nestasno dete

Odnos, komunikacija, interakcija sa ljudima oko nas. Kako, šta, zašto? Mame, tate, braće, sestre, prijatelji, poznanici, partnerke, partneri, žene, muževi, kolege...
Post Reply
mala iz raja

nestasno dete

Post by mala iz raja »

Moj momak ima sina od 4 godine i ja imam problema sa tim,volela bih kada bi mi mogli reci sta da uradim da bih mogla da prihvatim to dete jako je tesko nazalost.Mali dolazi svaki drugi vikend kod njega tako da je sa njim zaposlen 24 sata ja sam tada skroz zapostavljena i to mi jako smeta,ali posto mi je stalo ddo mog momka htela bih da se potrudim da prihvatim to dete.Dali mi mozete reci zbog cega mi je tesko da to dete prihvatim i kako da to uradim ???????
Krijesnica

Re: nestasno dete

Post by Krijesnica »

Možda bi se trebala okrenuti sebi, i postaviti si to pitanje koje je u zadnjoj rečenici. Zbog čega ti je teško? Što je to što ti stvara nelagodu u njegovoj blizini? Je li dijete hiperaktivno, previše razigrano, razmaženo, nezadovoljno...? Pogledaj što ti možeš učiniti po tom pitanju. Ako je pak jedini problem u tome što se za to vrijeme osjećaš zapostavljeno, onda smjesta izbaci tu emociju iz sebe jer je to odraz sebičnosti. Željeti da si dečku na prvom mjestu onda kada mu u posjet dolazi vlastito dijete, možda i nije baš način da izgladiš situaciju i pronađeš svoje mjesto pod Suncem.
Najprije shvati zašto te to dijete odbija. Potom razmotri mogućnosti kako da se uključiš u njegov odgoj, kako da i ono tebe vidi kao prijatelja i potporu, a ne kao nekoga tko se pored nevinog djeteta osjeća ugroženo. Otvori svoje srce, slijedi svoju intuiciju i ona će ti jasno dati do znanja kako da mu pristupiš s ljubavlju.

Sretno!
Igor90

Re: nestasno dete

Post by Igor90 »

Drugarice verovatno nemas dobar pristup prema tom detetu,kao sto Krijesnica kaze zapitaj sebe zasto ga ne prihvatas i trazi iskrene odgovore u sebi.Deca u tim godinama su cista i iskrena,ukoliko ti zelis verujem da mozes lako da se zblizis sa njim i imas lep odnos.Kazes da si zapostavljena,pa dobro dete je velika odgovornost mora da brine o njemu,on je dobar otac i plemenit covek ukoliko mu posvecuje mnogo paznje.Nema razloga da budes ljubomorna prikljuci se i ti i pomozi oko decijih obaveza,mozete svo troje da provodite vreme zajedno.Mnogo se moze nauciti od dece.Ja ih obozavam.Pruzi mu ljubav i uzvratice ti!
Post Reply