MOGLO JE I DA SE DESI
Vec sam ranije napisao svoju opsirnu biografiju. Posto je to vrlo opsirno i mnogi nisu imali veremena ili interesovanja da sve do kraja procitaju, resio sam da pojedine dogadjaje iz svoga zivota povremeno opisem.
Necu pisati o Jovanki niti o Juli od kojih sam toliko naucio o seksualnom obrazovanju u svojoj sestoj i sedmoj godini zivota. To je bilo vrsta teoretskog obrazovanja sa vizuelnim efektima, koliko da uocim osnovnu razliku izmedju decaka i devojcica. Bio sam iznenadjen, kako je moglo da se obema desi ista stvar. Nesto im je falilo tamo dole i ja sam verovao da je to otpalo i ostavilo prilicno dubok oziljak. Jula je bila malo starija i vesto je to sakrila stavljajuci neku vrstu perike. Rekoh da necu o tome, nikad se nezna ko cita ovo.
Bilo je to odmah posle Drugog svetskog rata i ja sam mislio da sam vec odrastao, skoro covek jer sam imao 15 godina. Moram da vam docaram sliku kako sam tada izgledao. Posle nekoliko godina gladovanja u pravom smislu te reci, bio sam vrlo mrsav. Mogli ste da mi brojite rebra sa prilicno velike daljine, skoro da su se videla i kroz kosulju.
Nazad na pricu. Jedno vece sam potpuno sam, sto je bila retkost, jer smo uvek isli cela grupa "Podshupak" (uvek smo se skupljali ispod krova jedne shupe na Vozdovcu) zajedno, setao preko Terazija. Nije mi se jos islo kuci a nisam znao sta da radim. Odlucim da pogledam sta se daje u 20 Oktobru. Podjem polako i kad sam se priblizio bioskopu jedna zena me zaustavi i upita dali mi treba karta. Ja pogledah i resih da idem da vidim taj film. Pocnem da preturam po dzepovima da nadjem pare i platim kartu ali ona rece da mi je poklanja. Odosmo svako na svoju stranu a do pocetka predstave je bilo jos pola sata.
Posto sam imao vremena a takodje sam zastedeo pare na karti, resih da pojedem jednu krempitu i popijem bozu. Bila je jedna poslasticarnica, nekoliko radnji od Hotela Moskva. Potkrepim se tako i taman je bilo vreme za bioskop. Udjem u salu, nadjem moj red, kad tamo ta ista zena vec sedi na sedistu do moga. Provucem se nekako do sedista, nikome nije ni padalo na pamet da ustane da bih prosao. Ona se smeska ali ni ona ni da mrdne. Preskocim joj nekako noge ali u tome dodirnem njena kolena. Sta je ona imala u kolenima ni dan danas neznam ali me je tako nesto zadrmalo, kao struja visokog napona. Skoro da sam vrisnuo ali sam se uzdrzao i srucim se na sediste. Ona me gleda a meni natekao jezik, usta se osusila i nemogu ni da beknem, pokusavam da se zahvalim za kartu ali zalud...usta se pomeraju ali nigde glasa. Pocne i film...moja ruka je bila na naslonu izmedju sedista i jednog momenta osetim njenu saku preko moje. Trgnem se kao da me je vrela voda osurila i promucam "izvinite"...nekoliko puta isto...osetih da me izvesni delovi tela dodiruju...ja se ukocio nemogu glavu da okrenem a bas sam hteo da je bolje pogledam. Na pola filma ona mi sapne, pita da li bih hteo da idem sa njom kuci. Skoro sam viknuo u znak pristanka a ona me upita da idemo sada, bas odmah. Izvucemo se nekako napolje uz mnogobrojno negodovanje i povike kao 'sedi dole'...'sta si i ulazio kad sada izlazis' i jos nekoliko ljubaznih primedbi. Izadjosmo na svetlo i ja gledam, nije losa...'stara' je, sigurno je negde oko 25 ali zaista dooobraa. Nije stanovala daleko, odmah dole niz Beogradsku, mislim da se zvala Lomina ulica. Nismo puno pricali i dodjosmo do kuce, popesmo se na drugi sprat. Ona otkljuca i evo nas u stanu a ja sve mislim da je to san, nemogu da verujem koliko sam srecan veceras. Vrlo lep stan i ona me odvede pravo u spavacu sobu. Kaze da se skinem a ona ce za cas da dodje. Na vratima se okrete i rece mi da skinem sve. Taman sam se skinuo kad cujem da se vrata otvaraju, pogledah i usta mi ostadose otvorena. Ulazi ona i vodi za ruke dva malisana. Ja se uzvrpoljih, ruke lete gore dole, nesto trebam da pokrijem, bas sam se zbunio. Stadose na sred sobe i ona rece deci: "Vidite ovog ciku. Ako ne jedete i vi cete izgledati tako". Dok je napustala sobu rece mi da mogu da idem sada i puno mi se zahvali, kaze ; ne mogu da ih nateram da jedu'.
Tako je to bilo. Sta? Pa dobro moglo je i da se desi tako nesto .