Pozdrav Case.Closed i dobro nam došla!Case.Closed wrote: Oprostite ako sam pogrijesila temu, ali... stvarno ne znam sta da radim
P.S. sto se tice ostalih ljudi koji su sami po sebi zloce jer su nezadovoljni svojim zivotom pa to prenose dalje, njih lako "nuliram" raznim "pricicama" u svojoj glavi. Npr. danas sam imala zestok verbalni okrsaj sa radnom koleginicom. Pocela je da vristi na mene i da mi dize "pritisak" (organski ne podnosim dernjavu). Ja sam joj u svojoj glavi tresnula dvije pleske i pomislila: E jesi tupson. Ali si mi simpaticna sa tim grimasama kao crtic. Ova grimasa je kao Elmer. Sad cu te povucem malo za uvo.Ooopa evo i Patka Dace. Sad cu ti cupnem rep. itd. Brzo sam se smirila do te mjere da mi je postalo zabavno.
Idem li pogresnim putem??
Ma nisi ni kvarna roba ni osoba sa greškom, nemoj ni u šali sebe tako da zoveš. Smesta da si se izvinula sebi.
Ne verujem da je ovde iko nekom oprostio preko noći i osetio zahvalnost, kao i sve, sazrevanje i širenje svesti je proces koji traje.
Reći ću ti kako sam ja uspela da oprostim osobi koja je bila užasna prema meni, možda ti pomogne.
Sa tom osobom sam se družila par godina i nikako nisam mogla da shvatim zašto što sam ja bolja prema njoj, ona postaje sve gora. Sve moje lepe gestove je shvatala natraške, kao da se radilo o nekim skrivenim teorijama zavere, kao da lepim što činim za nju u pozadini hoću da joj naudim. Dosta smo se svađale i uvek bih se osetila krivom, mada stvarno nije bilo razloga za to.
Dugo sam mozgala oko toga, pa gde grešim pobogu, dok se nisam zapitala kako se ja ponašam sama prema sebi? A odgovor je bio da sam se upravo i sama tako podsvesno ponašala, nema šta nisam mislila loše o sebi, bukvalno sam se maltretirala i lošim mislima i emocijama, pa kako sam onda mogla misliti da će drugi biti dobri prema meni? Kako je spolja, tako je i iznutra i nikako drugačije.
Kad sam počela iznutra da se menjam, da se oslobađam loših uverenja i da sebi pružam pozitivnu podršku, tako su i ljudi počeli drugačije da se ophode prema meni.
Radi na sebi, meditiraj, koristi afirmacije, ima toliko tehnika, nijednu koju izabereš neće biti pogrešna, važno je da kreneš. Svaki početak je težak, ali posle kiše uvek dodje sunce.
Sa tom osobom se više ne družim, ali kad je se setim, nemam više one gorčine u sebi, nemam nikakve emocije prema njoj, oprostila sam joj. Ravna linija. Svi ljudi su naši učitelji.
Super si se snašla u situaciji sa koleginicom koja te je nervirala, probaj i sa ostalim odnosima tako, koji su problematični, da sve okreneš na šalu. Onda dok se u sebi smeškaš i dok si na pozitivnoj vibracij, probaj da uputiš - hvala ti i volim te, čisto eksperimenta radi, da vidiš šta će se desiti...