Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
Sibb
Posts: 118
Joined: 27 Sep 2012, 15:41

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Sibb »

Razmisli...
Da li je slučajno da je upravo ono o čemu ja pišem već sadržano u tvom izboru imena za ovaj forum : Ljubav i MIR...?

'Voljeni čoveče, živi svoj život radije nego da se sećaš svojih želja.''

Šta nas drži od stanja u kojem želimo da budemo?
Naše želje, fokus na ono što nedostaje.
Šta se dešava kada otpustimo želje?
Dobijamo mnogo više nego smo i zamislili. Ja uvek kažem:
''Nikad nisam manje tražila, a više dobila''...Zaista se osećam tako, i živim u ritmu toga.

"Ukratko, namera je mlitavi dronjak u odnosu na inspiraciju. Sve dok istrajavam u nameravanju nečega, nastavljam da se borim sa tim. Čim se predam inspiraciji, život se transformiše."
Joe Vitale


Afirmacije deluju, pomažu, unapređuju. Ali, kada bi samo usvojili činjenicu da smo svesni 15 od 15 miliona informacija, shvatili bi da nemamo pojma šta nam se dešava. Dakle, glavna borba se vodi između intelekta i podsvesti.
Intelekt je mali segment nas samih, sve što nas čini je u podsvesti. Mi kada delujemo, kada razmišljamo šta želimo delujemo iz intelekta, ali da li mi zaista znamo šta je najbolje za nas?
Mi kada vizualiziramo želje, postoji mogućnost da se to ostvari, ali... mi nismo svesni posledica svojih želja: ne možemo biti toga svesni, osim ako nismo vidoviti. Stoga mnogi ZP majstori ističu da je izuzetno važno uz svoje afirmacije dodati "Ovo ili nešto bolje sada se ostvaruje za mene na način koji je...".
Ili, preuzeti odgovornost i pustiti da nas vodi neko mudriji od nas, neko ko nas poznaje bolje od nas samih.

Zar nisi primetila kako svi najpre ističu da se fokusiramo na želje, da ih vizualiziramo, a onda kad se ne ostvaruju kažu...
''Otpustite želje, prefiše ste fokusirani na njih, sprečavate ih svojih očekivanjem da se ostvare''.
Prvo da se fokusiramo, onda da ih otpustimo...
Zbunjujuće.
Svi koji rade sve vezano za ZP stalno su u nekim dodatnim istraživanjima, stalno traže dodatna pojašnjenja...
Da sve to tako funkcioniše, zar bi bilo ko tražio i tragao za nečim drugim?
To su bili glavni razlozi zbog kojih sam shvatila da tu nešto ne štima.
Samo nezadovoljan čovek bira da želi nešto, verujući da će mu ispunjenje neke želje doneti zadovoljstvo.
Ako izabereš kao primarni cilj stanje zadovoljstva, sreće, ljubavi, zahvalnosti, doživećeš iskustvo koje će ti doneti posledicu koju nisi poželela, o kojoj nisi razmišljala, i koja je bolja od svega što bi ti mogla smisliti. Idući u suprotnom smeru, sprečavaš samu sebe da svaki trenutak bude savršen, da si uvek na savršeno mesto u savršeno vreme.

''Da li je uistinu želja kojoj težite ono čemu težite, ili težite onom što ćete doživeti ispunjenjem te želje: ljubav, zdravlje, bogatstvo, uspeh, slavu?''

Kad nešto želimo, želimo jer smatramo da će nam to nešto doneti sreću, mir, zadovoljstvo. Vremenom, otkrijemo da nam treba sve više da bismo stigli u ta najplemenitija stanja. Zašto?
Vezali smo ih za događaje, situacije, osobe, predmete...sva ta osećanja (ljubav, radost, ispunjenje) vezali smo za nešto izvan nas.
Nema ništa izvan, sve je u nama, a ova stanja možemo doživeti upravo sada, ove sekunde, samo sami sebe uslovljavamo željama.
Otpusti, i doživećeš radost kakva se ne može opisati.



