hm, hm...
Sarah, zaista se slažem da su afirmacije moćne. Ako si pročitala prvi post ja sam sve to već isprobala, i upoznata sam sa istim.
Ja imam i dalje afirmacije izlepljene po stanu, i sav materijal vezane za njih.
Ne koristim ih iz razloga što su one već u meni. Ja sam ih do kraja usvojila. U smislu, da u svakom trenutku i vezano za svaku situaciju mogu da navedem bezbroj afirmacija.
Naglasila sam ovo NIJE TEHNIKA, ovo je način života.
Ja jednostavno provodim svaki dan sa mislima u čijoj podlozi su ''Volim te, Hvala ti''.
Nema ovde puno filozofije, i to zbunjuje puno ljudi. Ovo smo svi znali oduvek.
Mila, intelekt je mali segment nas samih. Nevezano za tehniku, sve bitno što znaš je u tvojoj podsvesti.
Pominješ iskustvo iz prošlih života, ok...hoćeš da nam ispričaš šta si bila, šta si radila?
Ne možeš, te informacije su u podsvesti. Imaš bezbroj podataka u podsvesti, zato je jako teško da znaš šta je najbolje za tebe.
Ne govorim sve ovo samo iz ugla hooponopona, već i iz naučnih istraživanja.
Citiram:
'' U jednom poznatom eksperimentu, neurolog po imenu Bendžamin Libet, “prikačio” je ljude na Elektroencefalogram (EEG), koja je pokazivala šta se dešava u njihovim mozgovima. Otkrilo je da talas moždane aktivnosti usledio pre nego što je osoba postala svesna neke radnje, predpostavljajući da je ta namera proizišla iz podsvesnog dela uma u svesni deo.
Claxton piše o tome da je Libet “otkrio da se namera za pomeranjem dogodila oko petog dela sekunde, pre nego što je pokret odigrao – ali taj talas aktivnosti u mozgu, pouzdano se pojavio oko trećeg dela sekunde pre namere!!!”
Prema Viliamu Irvinu, u njegovoj knjizi o Želji: Zašto želimo ono što želimo, “Eksperimenti poput ovih sugestiraju da naši izbori nisu formirani u svesnom, racionalnom smislu. Naprotiv, oni ključaju iz našeg podsvesnog uma, a zatim kada konačno dostignu površinu svesnosti mi onda preuzimamo vlasništvo nad njima.”
I Bendžamin Libet lično, čovek koji je vodio kontraverzne I otkrivajuće eksperimente, napisao je u njegovoj knjizi, Vreme Uma: “Nesvesno pojavljivanje namere radi delovanja, ne može biti kontrolisano Svešću. Samo njena finalna konzumacija u motoričkoj (mehaničkoj) radnji, može biti svesno kontrolisana.”
Zamisli ovako, kad bi svo tvoje smeće, sve negativnosti koje su u tebi još od tvojih predaka isplivale na površinu, misliš da bi to mogla da podneseš?
Ne, ni ti, ni ja.
Zato, svi ljudi koji ti pojačano pričaju neugodne stvari ovih dana, su zapravo podaci koji su u tebi, i koji ti nude priliku da ih očistiš.
Možeš, ne moraš.
Tvoje srce svaki dan pumpa krv, organizam usklađuje ritam disanja, reaguje na tvoje voljne potrebe, misliš da je intelekt za to zaslužan?
Ne, način funkcionisanja našeg organizma je u podsvesti.
Intelekt nije najbitniji deo naše ličnosti, nego jedini koji možemo da koristimo, zato ga često naglašavamo.
Prepuštam se onom koji me stvorio.
Mir i samo mir,
Sibb