Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Abraham, Pleiadians, EFT, Vizuelizacija, Audio knjige, Meditacija, Afirmacije, Silva metod, Tehnike za privlačenje novca, Binauralni zvuci
User avatar
Mila
Posts: 281
Joined: 19 Aug 2012, 20:53

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Mila »

Devojke, hvala na podrsci :). Ljubav i mir, znam da se osecas uplaseno; pitas se kako ces dalje bez tih ljudi. Meni je u jednom trenutku ideja o smaku sveta izgledala vrlo primamljivo :lol:. Ali, govorila sam sebi da svako "zasto" ima svoje "zato" i da sam dovoljno jaka da "pregrmim" udarce koji mi predstoje. Makar ostala sama, ali uveravala sam sebe da mogu to da izdrzim i izgradim neki drugi zivot. A, nije sve ispalo tako crno.

Sve je ukazivalo da je dosao kraj setstogodisnjoj vezi, pripremila sam sebe na to. Avaj, imali smo ozbiljan razgovor nakon koga su mi mnoge stvari postale jasne i logicne, iako su me mucile godinama unazad. Kao da mi je spao veliki teret sa ledja. Uvidela sam i neke stvari koje kod sebe treba da promenim. Optimisticna sam po tom pitanju veoma, dugo nisam imala ovoliko vere ni u sta, koliko sada imam u nasu vezu.

Ima necega u ovome...
Lekcija je uvek voleti sebe.
User avatar
leci
Posts: 351
Joined: 19 Aug 2012, 21:28

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by leci »

Evo interesantnog linka emisije na rubu znanosti, o hooponopono sa mabel Katz.
http://www.youtube.com/watch?v=Cf_3BP8oW8Y
Meni se sviđa ova tehnika i ja je koristim. Pre sam koristila izražavanje zahvalnosti za sve, kada jedem, kada ustanem, zahvalnost prema ljudima, situaciji itd. Ali sam je sada dopunila sa magičnim rečima, hvala ti volim te, oprosti mi , izvini, žao mi je sve zavisi šta situacija traži.
Sve je to, tako jednostavno i prirodno izražavanje ljubavi prema svemu izazovnom, što se javi u mome svetu i meni je to zanimljivo i zabavno. Volim jednostavne stvari.
Ovo je čišćenja sa najboljim deterdžentom, ljubavlju, mislim najjači prašak, he he he

Pozdrav za Sibb, mlada si ali si carica, i pozdrav za sve učesnike teme.
Hvala vam svima i volim vas! Jesssssssss
Image Image
Diki
Posts: 5
Joined: 31 Aug 2012, 18:46

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Diki »

Sa tehnikom ho'oponopono sam se slucajno ;) susrela negde proletos i pogledala sam sve prevedeno na tu temu, skinula knjigu - mada je jasnije da pogledate seminar i pocela to da praktikujem...no, kao da imamo neki senzor u glavicama koji nam povremeno iskljuci sva znanja i onda malo tumaramo po mraku, pa ispocetka...bilo je tu dosta zanimljivosti, ali evo od jucer dogadjaj. Dovedem mamu u ambulantu na revnu mesecnu kontrolu da podigne lekove. Samo sto smo stali ispred vrata, kazu ljudi - mi cekamo vec dva, tri sata, mnogi su otisli, pao je sistem...bolje vam je da dodjete neki drugi dan ako vam nije hitno...i sledeceg trenutka ja krenem sa ZAO MI JE, MOLIM TE, OPROSTI MI, VOLIIM TE, HVALA TI...mislim da nije proslo dva minuta nailazi sestra i kaze - evo pre minut poceo da radi sistem :D :P :P ...Sta reci :P ? Slucajnost?...
Attachments
evo jednog alata za cisenje, fotografija Joe Vitale, tako pise u knjizi
evo jednog alata za cisenje, fotografija Joe Vitale, tako pise u knjizi
1.jpg (90.64 KiB) Viewed 2032 times
Sibb
Posts: 118
Joined: 27 Sep 2012, 15:41

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Sibb »

Hm...divno se odvija situacija...

I uvek sa stavom „U svetu je dobro, jer se ja dobro osećam", a ne „Osećam se dobro, jer je svet krenuo na bolje" .