"Kako je život divan
kad odlepršaju sve želje
kao jata ptica."



Mir.
lensi
Posts: 5
Joined: 30 Sep 2012, 21:30

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by lensi »

Cao Sibb,hvala ti sto si nam predstavila Hooponopono,godinama se borim s problemima,i saznala sam od astrologa da imam losu karmu,ali nikako da najem nacin da to ocistim,neki kazu da to ne moze,drugi su mi predlagali regresoterapiju koje se plasim,i tako godine prolaze a ja sa istim problemima i sa istim ljudima.
Da li mozda poznajes neku metodu,koja recimo moze jednim potezom da ocisti karmu,da li nesto znas o Akasa zapisu,to sam cula ovih dana.Sto se tice Hooponoponoa osecam da cisti,ali kako da se otarasim velikog smeca,izgovaram to u sebi i osecam tugu kada izgovaram Zao mi je,Molim te oprosti mi,a radost sa hvala i volim te.I ako znas nesto o regresoterapiji,molim te ispricaj nam!
Divim ti se ,tako mlada i tako dosta zna.
Hvala ti ,Volim te
P.S. I mene cistis osecam :D
Pozdrav
Sibb
Posts: 118
Joined: 27 Sep 2012, 15:41

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Sibb »

Draga Lensi, biću vrlo iskrena, pa mi nemoj zameriti ako ti se nešto ne dopadne.
Ja generalno poštujem sve ljude, samim tim i astrologe. Kada sam pročitala ovo što si napisala, prvo sam pomislila ''O ne, ubedili su je da ima lošu karmu''.
Ne poznajem te, ali ti odgovorno tvrdim TO NIJE TAČNO.
Karma je nešto što je nametnuto s polja, dakle po tome, ti skoro da nemaš uticaja na ono što ti se dešava.
Čim nemaš uticaja, nemaš ni život.
Ajmo ovako, najpre želim da čistiš to svoje ubeđenje da imaš lošu karmu. Misli na to, izgovaraj mantre.
Slobodno uz ovo uključi afirmacije, ali neke uopštene...Sav teret otpada sa mojih leđa, puštam Božanstvu da me vodi''. Ali, najpre akcenat na mantre. Osetiš teškoću, umesto da se baziraš na osećanja, ti izgovaraj ''Hvala ti, Volim te''. Naša pažnja je vrlo ograničena. Ili ćeš se koncentrisati na osećanja i problem, ili ćeš izgovarati ove rečenice. Ja ti savetujem drugo. Čim počneš da izgovaraš, pažnja će se preusmeriti na zahvalnost i ljubav, olakšanje se oseća momentalno, jer proces čišćenja odmah počinje.
Bog te voli, nije ti dao da nosiš neki teret kojeg ne možeš da se rešiš.
Ne postoji osoba koja može da ti pomogne, jedino možeš sama sebi da pomogneš, a Bog to uvek podrži.
Kad god odlučiš da brineš o sebi, Bog ti pošalje lepa iskustva. Kad odlučiš da preuzmeš 100%-tnu odgovornost i počneš sve ljude da posmatraš kao deo sebe, Bog ti šalje čarobna, nepredvidiva, za tebe savršena iskustva.
Dakle, pokušaj par dana da čistiš onako punom parom.
Najpre zapiši sve situacije problematične, ono što te muči, osobe sa kojima imaš bitnu prošlost, sve što generalno smatraš bitnim u svom životu. Iščitavaj to, i čisti. Tokom dana, uputi reči ljubavi ljudima sa kojim pričaš, kad nešto loše čuješ, svima koje sretneš uputi reči ljubavi.

Ne postoji dugme koje bi odjednom izbrisalo sve negativnosti, jer...
Da se sve negativno izbriše iz nas, mi ne bi ni postojali, niti bi postojao ovaj svet...
Razmisli kako nas Bog posmatra s ljubavlju, i koliko smo svi manje-više nezahvalni. On nam je podario život, predivne plodove hrane, dao nam čula, MOGUĆNOST IZBORA, predivnu prirodu...I kada smo ljuti na njega, on se ne naljuti i sve nas onako digne u vazduh :D (što bi mi uradili nekad)
On ima strpljenja, i pored svega uvek nam pokaže put kojim treba krenuti.
I naše je da imamo strpljenja, i da ljubavlju okupamo svet.

