Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
Sibb
Posts: 118
Joined: 27 Sep 2012, 15:41

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Sibb »

Baš me nasmeja...
Pa ne znam, možda on i nije skroz pokvaren, ali sam ja kriva jer sam trebala to da odlepim, pa da nastavim, ali ja nisam gasila dok se nije sam zauvek ugasio :)
Ja studiram u Bosni, a on je kupljen kad sam kući bila (u Srbiji), pa ću se malo načekati dok to odnesem...
Mada, možda se i strpim, pa potrošim ove pare na nešto drugo...
Elem, akcenat sam stavila na to kako sam dobila pare :D
User avatar
Vasilica
Posts: 46
Joined: 20 Aug 2012, 11:59
Location: Niš

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Vasilica »

Dok sam citala onaj deo gde kazes da si mirno, nakon kvarenja sokovnika, cistila izgovarajuci mantre, pomislila sam koliko bi to meni bilo opterecujuce, i shvatila da si ti to zaista prihvatila ne kao tehniku, vec kao nacin zivota. I mogu samo da ti kazem jedno, a to su dve reci: blago tebi! ;-)
User avatar
ajna
Posts: 51
Joined: 25 Oct 2012, 21:07

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by ajna »

Kisa sada pada kao iz kabla, kisa cisti Majku Zemlju a ja cu sebe :D
Hvala Sibb na inspiraciji, pocela sam da cistim " it is soo dirty" :D Bolje odrzavam fokus kada pisem, to je moje iskustvo i sa afirmacijama!Pa imam par pitanja... Da li pisanje "cetiri carobne rijeci" bez razmisljanja o necemu sto predstavlja problem, radi svoj posao?. Dok pisem meni ruka leti, zaprepastila sam se koliko sam listova pocistila :D ali ne odrzavam paznju na neki problematican odnos ...? posto afirmacije zahtijevaju osjecanja da li se to odnosi i na volim te, hvala ti...
Hvala :)
Lara
User avatar
Monja
Posts: 201
Joined: 14 Oct 2012, 15:23

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Monja »

Ajna Image

I ja sam nova u svemu ovome, ali, evo, dok se Sibb ne pojavi, da ti dam neke smernice. Na primer OVDE imaš devet filmića (ovo je prvi). Odgledaj ih, izuzetno je korisno.
Nema tog delanja koje može da nadomesti neusaglašenost energija. - Abraham
User avatar
ajna
Posts: 51
Joined: 25 Oct 2012, 21:07

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by ajna »

Hvala Monja cveticu najljepsi :)
Lara
ljubav i mir
Posts: 7
Joined: 05 Nov 2012, 18:19

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by ljubav i mir »

Sibb pomagaj!!!

Evo me prvi put na forumu!Za sada sam samo citala i posmatrala,ucila...vizuelizacije,afirmacije...samo nikako da stvarno pocnem!Nekako mi je sinoc dosao tvoj tekst ispred mene,a citala sam nesto sasvim drugo!Cula sam o ovoj tehnici i samo sam je jednom,onako,nasumice probala,jer sam bila lose i posle sam se osetila bolje!No,nisam verovala da je to bila posledica ove cetiri reci i na tome se sve zavrsilo!Prolazim kroz jako tezak period(samo jedan u nizu od mnogobrojnih),osecam krivicu,tugu,bes...jer sam povredila nekog koga volim...kada sam procitala tvoj tekst o Hooponopono tehnici,valjda zbog tvog divnog objasnjenja pozelela sam da probam i ...majko mila sta me snadje,reakcija kao grom!U mislima sam imala osobu koju sam povredila,kako sam pocela da izgovaram ove reci pocela sam da placem,da placem do besvesti,onda mi je u misli dosla jos jedna osoba i mpj osecaj krivice,pa na kraju moj pokojni tata,ridala sam na sav glas i pri izgovaranju reci prvo izgovarala sve,a zatim se zaustavljala samo na "zao mi je" i "molim te,oprosti mi" i ponavljala,ponavljala,ponavljala,a onda mi nikako nije bilo bolje,pocelo je da mi se vrti po glavi,osecala sam se malaksalo,nagon na povracanje,bol u glavi,a onda strasan strah(mada i ja patim od anksioznosti i napada panike)...nisam mogla da se smirim i ne mogu jos uvek...jos uvek mislim na tu osobu i izgovaram mantru,ali samo placem,osecam,tugu,slabost u telu i zelju da pricam sa tom osobom,ali je to nemoguce,jer ne zeli vise kontakt samnom!Sad sam uplasena i strah me vise i da ponavljam mantru,vracaju mi se strahovi i panike i ne znam sta da radim!Da li je to sav sljam koji mi stvara sve probleme i koji zeli van ili sta vec ne znam! :? MOLIM TE za misljenje!
Sibb
Posts: 118
Joined: 27 Sep 2012, 15:41

