Bolje finansijsko stanje

Saveti o svemu i bilo čemu :)
Saveti su u formi konkretnih instrukcija i podsećanja na sve što znamo ali nije zgoreg ponoviti :D
zineta

Bolje finansijsko stanje

Post by zineta »

Zdravo svima! :)
Moje ime je Zineta i ja sam Ratnik svjetlosti.. ;)
Nadam se da ste svi dobro i molila bih vas za mišljenje, iskustva, svjete.. Da ne bih opširno pisala i gnjavila, jedna sam od osoba koja je bila stalno u bedaku, crnjaku i to me vodilo, znate već gdje to vodi.. Elem, prije skoro godinu dana sam počela da čitam Tajnu, Transurfing, Abrahama, Luizu Hej, pratim razne portale koji pokazuju kako biti pozitivan. I to mi je super.. Situacija u mojoj glavi se totalno preokrenula, uopće ne razmišljam o negativnim stvarima, uvijek nastojim da sam svjesna svojih misli, ako se dogodi nešto loše, nastojim da izvučem pozitivn iz toga, i idem dalje.. Rijetko sam kad ljuta, jednostavno se sve to nekako izgubilo.. I to je super.. nisam nervozna, neraspoložena.. E sad, jedino što je meni malo problemčić jeste kako privući, tj poboljšati finansijsko stanje.. Ima li neko konkrentih iskustava.. Radim afirmacije, vizualiziram ono kakav želim život da mi bude, nastojim da ne koristim riječi moram, trebam, nemam.. Ali mi je malo problem pri tom izgovaranju, odnosno interesuje me koliko to utiče na privlačenje novca.. Evo primjera, prijateljica mi govori da idemo skupa u kupovinu da obnovimo gardeorbu i ja joj kažem da ću to malo odložiti (trenutno sam bez novca) i onda mi ona kaže da misli da ne koristim ispavno Zakon privlačnosti.. Pa sam se zapitala.. Šta ako trenutno nemam novca, i znam da će proći neko vrijeme dok ne riješim neke zaostatke pa da sve dođe na svoje mjesto.. Mislim, nisam zabrinuta ali u razgovoru, odgvorou ljudima na pitanje šta reći a da to ne poremeti moju pozitivnu vibraciju..?? Nadam se da me razumijete.. Eto.. dobrodosla su mišlenja savjeti, komentari.. Hvala Vam.. Ratnici svjetlosti su prekrasni!!! :*
ekatarine

Re: Bolje finansijsko stanje

Post by ekatarine »

Pozdrav, drago mi je da menjaš svoj život nabolje pomoću zpa :))
Što se tiče tog poziva u kupovinu kad TRENUTNO nisi pri parama, idi i biraj šta ćeš sve kupiti :) Zamišljaj kako sve to već imaš :)
Divan osećaj, pozdrav od nekoga ko svaki dan posle škole ide umesto kući do svog budućeg stana :D pa tek onda na sadašnju, TRENUTNU adresu:) Divan osećaj :)
zineta

Post by zineta »

Hvala hvala, to mi je trebalo... Pretpostavljala sam da je tako najbolje... Već sam jednom to uradila i svasta "kupil". prelijep osjecaj.. :)
DenVik

Post by DenVik »

U knjizi Trazi i dobices, Abraham-Hicks, imas divne primere. Sve je ovo igra. Ja sam sto sta probala i upalilo je, od carobne kutije, knjige pozitivnih aspekata, scenarija, prepustanje menadzeru( ovo mi je bio hit, hvala), Novcanik, i sve je upalilo. Samo ima jedna caka, ne mozes postici finansijski napredak ako sve ostalo zanemaris, ako prvo ne volis ne sebe, svoju porodicu, posao, kucu u kojoj zivis, garderobu koju nosis, auto koji vozis itd, itd...ako ima prasine u nekom bitnom segmentu tvog zivota, uzmi obrisi je, skini teret sa sebe, igraj se malo zivota. Nadji tehniku koja ti odgovara. Prati samo Vinine obrasce, za pocetak. Poz.
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
DenVik

Post by DenVik »

E, ovo sam napisala 8.februara, znači nije bilo vreme za lovu :D

Kad popusti otpor prema parama, kada zavoliš novac, a ne da ga se gadiš ili da ga ne voliš, kad popraviš taj osećaj u sebi, onda kreće igranje.( a to se radi afirmisanjem, kao i sve)
Ja sam duplirala svoje prihode, ali to je tek početak.

Zanimljivo je kako smo napravili bauka od novca, a potrebniji nam je vazduh koji dišemo pa ne dižemo paniku i frku, jao nema ga, jao zagađen je, jao šta ću sad neko mi potrošio vazduh!!!