Ti, i mi svi imamo svrhu, zadatak...da čistimo što se očistiti može.
Svi tvoji problemi, prošlost, sadašnjost...čine srž tvog postojanja. Tvoje je da ih ljubavlju pozdraviš, zahvališ im što su ti ukazali na propuste koje si napravila, i pustiš inspiraciji da te preplavi.
Volite svoje neprijatelje, i svoje probleme.
Mir, samo mir.
lensi
Posts: 5
Joined: 30 Sep 2012, 21:30

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by lensi »

Hvala Sibb,upavu si,hvala ti sto si mi pomogla da razgranicim pitanja i nedoumice,sve je u nasim rukama,mi smo dakle odgovorni i mi krojimo i modifikujemo zivot.
Srce si!
Hvala ti!
ljubav i mir
Posts: 7
Joined: 05 Nov 2012, 18:19

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by ljubav i mir »

Cou,cou Sibb,pozdrav za tebe!
Postaces ti odlican guru,sa svim ti znanjem u tim godinama!Puno ti hvala na odgovoru!Ne,moje ime "ljubav i mir",nije slucajnost,tome tezim!Ljubavi prema sebi i svim ljudima ovoga sveta i miru! I ovo gde sam sada nije slucajnost i to znam,samo ne znam zasto kod mene ne funkcionisu ove mantre!Poslusala sam te i nastavila,trudim se koliko mogu,mada ne mogu bas tokom citavog dana ostati skoncentrisana samo na mantre!Medjutim ja ne osecam tu momentalnu promenu o kojoj ti pricas i podizanje vibracije u sebi!Ili sam kao i uvek ili me uhvati to stanje opste malaksalosti i kada ipak,i dalje ponavljam mantre,nista se ne poboljsava!I to me baca u fazon,da sam ja neki beznadezni slucaj!A-da,zaboravih i dosta cesto samo pocinjem da placem kada pocnem da izgovaram reci!Nisam procitala da je neko imao ovakvo iskustvo,pa me to buni,da ne kazem plasi!Rekla bih da svakom normalnom polazi za rukom da nesto promeni,sem meni :(





Volim te,
hvala ti!
User avatar
lekaca
Posts: 21
Joined: 29 Oct 2012, 21:34

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by lekaca »

Draga Sibb,
Nakon sto sam iscitala sve sto si postavila u vezi ho ponopono-a, pocela sam da primenjujem mantre. Ne bas non-stop ali kad god mi to padne na pamet kao i u momentima kada, recimo na poslu, neko me iznervira ja se time smirim. Posto sam inace pozitivac, a i primenjujem od skora sve sto naucim od ratnika svetlosti, da li je to razlog sto ja ne osecam nikakvo posebno olaksanje niti se rasplacem kada izgovaram mantre? (posto vidim da to drugi izjavljuju) Jedino sto primecujem je da sanjam neke lude, lepe snove kojih se kad se probudim SECAM , evo i sad pisuci o tome lepo mi je jer prozivljavam lepi san :-)
E sad, posto kazes da pored ovog nacina zivota, poznajes i zp isl. da te pitam jos nesto? Od skora sam nasnimila neke svoje afirmacije koje slusam dok sam u prevozu i sl. tj. kad god mi se ukaze prilika, jel ok da to i dalje primenjujem zajedno sa mantrama?
Hvala unapred, divna si, odlicno ti ide ovo sa pisanjem, umes zaista dobro da objasnis.
Volim Vas sve!
Sibb
Posts: 118
Joined: 27 Sep 2012, 15:41

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Sibb »

Hm, hm...
Ljubav i mir kaže da kod nje ovo ne deluje, ili joj čak i pogoršava stanje...
Lekaca kaže da se oseća dobro dok ovo radi...
Na prvi pogled dve potpuno suprotno izjave, ali je suština ista...
Obe se pitate, da li ovo kod vas uopšte deluje, i da li postoji mogućnost da u vašem slučaju ovo ipak nema efekta...
DELUJE JE KOD SVAKOG. Ako vam kažem da deluje, zar je bitno na koji način?
Svi smo apsolutno individualni, i ne postoje ama baš ni u vezi čega univerzalna pravila.