Snežana, šššššššššššššš :roll: ;)

Započnite i završite dan s mirom u pozadini.
Snežana
Posts: 25
Joined: 29 Nov 2012, 14:05

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Snežana »

Meni se danas jedna situacija koja me muci bas dugo razresila na jedan potpuno neocekivan nacin...I kad sad shvatim kako smireno regaujem na stresne situacije iskreno me preplavi osecanje srece.

Sibb, nista nisam preterala predivna si u svakom pogledu, nemoj sad da me teras da to ponavljam bas svaki put :D :D :D
User avatar
John Work
Posts: 159
Joined: 09 Oct 2012, 17:29

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by John Work »

Nekako sam zaobilazio ovu temu iako sam od kada sam se prikljucio forumu procitao dosta ostalih tekstova (bar neki deo), do danas na ovoj temi nisam bio. I danas procitam svih 11 stranica, osim par pitanja/odgovora (najduzih naravno :D ).
Sibb wrote: Ali...
kažem iz iskustva, ja sam pročitala sve, generalno i u vezi ZP, ovoga, ma svih tehnika, i onda sam shvatila ''Hej, pa ja samo čitam i tražim još, još, još...ima li tome kraja''...Doduše još konstantno čitam :D , ali kod ove tehnike je fora što ti dok čitaš samo zadovoljavaš svoj intelekt, jer ti on traži objašnjenje kako ovo deluje, ali ne primenjuješ samu tehniku.
Ovo je bas i moj slucaj, dosta toga sam procitao ali malo toga primenio a jos brze odustao..

Hooponopono mi se cini kao nesto sto bih mogao malo duze da primenjujem, i evo samo jedno pitanje.

Spominju se te 4 mantre ali po ovome sto sam procitao do sada na ovoj temi vidim da mnogi praktikuju samo dve Volim te i Hvala ti, a Zao mi je i Molim te oprosti mi zanemaruju.
Iz tog razloga pitanje moje glasi da li je ucinkovito i ovo selektivno ponavljanje mantri ili je obavezno ponavljanje sve 4?

Zao mi je
Molim te oprosti mi
Volim te
Hvala ti
User avatar
Noetic Sparkle
Posts: 156
Joined: 09 Oct 2012, 13:26

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Noetic Sparkle »

Mislim da je najbolje govoriti,umno ili naglas,sve cetiri.Jer one su sazetak najvecih vrlina:skrusenosti i prihvatanja svog dijela odgovornosti,zahvalnosti i Ljubavi.
NOETIC SPARkLE
Sibb
Posts: 118
Joined: 27 Sep 2012, 15:41

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Sibb »

Dear John (simpatičan filmić),
pošto tek počinainješ, možeš izgovarati sve četiri, čisto da se tvoj intelekt privikne na nove obrasce rešavanja ''situacija''.
Dakle, par dana ponavljaj sve četiri, mada generalno ne mora. U rečenicama ''Volim te, Hvala ti'' sadržane su sve one faze čišćenja (Pokajanje, traženje oprosta, poništavanje problema i stvaranje praznog prostora, puštanje inspiracije da se probije).
Snežana
Posts: 25
Joined: 29 Nov 2012, 14:05

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by Snežana »

Da, kao sto Sibb rece.
Ja sam isto na pocetku izgovarala sve cetiri, ali sada sve cesce zateknem sebe kako konstantno ponavljam samo Hvala, Volim te. Ipak mislim da ima nekih situacija kada je jako bitno reci i Zao mi je, Molim te oprosti mi, makar sam ja imala slucajeve kada su te reci posebno delovale na mene, kao da se cistilo nesto za sta sam bila zaista odgovorna i kriva, i bilo je neophodno izreci sve cetiri, osecala sam se cudno nakon toga, oslobodjeno.
Najbolje izgovaraj za sada sve cetiri :D
User avatar
John Work
Posts: 159
Joined: 09 Oct 2012, 17:29

Re: Mir počinje sa mnom - Hooponopono

Post by John Work »

Kyra, Sibb, Snežana
Hvala Vam na odgovoru. Sada mi je jasno.
Hvala i svima koji su podelili sa nama iskustvo/rezultate/zapažanja praktikujući ove 4 mantre.
Kada steknem dovoljno prakse i osetim njihovu delotvornost, javljam se sa lepim vestima. ;)

Zao mi je
Molim te oprosti mi
Volim te
Hvala ti
Post Reply