ljubomora

Sve u vez posla, karijere, struke itd

Za kolege i saradnike postujte u forumu "Ljudi oko nas"!
Post Reply
mala iz raja

ljubomora

Post by mala iz raja »

imam pitanje za ratnike svetlosti
radi se o ljubomori malopre sam gledala vase nove linkove o tome ali mene interesuje sta da rade partneri koji su oboje veoma ljubomorni i toga su svesni..interesuje me sta znaci ljubomora,zbog cega je neko ljubomoran i ono najbitnije koje informacije su dobre za ljubomoru???????unapred hvala :(
Član 257

Re: ljubomora

Post by Član 257 »

Ukratko: Ljubomora je znak gubitka samopouzdanja... :)
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
Igor90

Post by Igor90 »

Uf kakva ruzna osobina! Svako ko ima problema sa ljubomorom treba dobro da se preispita.Kljucno pitanje bi bilo cega se ja uopste plasim pa sam ljubomoran? Jer ljubomora je varijacija straha.Upitajte sebe,dajte sebi vremena da razmislite o tome,siguran sam da ce stici pravi odgovori.Ljubomora je strah,upitajte sebe od cega? Prva stanica u resavanju problema je naci cega se to plasimo.Kada to pronadjemo onda se pitamo zasto se toga plasimo?

Evo jedene kratke analize.
Primer:Ljubomoran sam na svoju devojku jer se vidja cesto sa kolegom,kaze da je to zbog posla,stalno ga hvali a i lep je,ja mislim da se ona zaljubila u njega.
Tu se javlja strah od tog coveka sa kojim moja devojka provodi vreme,jer se ustvari poredim sa njim i smatram da je on lepsi,pametniji,privlacniji od mene i da vise odgovara mojoj devojci,pa se plasim da ce me ostaviti.
Veoma glupav i ponizan stav,znaci sam sebe sam ubedio da je on bolji od mene.Takve stavove treba prepoznati,jer jedino tako ih mozemo resiti.
Mozda moja devojka zaista mora da se vidja sa njim zbog posla,logicno je da ako se bave istom delatnoscu on moze da joj pomogne vise od mene.Mozda on zaista i poseduje neke osobine kojima se ona divi,pa sta? Nema nista loseg u tome i ja posedujem neke osobine koje on nema,pa valda je normalno da budemo svi razliciti!
Na kraju krajeva ne mozemo nekoga drzati pod kljucem,takva veza nije zdrava i nece nista dobro doneti.
Ja cu biti iskren prema njoj i zasnivacu nasu vezu na poverenju.Ukoliko zelimo takvu vezu onda preuzmimo inicijativu i postavimo takva pravila u vezi.
Зоран

Post by Зоран »

Mislim da ljubomora prvenstveno ima veze sa kontrolom i nedostatkom poverenja. Onda se tu nadoveže i strah i nesigurnost.
Ako nekoga volimo na pravi prirodan i iskren način, tu ne može biti ljubomore. Svi mi možemo kontrolistati samo sebe i svoje misli. Kada počnemo taj svoj uticaj koristiti na drugima, eto ljubomore...

I zato, samo ljubav i ljubav.... To je ključ...

Ako nam voljena osoba ode sa drugim, opet to treba posmatrati sa ljubavlju koliko god to bilo teško...
Buki

Post by Buki »

Zoki, sve što je negativno, proisteklo je iz straha. Ljubomorni smo na nekoga, kad osećamo strah da bi ga neko drugi mogao privući( ne mislim na zp nego na fizičku privlačnost) ponekad je strah osnovan, a ponekad nije. Sve jedno, nije dobro jer on još više podstrekuje partnera i tera ga da izvrši preljubu.
Ljubav i jeste ključ, i to ključ svega. Ljubav koja je bezuslovna, baš kao što si opisao, iako naš partner odlazi, trebamo posmatrati sa ljubavlju, jer pronašao je nekoga ko ga čini srećnim, a da li možemo i da li smemo da budemo nesrećni zbog tudje sreće? Da li treba da svojom patnjom tudju sreću rasturimo?
Odgovor se nameće ;)
Ljubav= Ključ :D
Post Reply