Kao prvo, želim se zahvaliti Vini i Ivanu za ovakvu divnu stranicu. Poboljšavate moju vibraciju
Znam da ne možemo uticati na druge ljude, pa i ne može da ih izlječimo ili sl., ali šta možemo uraditi u takvoj situaciji?
Meni mnogo važna osoba ide na operaciju. Već vidi 'najgori' mogući ishod i priprema me na dane bez nje. Ne vjeruje da se može izlječiti svojim mislima i blagostanjem (a kao da njena 'non-stop briga do bola' pomaže), te su moji pokušaji ohrabrenja i nasmijavanja poput nedostatka suosjećanja sa njom.
Mogu li pomoći vizualizacijama i meditacijom?
Unaprijed, hvala vam
Kako pomoći voljenima koji obole?
Re: Kako pomoći voljenima koji obole?
Jesi je ,,uvela'' u ovo naše ludilo pozitive?
Teško je ljudima u takvoj situaciji da olako poveruju da im samo promena razmišljanja može pomoći, tako da nemoj prestajati da se trudiš da joj približiš ovo
Daj joj Luizinu knjigu ,,Iscelivanje tela'' sa svim bolestima, uzrocima i afirmacijama, verujem da će naći logičku vezu između toga i primere iz sopstvenog života koji potvrđuju ono što Luiz priča
E sad ako je ništa ne ubedi dovoljno, mogla bi i da je na neki drugi način ubediš, ljudima je tim trenucima lakše da poveruju u svakakve magije i šta već nego u bilo šta drugo, ja bih je na tvoj mestu odvela kod bilo koje babe što leče bajalicama, odličan je placebo, pogotovo ako baba zna znanje da joj ispriča neke random priče u kojima će se prepoznati (a svako se prepozna ). Još se dogovoriš sa gospojom (tutneš malko više parica i priča šta hoćeš) da joj ona kroz svoje gluposti ,,prepiše'' neke afirmacije (u vidu bajalica, svakako ) i neće ni biti svesna, počeće da primenjuje pozitivno razmišljanje i zp I ne praviš ovim budalu ni od koga, samo joj pomažeš na drugačiji način, sve u cilju njenog izlečenja I naravno da će reći da ne veruje u te gluposti, ali insistiraj čisto da probate, koliko god ona pričala da ne veruje, podsvesno će verovati, jer su to trenuci kad se ljudi hvataju za slamku
Naravno da će pomoći i tvoje pozitivno razmišljanje, vizualizacije itd.
Teško je ljudima u takvoj situaciji da olako poveruju da im samo promena razmišljanja može pomoći, tako da nemoj prestajati da se trudiš da joj približiš ovo
Daj joj Luizinu knjigu ,,Iscelivanje tela'' sa svim bolestima, uzrocima i afirmacijama, verujem da će naći logičku vezu između toga i primere iz sopstvenog života koji potvrđuju ono što Luiz priča
E sad ako je ništa ne ubedi dovoljno, mogla bi i da je na neki drugi način ubediš, ljudima je tim trenucima lakše da poveruju u svakakve magije i šta već nego u bilo šta drugo, ja bih je na tvoj mestu odvela kod bilo koje babe što leče bajalicama, odličan je placebo, pogotovo ako baba zna znanje da joj ispriča neke random priče u kojima će se prepoznati (a svako se prepozna ). Još se dogovoriš sa gospojom (tutneš malko više parica i priča šta hoćeš) da joj ona kroz svoje gluposti ,,prepiše'' neke afirmacije (u vidu bajalica, svakako ) i neće ni biti svesna, počeće da primenjuje pozitivno razmišljanje i zp I ne praviš ovim budalu ni od koga, samo joj pomažeš na drugačiji način, sve u cilju njenog izlečenja I naravno da će reći da ne veruje u te gluposti, ali insistiraj čisto da probate, koliko god ona pričala da ne veruje, podsvesno će verovati, jer su to trenuci kad se ljudi hvataju za slamku
Naravno da će pomoći i tvoje pozitivno razmišljanje, vizualizacije itd.
Moram priznati da joj i nisam baš objasnila kako si ti nazvala, ludilo pozitive
Ona ima preko 50 godina, teško joj pada prihvatiti savjete od svoje gotovo 19-to godišnje kćerke. Oduvijek sam bila optimističar, ali i fantastičar, te moje riječi gube efekat jer se čine kao dio moje 'mlade naivnosti'. Sve u duhu: 'Ti si još mlada, ne znaš šta je pravi život. Ja nosim sve obaveze, naravno da se moram brinuti...' i sl.
Ne vjeruje čak ni u babice, damn ali, taj savjet mi je ipak pomogao. Dosjetila sam se da mogu tehnike samoiscjeljivanja pomiješati sa statistikama, tipa: 'Dokazano je da ljudi koji to i to rade brže se oporavljaju...'
Hvala ti na trudu, mnogo ga cijenim
Ona ima preko 50 godina, teško joj pada prihvatiti savjete od svoje gotovo 19-to godišnje kćerke. Oduvijek sam bila optimističar, ali i fantastičar, te moje riječi gube efekat jer se čine kao dio moje 'mlade naivnosti'. Sve u duhu: 'Ti si još mlada, ne znaš šta je pravi život. Ja nosim sve obaveze, naravno da se moram brinuti...' i sl.
Ne vjeruje čak ni u babice, damn ali, taj savjet mi je ipak pomogao. Dosjetila sam se da mogu tehnike samoiscjeljivanja pomiješati sa statistikama, tipa: 'Dokazano je da ljudi koji to i to rade brže se oporavljaju...'
Hvala ti na trudu, mnogo ga cijenim
Narandžasti vuk.
