Meni opet nesto nije jasno

Oduvek sam zivela zivotom - niko me ne dira i nikog ne diram.
U poslednje vreme me direktno prozivaju, skoro pa bez ikakvog razloga,na sta ja naravno ne mogu da ne odreagujem takvog sam temperamenta,i onda pocne ili neka vrsta prepucavanja ili tako nesto. Sta se to promenilo u mom stavu?
Ranije sam se uvek trudila da budem neprimetna, nezapazena, prosecna u svemu i nisam zelela da isticem svoje licno misljenje a od kako ga dajem i to jasno i glasno naglas primetila sam da ljudi imaju potrebu da me "prozovu" direktno ili indirektno i na neki nacim pokusaju da me uvrede.
Moja mama govori cesto "za dobrim konjem prasina se dize", ali ja nesto sumljam u tu poslovicu,nisam konj

da li ce te onda stvarno neki hvaliti,drugi kuditi, treci osporavati,neko voleti neko ne voleti. Jel moguce to da jasno govoris a da te ljudi vole ili makar ne mesaju se i postuju tudj stav.
Do skoro su me ili voleli ili nisu znali da postojim sto je bilo ok.
Izvinite,cudno mi je ovo, novo. Skoro oduvek cutim.
Sa jedne strane dobro je sto mi glrlena cakra lepo radi super se osecam sto polako u sve segmente zivota lagano sirim to da jasno i bez pritiska govorim, bez ustezanja,bez precutkivanja bilo cega

O cemu je rec?
Ja Zelim da budem u miru sa svima, nisam ovo ocekivala kada sam na pokon sam progovorila.