Pa, znači, nešto negde nije u redu. Para ima, koliko hoćeš, samo je stvar u našem stavu.

Počela sam sa VOLIM NOVAC I NOVAC MENE( meni novac dolazi lepo i lako)
UVEK IMAM KOLIKO MI TREBA I VIŠE OD TOGA
Moji prihodi konstantno rastu.
Ranije kad mi se istanji novčanik :mrgreen: , ja brojim nevidljive pare i osećam ih pod prstima i slažem ih u novčanik
Kad idem kroz grad, gledam šta ću sve da kupim i ZNAM I OSEĆAM da to mogu, nisam ograničena novcem.
I poenta, kao kod svega je u OPUŠTENOM STAVU, U SMEHU, znam da vam nije do smeha kad nemate dinara( kuna, maraka, eura..)ali tada pobeđuješ sebe, tada se dižeš iz blata i naravno da možeš.
Kad mogu ja, mogu svi, to mogu da potpišem.
Ima toga još, aj sad i vas da čujem
Spoygg, ne mogu da uredim svoj zadnji post, ostaje pod starim datumom, zato mora ovako
Član 257

Post by Član 257 »

Svidža mi se tema. :)
Kontinju pliz...Fino vas je slušat! Svi smo uspešni Ratnici svetlosti i svi radimo ono što volimo i imamo novaca koliko želimo. Jupiiiiiiiiiiiiii :)
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
DenVik

Post by DenVik »

E da se jos neko javiti? Clan 257, jel krenulo? Jel popravio neko svoje fin.stanje od kako je u ovoj prici?

Meni su dve najjace mentalne vezbe, to kad brojim nepostojece novcanice i cak osetim i miris novca i zvuk bankomata kad mi izbacuje pare ( hvala sto su moji racuni uvek u plusu i uvek imam i vise nego sto mi treba)
Ma, kad stvoris taj osecaj u sebi da si pun love, a najvaznije je sigurnost i poverenje u Zivot , u svakom trenutku, tada sve mozemo.

U tome je poenta svega ovog oko ZP( u toj neogranicenoj veri da postoji visa sila koja me neograniceno voli i vodi i nikada me ne napusta na putu koji sam sama odabrala)

Normalno je da smo zivi, da disemo, da sve mozemo, normalno je da bojimo dan kako mi hocemo i normalno je da imamo novca i sve ostale uslove za zivot kakav odaberemo.
Sve ostalo je iluzija u nasim glavama( matrix, bejbe)
Ljudi,manite se balkanskog sujeverja da se o tome ne valja pricati, sto vise imam, vise dajem,vise se siri Univerzum i jos vise mi se dobro vraca i to je istina.
Član 257

Post by Član 257 »

Sećam se jednom sam navrla da imam 100 hiljada dinara. I za otprilike mesec dana sam dobila ček na 103 hiljade. Mislim da je u pitanju bio proces Točak usredsređenosti.
A ovo je bolje: Danas sam imala sve boje u novčaniku i sve apoene. Čak i neke eure...pa sam se smejala, ne znam kako sam to uspela, nisam namerno menjala. Ali, kako si mi rekla, da zamišljam da se šarene, i eto, šarene se... :) Bilo mi je smešno.
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
DenVik

Post by DenVik »

I treba da smejes, sto vise, u smehu je lek.
Volim ja tebe.
Član 257

Post by Član 257 »

Danas sam čitala Traži i dobićes,o novcu,str.263,o novcu i ekonomiji. Inače,proces br.19. Pišu zanimljive stvari poput:-Novac je rezultat nečijeg nagomilavanja energije.-Radujmo se tudjem uspehu! -Umesto da zaradimo izobilje,trebamo ga dopustiti. -Sva bogatstva koja ćemo ikad želeti nalaze nam se na dohvat ruke. Naše je da identifikujemo šta želimo i da praktikujemo osećaj koji bi imali da se to desi. Dopada mi se sve ovo. Posebno deo: "Vi ste dostojna bića i zaslužujete svoju dobrobit." Veoma mi se dopada deo gde piše da je svaki posao cenjen jer se usredsredjuje energija. Odnosno,da se ne radi o radu i zaradi,nego dopustanju. To je vidljivo na svakom ćošku. Ljudi rade isti posao,a neko ima dok neko uvek nema. To znači,ne žive bolje i imaju novaca od rada nego od dopuštanja? Da li to znači da ja ne trebam da radim zbog novca nego zbog usredsredjivanja energije,a novac je stvar dopuštanja???
Post Reply