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Sibb »

Dragi moji, da krenemo:
Ajna, ja bih mogla da ti kažem da je to ok, da je isto...ali onda ja ne bih bila ja ;)
Dakle, ok ako pišeš, ali to nije isto kao kad ti preuzmeš 100%-tnu odgovornost i kad imaš te rečenice često u mislima.
Nastavi da pišeš, ali se potrudi da što više izgovaraš u sebi. Par dana, i onda podsvest počinje da se navikava, pa sve to ide lakše.
Nema ovde nikakvog fokusa, vežbaj par dana da izgovaraš na svaku situaciju ove mantre, Zato kad ja ljudima kažem da se ne fokusiram, oni se zbune. Ja zapravo čistim svaki događaj, osobu koju sretnem, pa nemam nešto posebno ni vremena da se fokusiram.
Ljubav i mir, najpre duboko udahni.
Tu si gde jesi, i iz te perspektive ipak imaš izbor, imaš dva puta:
Prvi, da prekineš sa svim ovim, umiriš se i pritajiš na neko vreme. Verovatno ćeš osetiti olakšanje, ali...
Neka pitanja su na duže staze. Dakle, pitanje je koliko dzgo će taj prividni mir potrajati? Koliko ćeš ti moći da se optimalno ostvariš kao ličnost ako je tolika krivica deo tvoje podsvesti?
Ono što se desilo je u stvari da je mali bljesak negativnih emocija, sećanja događaja isplivao na površinu, i ti si se osetila bespomoćnom.

Drugi put je onaj kojim bih ja krenula. Nastavila bih sa ovim. Zbog čega? Jer želim da se rešim smeća godinama taloženog u sebi, jer znam da moram da sve to očistim i stvorim prazan prostor, prostor za lepše sutra, svetliju budućnost.
Ako želiš da renoviraš kuću, da li ćeš najpre izbaciti stare stvari, ili ćeš nov nameštaj samo naslagati na stari?

Dakle, pokušaj par dana da preuzmeš 100% odgovornost. Čisti osobe sa kojima se susrećeš tokom dana, čisti sve i negativno i pozitivno što čuješ, vidiš, napiši sve situacije i probleme koji ti trenutno stvaraju teškoće i izgovaraj mantre.
Ne treba ti nikakva posebna koncentracija, Kad osetiš nelagodnu emociju, znaj samo da je isplivala na površinu, a uklonićeš je zahvalnošću i ljubavlju.
Umesto da se fokusiraš na osećanja koja osećaš tokom čišćenja, fokusiraj se na samo čišćenje.

I da, sokovnik mi je proradio, nije ni bio pokvaren :D

Mir pre svega.
User avatar
ajna
Posts: 51
Joined: 25 Oct 2012, 21:07

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by ajna »

Hvala Sibb :) odgledala sam i seminar na youtube tako da je sad sve jasnije! Toliko jednostavno da vise nemam nedoumica. Mir i ljubav ratnicima svjetlosti "volim vas, hvala" :D
Lara
ljubav i mir
Posts: 7
Joined: 05 Nov 2012, 18:19

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by ljubav i mir »

Sibb,
najlepse ti hvala na odgovoru!Pomislila sam i ja da,mozda,treba,da nastavim,no cekala sam tvoj odgovor :D !Kompletno sam laik za sve ovo,ali evo pocinjem da ucim!I javicu sta se desava!Citala sam danas na netu knjizicu za najjednostavnije razumevanje ove tehnike,ciji si link preporucila ovde i odslusala radio-emisiju od istog autora i eto opet imam pitanje! :oops: Zapravo ova tehnika kompletno pobija,odnosno ne slaze se sa afirmacijama i vizuelizacijom,jer je to trazenje nase volje,odnosno intelektualnog dela nas!E,sad,obzirom da si se ti bavila svim tim tehnikama i da si navela da si se osecala super nakon praktikovanja afirmacija i vizuelizacija(znaci,uverila si se da sve to radi),kako bi sada sve to uporedila!To,trazenje nase volje(kako Hooponopono karakterise afirmacije i vizuelizacije) u odnosu na sam Hooponopono!Koja je tu razlika po tebi?OK,kod mantri nista ne ocekujem,a kod afirmacija ocekujes,to znam,nego bih te pitala o tvom licnom osecanju izmedju ove dve tehnike!Nadam se nisam udavila!



volim te,
hvala ti!
ljubav i mir
Posts: 7
Joined: 05 Nov 2012, 18:19

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by ljubav i mir »

Zaboravih,da li mantra treba da se ponavlja iskljucivo na glas ili moze i u sebi!
Post Reply