskustvo. Imam veoma lepe emocije vezane za to.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Loara

Post by Loara »

Da da mislila sam na to. :D Ni ja ne verujem u proricanja bilo koje vrste, ali ovo mi se ucinilo kao mnogo zanimljiva tehnika, pa sam pocela da je istrazujem. Koristim je samo kada se nalazim na nekim zivotnim raskrsnicama, pa mi je potreban savet iz moje podsvesti ( ja tako gledam na ovu tehniku ). Zanima me koju je knjigu tvoja drugarica koristila? Ja sam nabavila Knjigu promene- David Albahari, medjutim ima mnogo knjiga o tome i drugacijih prevoda, pa se i dalje tesko snalazim sa tumacenjima heksagrama.
Za ostale clanove, I-Ching je stara, prastara metoda konsultacija koju su drevni kineski narodi upotrebljavali kako bi razjasnili svoj vlastiti put.Ova metoda odgovara na tacno i precizno postavljena pitanja kao sto su: „Kad cu dobiti novac?“, „Hocu li dobiti posao?“, „Da li ce se i kad ce se odredjena stvar desiti“. Ona daje uvid u odgovore da li ce se stvari zaista desiti i na koji nacin. Jedna je od najstarijih knjiga ikada napisana. Knjiga Promena je sastavljena od 64 heksagrama, simbola sa 6 linija. Sezdeset cetiri heksagrama su sredstvo pomocu kojeg mogu da se odrede 64 razlicite ali tipicne situacije. Po kineskoj tradiciji, heksagram predstavlja situaciju u kojoj se nalazite, odnosno okvir u kome se nalazi vase pitanje. Postoje mnoge metode za dobijanje haksagrama, ali ja se sluzim uglavnom sa 3 jednaka novcica. Zamisli se pitanje ili zivotna situacija i bacaju se novcici 6 puta. Tako dobijete odgovarajuci heksagram i u knjizi procitate njegovo znacenje. Eto ukratko :lud:
pozdrav :mig:
Član 257

Post by Član 257 »

Ja sam bacala novčiće, ona je zapisivala šta je izlazilo i onda mi govorila koji je heksagram. Da, knjiga promene, ali neka pdf sa interneta, sa novijim tumačenjem, jer stara Gospod Bog samo razume. I moram da se pohvalim, samo sam pozitivne heksagrame imala i uvek su me boli tačno na pravo mesto. Recimo da su me Tesla metamorfoza i Ji Đing prijatno iznenadili u životu. Ali, skontala sam da je potrebno vreme da se nauči da se protumači koji je heksagram u pitanju. Ja sam, dakle, imala sreće jer sam bila lenja. :D
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Noetic Sparkle

Post by Noetic Sparkle »

I ja imam tu verziju koju je priredio Albahari ali je ne koristim uopste,mnogo mi je jednostavnija,ljepsa,bliza,prisnija,razumljivija,itd itd verzija koju je priredio R.L.Ving a izdavac je Karganovic Beograd.Vrlo zanimljiva Knjiga da ne kazem bice je ta Ji Djing...
NOETIC SPARkLE
Loara

Post by Loara »

Jao blago tebi :veselica: . Ja se i dalje mucim sa citanjem heksagrama. Zato sam i otvorila ovu temu, da mi clanovi koji imaju iskustva udele neki savet.
Drago mi je sto si imala samo pozitivna iskustva sa ovom tehnikom. :veselica:

Hvala ti Noetic na predlogu, pokusacu da nabavim tu knjigu, mozda se i ja bolje snadjem :zdravica:
Krijesnica

Post by Krijesnica »

Oho, sviđa mi se ovo što čitam, još ću malo progooglati, jako me zanima.

A zanima me i zašto tako puno ljudi koji su osviješteni i svjesni da smo svi Jedno, i da smo svi povezani, kažu kako ne vjeruju u proricanja? Nije li to paradoks? Ispričavam se što skrećem malo s teme, ali nekako mi je logično da međusobna povezanost i vidovitost (proricanje) idu ruku pod ruku. :)
Loara

Post by Loara »

Moje neko licno misljenje o proricanju je sledece, mozda gresim, ali mislim da je to tako. Ja verujem da postoje vidovnjaci, ljudi koji su sposobni da vide nase zelje i stvari koje mi zelimo da privucemo u nas zivot, i da nam na osnovu toga pricaju o nasoj buducnosti. Medjutim, nase zelje nisu uvek iste i ne zelimo uvek iste stvari u odredjenom periodu zivota. Tako da nesto mogu da pogode, a nesto ne. To je neko moje skromno vidjenje :) . Nadam se da si me razumela, nesto jako konfuzno pisem ovih dana :lud: .
I da, da ne skrecemo sa teme, javi kako ti se svidja ova tehnika, i kakvi su ti utisci ako je budes probala ;) .
Član 257

Post by Član 257 »

Ji Đing je za mene savetovanje. Nikako proricanje. Samo u početku mi se učinilo tako jer sam ja imala loše pretpostavke. Kada čovek postavlja pitanja Ji Đingu misli da će mu knjiga reći šta će se dogoditi, ali knjiga to nikada ne uradi. Knjiga daje veoma stare (mudre) savete kako uskladiti sebe sa sadašnjim trenutkom i daje objašnjenje koje pomaže da se nosimo sa novim stvarima i saznanjima.
Što se same reči proricanje tiče, mene to asocira na pojam koji objašnjava predviđanje budućnosti.
Smatram da je potpuno nemoguće da neko zna moju budućnost jer ja uvek u sadašnjosti mogu da utičem na nju. Pošto je mogu menjati uvek, ne postoji konačna verzija mog života kojeg će mi neko prepričati. Često sam susretala ljude koji tvrde da im je neko prorekao budućnost. Ja najdalje što mogu da verujem da postoje mediji koji mogu da pročitaju kako sada stvari stoje i šta se sve do sada dogodilo. Moj sutrašnji dan ima bezbroj mogućnosti i nije večno zacrtan. Ne verujem ni u to da je moj život nekakva svemirska tabla po kojoj je sve već određeno. Verujem u samospoznaju, učenje i promenu na bolje. Inače, šta mi radimo ovde? Ako je već zapisano nekako...
Ako ikad poverujem u Proročanstva opet ću imati problem da poverujem svakome ko prorokuje.
Ako neko nekom prorekne budućnost i ako se to ostvari to je samo zato što je taj imao veliki uticaj na ljudski um da um prihvati to uverenje, a uvek se ostvaruje ono u što verujemo. Naime, ovo potvrđuju svi vidovnjaci činjenicom da pre nego što nam išta kažu o našoj budućnosti posvete jedno pola sata pričajući nam o prošlosti i sadašnjosti (išao si u tu i tu školu, povredio si ruku tad i tad...) i tek kad otope naše neverovanje onda pričaju ono što je logično za nas da čujemo. I nemam ništa protiv dokle god ne ubeđuju ljude u loše stvari.
Bajdvej, svaki marketinški stručnjak koristi ove iste stvari. To je starije od Biblije...
Smatram verovanje horoskopima nedostatkom samopouzdanja.
Recimo da moja duša želi da dodje u ovo telo zarad nekih iskustava i da unapred zacrta šta će se dogoditi. zašto smo onda toliko zbunjeni? Zašto ne idemo tačno odredjenom trasom opušteno? Ako već znamo celu fabulu, čemu dolazak u ovo telo?
Ili ipak ne znamo? Ako ne zna moja duša, kako može da zna tuđa?
Post Reply