AprilVie, nikako ne zaboravi da mijenjanjem sebe mijenjamo svijet... Ako ti osjetiš pozitivu iznutra, i osoba do tebe će ju osjetiti, možda ne sasvim svjesno, ali na nekoj finijoj, podsvjesnoj razini tvoje misli će biti "registrirane". Mislim da ćeš najviše učiniti ako se malo zaigraš sa hoponopono tehnikom. Možda će ovo zvučati malo suludo, ali pokušaj preuzeti odgovornost (NE krivnju!) za oboljenje te osobe, doživi to kao iskustvo koje si privukla u svoj život na temelju karme ili nakupljanju nekih negativnih emocija. Preuzimanjem odgovornosti dobivaš moć mijenjanja vlastite stvarnosti, a bolest osobe nije ništa drugo doli mogućnost u tvojoj stvarnosti. Izražavanjem pokajanja, a potom ljubavi i zahvalnosti brišeš negativne programe koji su te doveli do te situacije, i ostavljaš prostora za lijepa iskustva (kao što će biti ozdravljenje iste osobe).
Još imaj na umu da je teško osvijestiti osobu koja je cijeli svoj život provela u uvjerenju da je ona tijelo, i da je materija jedina stvarnost. Moja mama je isto osoba u srednjim pedesetima, zaokupljena materijalnom stvarnošću, ali sam zapamtila jednu priču koju, kad sam joj ispričala, naprosto je zašutjela i počela razmišljati... Priča se odnosi upravo na hoponopono tehniku, pomoću koje je jedna osoba ozdravila cijeli psihijatrijski odjel. Provela je noć čitajući dijagnoze oboljelih osoba, ponavljajući četiri stvari: žao mi je, oprosti, volim te, hvala ti. Ta osoba je prihvatila činjenicu da je sama zaslužna za to što u životu susreće psihičke bolesnike. Što se na kraju dogodilo? Pa, u tjedan dana je cijeli odjel zatvoren, jer su svi iznenada ozdravili i bili pušteni kući.
Još imaj na umu da je teško osvijestiti osobu koja je cijeli svoj život provela u uvjerenju da je ona tijelo, i da je materija jedina stvarnost. Moja mama je isto osoba u srednjim pedesetima, zaokupljena materijalnom stvarnošću, ali sam zapamtila jednu priču koju, kad sam joj ispričala, naprosto je zašutjela i počela razmišljati... Priča se odnosi upravo na hoponopono tehniku, pomoću koje je jedna osoba ozdravila cijeli psihijatrijski odjel. Provela je noć čitajući dijagnoze oboljelih osoba, ponavljajući četiri stvari: žao mi je, oprosti, volim te, hvala ti. Ta osoba je prihvatila činjenicu da je sama zaslužna za to što u životu susreće psihičke bolesnike. Što se na kraju dogodilo? Pa, u tjedan dana je cijeli odjel zatvoren, jer su svi iznenada ozdravili i bili pušteni kući.
Prvo učini da poboljšaš svoju vibraciju i da zasijaš lično, a onda sve ostalo...Ljudima nisu inspiracija zabrinuti ljudi koji ih pritiskaju i vuku za rukav. Ljudima su inspiracija zdravi, uspešni, srećni. U trenutku kada se ti osećaš dobro osoba koja je zagledana u tebe zagledana je u nešo sjajno. Samim time što primećuje nešto sjajno ona se oseća bolje, a u stanju tog dobrog osećanja Z.P. isporučuje sledeće pozitivne stvari. Dakle, tvoja sreća će usrećiti druge, tvoja inspiracija prema životru će ih inspirisati, tvoja ljubav prema sebi će ih podići!!!
Seti se samo, kada tebi nije dobro, niko nije mogao na silu da ti podmetne ništa, ali onda si pogledala neki izvor radosti (npr male bebe ili životinje) i automatski si se osećala bolje. Mala beba ne mora da se usmeri na tvoje stanje da bi ti pomogla. Ona samo bude ono što ona jeste!!! Radost!
Seti se samo, kada tebi nije dobro, niko nije mogao na silu da ti podmetne ništa, ali onda si pogledala neki izvor radosti (npr male bebe ili životinje) i automatski si se osećala bolje. Mala beba ne mora da se usmeri na tvoje stanje da bi ti pomogla. Ona samo bude ono što ona jeste!!! Radost!
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
(Krijesnica) Čula sam za tu tehniku, ali nisam znala da se može tako koristiti. Hvala ti puno na tom savjetu, to je baš ono što mi je trebalo da se ne osjećam bespomoćno
(Član 257) U pravu si. Snažan ti je primjer beba i životinja
Hvala ti puno, vi ste svi tako divni
Cijenim vaše riječi!
(Član 257) U pravu si. Snažan ti je primjer beba i životinja
Hvala ti puno, vi ste svi tako divni
Cijenim vaše riječi!
Narandžasti vuk.
Želim ti svu sreću, da uspiješ pomoći toj osobi i uvesti je u čari pozitivnog razmišljanja! Javi nam rezultate
Hvala puno Već vidim da je postala mnogo opuštenija i pozitivnija.
Mnogo sam zahvalna svima
Rado ću vam javiti!
Mnogo sam zahvalna svima
Rado ću vam javiti!
Narandžasti vuk.
Evo da vam javim, moja mama je kući, izvrsno je podnijela operaciju i već poslije par dana su je otpustili. Mnogo sam vam zahvalna za savjete i podršku. Divni ste!
Narandžasti vuk.
Ohooo, znači pozitivne misli su odradile svoje )) Neopisivo mi je drago ovo za čuti, želim sve najbolje tvojoj majci i neka joj je brz i lijep oporavak!
Sve najbolje! < 3
Sve najbolje! < 3