Zakon privlačnosti

Zakon privlačnssti
User avatar
Ja_mogu_sve
Posts: 30
Joined: 20 Aug 2012, 00:32

Re: Zakon privlačnosti

Post by Ja_mogu_sve »

U potpunosti razumem tvoj problem, jer i moj suprug je negativniji od mene, medjutim svaka pozitivna afirmacija ima jacu moc, mnogo je snaznija od negativne, tako samo nastavi da budes pozitivna, naucno je dokazano da je pozitivna misao mnogo jaca od negativne :)
User avatar
Član 257
Posts: 803
Joined: 25 Oct 2012, 11:30
Contact:

Re: Zakon privlačnosti

Post by Član 257 »

Ja sam veoma veliki poznavalac Abrahamovih učenja, samim time i ZP što je već čista kvantna fizika i moram vam priznati raja da ste fantastični u odgovorima-nemam reči!!! Na pravom se mestu okupila prava ekipa. Sve magistri, doktori i profesori za primenu Univerzalnih zakona. Nemam ni najmanju zamerku na sve što ste napisali.

Dodala bih nešto: SMRTI NEMA. GUBITKA NEMA. Postoji samo promena fokusa i prelivanje energije u druge oblike... :)
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
User avatar
Mila
Posts: 281
Joined: 19 Aug 2012, 20:53

Re: Zakon privlačnosti

Post by Mila »

Imam pitanje u vezi jednog (pretpostavljam) Abrahamovog citata.

"Kada osetite entuzijazam da nešto uradite, to znači da ste se poravnali sa Energijom, i inspirisani ste da preduzmete akciju iz te tačke poravnanja. Kada ne osećate da biste to uradili, nemojte se prisiljavati, jer vaš trud nije vredan toga. Ali kada se poravnate sa Energijom, osećaj odlaganja prosto nestane."

Meni se neretko desava da se "zapalim" za neku ideju, imam elan da se bavim time i sva euforicna se "bacim" na posao. Medjutim, posle nekoliko dana taj isti elan nestane. I dalje osecam da bi ta ideja mogla da bude nesto fino za mene, ali nemam nikakvu volju da nastavim da je sprovodim u delo. Ima li neko ideju o cemu se tu radi?
Lekcija je uvek voleti sebe.
Linda
Posts: 148
Joined: 12 Oct 2012, 22:15

Re: Zakon privlačnosti

Post by Linda »

Radi se o miniranju, tacnije samominiranju. Stari, neproduktivni obrasci ponasanja se bune, traze da se vratis na staro, dobro poznato i zato te obuzima osecaj lenosti i gubitka volje. To ces promeniti tako sto ces ostati uporna. Cak i kada zelja splasne, pomisli samo koliko dobro ces se osecati kroz neko vreme kada jos vise ojacas u onome sto te raduje ;) Za formiranje neke navike potrban je 21 dan, pa ti vidi. To je zaista tako. Ako ne verujes, probaj ;) ;) Srecno!
User avatar
Mila
Posts: 281
Joined: 19 Aug 2012, 20:53

Re: Zakon privlačnosti

Post by Mila »

Ne radi se o navikama. Npr. pre nekoliko dana mi je palo na pamet da pisem neke pricice, tekstove. Uvek sam volela da pisem, ali to nisam cinila vec godinu-dve. Nekoliko dana sam uzivala u tome i onda je pocelo da me mrzi. Imam ideju sta bih napisala, ali nemam volju da to i ucinim. Ne znam da li sam dobro protumacila navedeni citat, ali, kako sam ga ja protumacila, ispada da ne bi ni trebalo da pisem, jer mi se ne pise?
Lekcija je uvek voleti sebe.
User avatar
jelena
Posts: 323
Joined: 29 Sep 2012, 23:59

Re: Zakon privlačnosti

Post by jelena »

Trebaš da radiš ono što ti se u tom trenutku radi.
To što opisuješ je poravnanje sa izvorom osetiš jaku energiju koja ti daje inspiraciju ali se sa vremenom ta energija smanji nikad nije ista varira.To je normalno dok ne naučimo kako zadržati energiju to samo sa vremenom kako se duhovno sazriva dolazi.
To ti je isto kao kod mene recimo probudim se i padne mi napamet da naslikam nešto ako to u tom trenutku neuradim inspiracija,slika mi iščezne.U zrok tome je što tu energiju nemožemo kontrolisati..
Danijela
User avatar
Mila
Posts: 281
Joined: 19 Aug 2012, 20:53

