problem

Grasko

Re: problem

Post by Grasko »

Nadam se da ce da pomogne.Citao sam ovaj tvoj clanak...odlican je...i velik strah prisatun kod mene od neuspeha....
Grasko

Post by Grasko »

Uporedjivanje sa drugima...bacanje sebe u ocaj...Vecina mojih kolega je diplomiralo...govorim i stalan glas u meni...sta si ti uradio sa zivotom...NISTA
Ivan Spg
Gradska Čistoća

Post by Ivan Spg »

Gledaj nije poenta gde si sad nego gde želiš da budeš, recimo da za godinu dana diplomiraš, a većina tvojih kolega i dalje neće imati posao, je li? Ili možda neće raditi to što ste studirali. I za godinu dana ćete biti u istoj situaciji. Uostalom prati svoj tempo, je li it bitno da završiš te studije? To samo ti znaš, ti si tu već u fazi da ti je skroz jasno da li je to nešto što želiš, nešto čime bi se zaista bavio. Ako nije okreni novi list, nađi nešto drugo. Živi za sebe :)
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
Grasko

Post by Grasko »

Studiram medicinu...i nikada se time ne bih bavio...Mozda je to problem zasto ne ide...Svi ocekuju od mene da ubrzo diplomiram...majka po najvise...i vrse pritisak na mene..A naravno da me je strah da probam nesto drugo,cak i ne znam sta bi to bilo?
pozitiva

Post by pozitiva »

evo i ja da kazem nesto
Grasko, ja bih i preporucila da odgledas film THE SECRET, potrazi na google, ima i sajtova koji ga imaju online
Kad o odgledas pricacemo dalje
Ukoliko si procitao knjigu, ok
Ukoliko nisi film je ono sto ce ti pokazati kako stvari funkcionisu i kako da se izboris sa istim
Zatim bi ti preporucila posle filma , da poslusas Vinone snimke zasto su vazne afirmacije, sta su to afirmacije, kako funkcionisu
Sam rad ka tome odvuci ce ti misli od ovoga gde si sad
Hoces li pokusati?
inace
Krijesnice, svaka cast, na svakoj reci, cmok
Grasko

Post by Grasko »

Pokusacu...naravno..knjigu sam citao davno,morao bih ponovo da se podsetim..Vinone snimke gledam svakodnevno.poceo sam bio sa afirmacijama ali me posle odredjenog vremena opterete
Ivan Spg
Gradska Čistoća

Post by Ivan Spg »

@Drasko eto sam si sebi objasnio. Iskreno ti kažem: zaista ne vidim svrhu da ideš u tom pravcu. Imaš sad dovoljno godina da kreneš da radiš šta bi ti želeo, ili da kreneš da saznaješ šta bi želeo. To što vrše pritisak na tebe iskoristi kao energiju da kreneš da nešto radiš, ali ne moraš da radiš to što traže od tebe. Radi nešto, kad budeš radio nešto, šta god to bilo manje će te pritiskati. Nađi nešto bilo šta i kreni već danas da radiš, pa ako vidiš da nije baš ono što si hteo menjaj, i menjaj, menjaj dok ne prepoznaš ono što zaista želiš. Ako samo sediš i očajavaš nećeš nikad saznati šta si i ko si. Jedini način da sad kreneš dalje je akcija. Bilo kakva. Treniraj po 8 sati dnevno, piši, crtaj, volontiraj - pronađi sebe. Ja ti ne preporučujem da ideš putem teorije i da gledaš i čitaš nešto što će ti pomoći, moje mišljenje je da tebi fali čista akcija, ono uzbuđenje kad radiš/kreiraš/stvaraš nešto, kad se osećaš korisnim. Spremi stan, spremi sobu, pobacaj stare stvari koje stoje već godinama a nećeš ih nikad koristiti, napravi promenu već danas, ma već sad, ustaj bre od tog kompa i radi nešto. Šta god!!! Ne fokusiraj se sad na to šta bi, uradi prvo što ti padne na pamet, pa čak i ako je to učenje medicine koja ti se ne sviđa. Samo, pokreni se.
Kućni red - obavezna lektira za sve novajlije pogledajte ovde.
Grasko

Post by Grasko »

Hvala Spoygg,u pravu si...moram nesto da menjam....Odmah
Grasko

Post by Grasko »

Ja sam tip kojem brzo dosadi jedna ista stvar....mora stalno da postoji vise razlicitih stvari da bi me odrzavalo
pozitiva

Post by pozitiva »

Pocni da pravis listu zelja
Svakog dana, dodaj
Iako su slicne nema veze
samo da su konkretne, precizne, jasne
samo pozitivno :P :P :P :P :P
Locked