Pogrešna odluka

Locked
ekatarine

Pogrešna odluka

Post by ekatarine »

Od kako sam se vratila primenjivanju zakona privlačnosti i pozitivnom razmišljanju, konačno znam šta hoću u životu i radujem se poslu koji ću raditi.
Ali, idem u srednju školu koja me apsolutno ne interesuje, teška je i ne mogu je završiti ako ne naučim matematiku koja je osnova svih predmeta, a za koju sam apsolutni antitalenat. Imam dobar plan za budućnost i ova škola mi apsolutno ne treba, treba mi dobar prosek za fakultet koji bih upisala (koji opet nema veze s onim što želim da radim, ali je to nešto što volim i učila bih to za svoju dušu), a uz ovoliku odbojnost prema školi teško da ću ga imati. Kasno je da promenim školu, a i već sam menjala smer do najdebilnijeg, ali i to mi je previše. Nemam volje da učim, a moram...
srecica

Re: Pogrešna odluka

Post by srecica »

Zdravo Ekatarina :) procitala sam tvoj post i zelim da ti napisem svoje misljenje povodom tvoje situacije.. i ja sam isla u skolu koja je dosta teska i nisam je Bog zna kako volela, ona mi je bila samo sredstvo da upisem ovaj faks..ucila sam ja tu, trudila se, tada jos nisam znala za zakon privlacenja..onda je dosao prijemni na kom sam trebala da polazem matematiku i hemiju..hemiju sam drzala u malom prstu, ali znanje iz matematike je bilo u minusu :D cele godine sam isla na casove, ginuna bukvalno za zadacima, odrekla se i izlazaka, preplakala sam tu cetvrtu godinu kao nikad u zivotu, ali nisam odustajala, iznova i iznova sam vezbala zadatke, kroz suze radile sinuse i kosinuse :) ali kad neko nema smisla za to ne vredi, ne moze se 1000zadataka napamet nauciti.. :) samo znam da je moja zelja za tim bila jaca od svih prepreka i da je dosao dan prijemnog na kom sam uradila samostalno 15tak zadataka sto nije ni izbliza bilo za prolaz :) ali stvari su se poklopile tako da je ispred mene sedeo decko koji je rasturao matis, moj sadasnji kolega, koji mi je dao da prepisem, eto, ja sam danas cetvrta godina i na budzetu sam :) hocu da ti kazem da nista nije nemoguce, ti se trudi, radi i rezultata mora biti, da li ces ici na znanje ili ce ti se trud isplatiti tako sto ces imati srece da prepises za neku vecu ocenu nikad ne znas, bitno je da verujes.. nekada moras da radis i stvari koje manje volis da bi dosla do svog cilja..konkretno na faksu ima gomilu predmeta koji su bezvezni, obimni, suvo strebanje napamet- ja pre nego sto krenem da ucim takav jedan predmet napisem na papiru- ja imam koncentraciju i volju za ucenjem, meni ovaj predmet ide od ruke, informacije mi brzo ulaze u glavu, moj mozak voli da pamtiti ove lekove i ova imena :) e to mi bude motivacija da krenem, duze vreme primenjujem te reci i sada vise nemam problema sa koncetracijom, mogu da ucim i aparpsku pismo da mi das sa tim stavom :) e onda ona druga stvar- od svoje prve godine studiranja imam vizuju svog kraja faksa, a to je diplomski koji predajem pred svojim roditeljima i prijateljima, cesto to zamisljam i mogu da se zaplacem koliko je stvaran osecaj, zamisljam trubace koji ce sa mnom kuci na taj dan, zamisljam veselje u mojoj porodici i taj osecaj je neprevazidjen, kad to osetim znam da cu ga i zavsiti..(nemoj se smejati to je moja zelja,da proslavim tako sto cu pamtiti taj dan do kraja zivota) :D e imas i metode koje smo Jovana, Nikola i ja pisali u rubrici studenti i ispiti i to mozes da primenjujes na svoje predmete i profesore :) nadam se da sam ti bar malo pomogla, zelim da znas dokle god verujes u svoj cilj i zelju uspeces, ako je ta skola i dobar prosek jedini nacin da upises faks onda ces je uciti i predmete resavati bez i jednog problema..shvati to kao sredstvo da upises faks, a pozitivnim mislima prizivaj sebi srecu na tom putu i mora biti dobro :)
ekatarine

Post by ekatarine »

Srećice, hvala ti na odgovoru! :)
Što se tiče proslave - genijalno! Evo baš gledam klipove na yt sa godišnjih žurki maturanata iz moje škole :lol:
Opet mi se zp pokazao kao dobar drug, prošlu godinu sam završila tako što mi je tadašnji dečko radio svaki kontrolni i slao mi smsom, ali sam sad ostala bez te puškice :D Trebao mi je neko ko i ima znanje i raspoložen je za malverzacije, što je jako teško naći među profesorima... Pitala sam školskog moje drugarice, pola sata mi je pričao kako sam zla :twisted: Ali sad sam upoznala dečka koji završava faks moje struke i nema te moralne prepreke koje ne nestaju za parice :twisted:
jovanajovana10

Post by jovanajovana10 »

ako naucis poslove koje ne volis i one koje volis i sve to zajedno , to je po meni super :) !!!
veliki spektar onoga cime sve mozes da se bavis a i ne moras , mozes da biras ...
nikada se ne zna sta moze da ti zatreba u zivotu
kada se jednog dana budes pogledala u ogledalo i rekla sebi "koja sam ja carica, sve sam savladala, za mene nema prepreka, dajte mi bilo sta i sve cu nauciti kada sam naucila ono sto me nije na prvi pogled zanimalo naucicu sve!!!" zamisli samo taj divan osecaj ! :D
kada svoje slabosti pretvoris u svoje kvalitete ima li sta bolje (ne volis matematiku ali je savladas i znas je super) onda slabosti vise nema :)
punooooooo srece!
zelim ti da uspes u svemu sto zelis :)

:*
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Locked