Ljubav i mir, ajde zamisli da si pre par godina kupila skup, kvalitetan, nov tiganj. Bio je onako sjajan, moćan, godinama si pržila na njemu razne namirnice, ali ga baš nikad nisi oprala...i rešila si da to uradiš sada.
Kako će izgledati proces čišćenja u početku?
Biće gore nego što je sada, nataložena masnoća će početi da se otapa, sve će biti crno, lepljivo, tiganj će izgledati 100x gore, pomislićeš da mu nema spasa.
Tako je sa nama kada krenemo za revidiranjem svog života.
Ne znam koliko imaš godina, ali zamisli sve probleme, podatke, sećanja, emocije, događaje, plus sve ono što u nasleđe dobijemo od predaka koji su smešteni u tvojoj podsvesti od tvog nastanka.
Treba to počistiti, stvoriti prazan prostor, dati mesta insipraciji da se probije. To ne znači da ćeš morati sve da počistiš da bi ti se lepe stvari dešavale, već da moraš da odlučiš da preuzmeš odgovornost već sada.
Poslusala sam te i nastavila,trudim se koliko mogu,mada ne mogu bas tokom citavog dana ostati skoncentrisana samo na mantre!
Da ne bude zabune, ja ne provodim dan isključivo izgovarajući ove mantre, i ne radeći ništa drugo. Kada neko vreme konstantno ovo radite, to postaje automatski proces. Vaša podsvest se navikne, i onda shvatite da izgovarate ove rečenice kad niste ni svesni. Desi se da pričam sa nekim, i nakon razgovora shvatim da sam u podsvesti čula da izgovaram ''volim te, Hvala ti'', a da nisam ni bila svesni.
Pokušajte noćas pre nego zaspite da ponavljate Volim te, Hvala ti, da utonete u san sa tim rečima. Velika je verovatnoća da sutra kad se potrudite osetićete da ponavljate ove rečenice, ili da ste tokom sna u nekoj situaciji izgovarali sve ovo.
Ja nikad nisam imala značajne snove, ali sada...
Ako nekog sanjam, neku informaciju o toj osobi dobijem u toku 24h.
Medjutim ja ne osecam tu momentalnu promenu o kojoj ti pricas i podizanje vibracije u sebi!
Rekla sam da kada, umesto da se koncentrišemo na problem koncentrišemo se na izgovaranje mantri nastupa olakšanje. Da pojasnim.
Naš intelekt je ograničen, i hvala Bogu da je tako.
Sad, dok ovo čitaš pokušaj da ISTOVREMENO misliš o sutrašnjim obavezama i o ukusu kafe koju si danas pila.
Najpre ćeš misliti o jednom, pa o drugom, ali istovremeno ne možeš.
Umesto da se koncentrišeš na problem, ti se koncentriši na mantre, umesto da misliš ''Šta ću, kako ću'', ti se koncentriši na ''Volim te, Hvala ti''.
Postepeno, olakšanje nastupi.

Lekaca, potpuno je ok da se osećaš dobro. To nam je valjda i cilj. Svakako utiče to što si već na neki način uticala na sebe i svoju podsvest, ja osobno, takođe, osećala sam se dobro tokom većine vremena. Mada, kako god da vam ovo zvuči, sada kada osetim neku uznemirenost čisto se obradujem, jer znam da nešto isplivava na površinu, i da ću nakon toga biti još bolje.
I uvek je tako.