Re: Zakon privlačnosti

Post by Mila »

Hvala obema :-D.
Lekcija je uvek voleti sebe.
Ivan Spg
Gradska Čistoća
Posts: 684
Joined: 19 Aug 2012, 19:58
Location: Novi Sad
Contact:

Re: Zakon privlačnosti

Post by Ivan Spg »

@Mila moje mišljenje je da nije sve baš tako :) Poenta zakona privlačnosti je da vibriramo u vibraciji onoga što želimo. Naglašavam "vibriramo"!!! Znači mi vibriramo, ne dolazi nam slučajno vibracija.
Kada sasvim spontano se zapališ za neku ideju kao što je recimo pisanje, tvoj zadatak je da u tom momentu shvatiš da je to zaista nešto što je esencija tebe i da zapamtiš tu misao i to predivno osećanje.
Sledeći korak je taj da i kad ti se ne radi ipak radiš. Znači odredi sebi da pišeš svaki dan 15minuta, nikad manje, a kad god si inspirisana više.
Jeste nekad ćeš mrzeti ceo svet što sad baš danas moraš da sedneš da pišeš 15 minuta ali to je prolazno. To su faze prihvatanja nečeg što je predivno za nas i ima raznih otpora.

@Jelena ne možemo kontorlisati ali možemo stvoriti uslove da se inspiracija javi. Kada svaki dan sedneš da slikaš sat vremena, i slikaš šta god, neke linije, tačke krugove ili kreneš nešto nasumično da slikaš
nekad će to što naslikaš biti onako vežbica, a nekad će biti fenomenalno. Ali što redovnije radiš to ćeš više imati fenomenalnih rezultata.

Moje mišljenje je da zakon privlačnosti funkcioniše samo onoliko koliko mu damo šansu. Ako samo radimo stvari koje nam se rade, i živimo na jednom nivou, onda ćemo zauvek živeti taj identičan život, nećemo
se nikad pomeriti od te tačke. Ima mnogo više u zakonu privlačnosti nego što je jednostavna formula "ako nisam u vibraciji za nešto, onda to neću ni da radim".

Evo odličan video Vinin na tu temu.

Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
User avatar
Sophia
Posts: 16
Joined: 03 Nov 2012, 19:20

Re: Zakon privlačnosti

Post by Sophia »

Meni nesto nije bas jasno :-(
Ako je bitno samo kako vibriramo i o cemu mislimo i na taj nacin privlacimo u svoj zivot odredjene stvari, znaci li to da ako sam ja ceo dan provela kod kuce, dobro se osecam, gledam komedije, puno se smejem, slusam muziku koja mi prija, igram po kuci, da je taj dan po zakonu privlacnosti bio uspesan i da cu privuci neke dobre stvari? Ili to samo znaci da sam lenstina :?
User avatar
jelena
Posts: 323
Joined: 29 Sep 2012, 23:59

Re: Zakon privlačnosti

Post by jelena »

"Nijedna molitva - a molitva nije ništa više od revnosne izjave onog što jeste - ne
ostaje neuslišena. Svaka molitva - svaka misao, svaka tvrdnja, svako osećanje - jeste
kreativno. Do stepena do kog se ona žarko smatra istinom, do tog stepena će se ispoljiti u
vašem iskustvu.
Kada se kaže da molitva nije uslišena, ono što se u stvarnosti desilo jeste to da su
najistaknutija misao, reč ili osećanje stupili u dejstvo. Ali ono što morate znati - i u tome je
tajna - je da je uvek ona misao koja postoji iza misli - možemo je nazvati Izvorna Misao -
ona koja vlada.
Ako, dakle, molite i preklinjete, mnogo je manja verovatnoća da ćete doživeti to što
ste izabrali, jer Izvorna Misao iza svake molbe je ta da sada nemate ono što želite. Ta
Izvorna Misao postaje vaša stvarnost.
Jedina Izvorna Misao koja može nadvladati ovu misao je bezrezervna vera da će
Bog uslišiti svaku molbu. Neki ljudi imaju takvu veru, ali malo ih je.
Postupak molitve postaje mnogo lakši kada, umesto verovanja da će Bog uvek reći
"da" na svaki zahtev, jedinka razume intuitivno da sam zahtev nije potreban. Tada je
molitva, molitva izjave zahvalnosti. To uopšte nije molba, već izjava zahvalnosti za ono što
jeste."
IZ KNJIGE- RAZGOVOR SA BOGOM
Danijela
Post Reply