Još da podsetim da se radi 100%-tnoj odgovornosti. Ne čistite samo na vašim emocijama i događajima, nego na svemu što se pojavi u vašem životu. Ne ''Ova osoba je užasna'', već ''Šta je u meni pa ovu osobu doživljavam na taj način''.
Ja čak više promene uočavam kod meni bliskih ljudi, nego kod sebe, jer valjda sam imala mnogo više čišćenja vezano za njih.

Izrazite zahvalnost svemu, naročito predmetima za koje mislimo ''da su dužni da nam služe''. Oni imaju svoju inteligenciju i prošlost, i za razliku od ljudi, njima je dovoljno da jednom kažete da ih volite i uvažavate, oni su presrećni, a njihovo služenje vama još veće.

Neki će se možda nasmejati, ali mi nismo gospodari predmeta i životinja, već se naš ego ozbiljno poigrao našim životom.

Poštujte sve, poštujte život, a život je sve što nas okružuje.
User avatar
lekaca
Posts: 21
Joined: 29 Oct 2012, 21:34

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by lekaca »

Upravo se navrsilo sedam dana kako zivim Ho ponopono :)
Utisci??? Najpozitivniji :) Naime, mantre izgovaram kad god se setim a i kad nesto fizicki radim, kad god cujem, dozivim ili vidim nesto ruzno.....i znate sta? Sve ovo vreme, nekako sam uravnotezena, nekako kao da me nista ne moze iznervirati, a u stvari inervira me po neko a onda ja okrenem na mantre i za sekund iz mene izbace svaku nervozu :) mnogo mocno! Cak me je i koleginica na poslu pitala da li je moguce da me doticna stranka nije ni malo iznervirala(iako je situacija bila napeta)? u stvari jeste, ali samo na momenat ;-) Mozda ja ne umem ovo pismeno da docaram kkao sibb ali mene ovo radi! Nadam se sam na dobrom putu.....
Volim Vas sve! :-*
ljubav i mir
Posts: 7
Joined: 05 Nov 2012, 18:19

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by ljubav i mir »

Ja izgiboh sa ovim uprljanim tiganjom,ribam,ribam,al nikako da ugleda svetlost:-)
Mnogo sam ti zahvalna Sibb,ali MNOGO!
I imas pravo,tu gde sam ja "zaglavljena" ima dosta,dosta dugogodisnjeg djubreta,talozenog,talozenog,tako da na tome treba bas poraditi!MISLIM!
Tesko se fokusiram na mantre,vise me vugu negativne misli i emocije tokom dana!
No,za poneku sitnicu imam utisak da mi mantre "daju odgovore"!
Elem,pokvari mi se aparat za kafu...ja to ladno prihvatim,zahvalim mu se sto me je do sada sluzio i istog trenutka dobijem INSPIRACIJU da pokusam otvoriti jedan deo,koji nikada do tada nisam otvarala...kvar je bio bas tu i sada ja kuvam kaficu bez problema!Juce se probudim sa bolom u grlu,celi dan sam mu pricala da ga volim i bol je nestala sledeceg dana,ali sad evo krenuo nos da mi curi...aman daleko bilo!
I da snovi su mi malo drugaciji,ali se ne ostvaruju kao i tebi :roll:
A tako mi je bio divan san,dosla mi na vrata osoba koju sam povredila i kao zna da sam je prizvala mantrama i kad sam otvorila vrata kaze mi "Evo,tu sam"!
To je tako bilo jako,istinito,ne mogu da ti objasnim,samo...
ipak,nisam dobila nikakvu informaciju od te osobe :-( :-( :-(
User avatar
Vasilica
Posts: 46
Joined: 20 Aug 2012, 11:59
Location: Niš

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Vasilica »

I opet ja :)
Sibb, zanima me da li ti je, od kad si pocela da praktikujes Ho'oponopono, naisla inspiracija, ali u smislu da stvoris nesto sto ce ti sluziti kao alat za ciscenje? Jel mozes da pojasnis ono sa obicnom olovkom i gumicom i koji jos alati postoje?
A mogla bi i da se organizujes pa da odrzis seminar hahahaahaha :)
Post Reply