Ljubav, zakon privlacnosti i zaustavljanje zelje

Odnos, komunikacija, interakcija sa ljudima oko nas. Kako, šta, zašto? Mame, tate, braće, sestre, prijatelji, poznanici, partnerke, partneri, žene, muževi, kolege...
Tackica

Ljubav, zakon privlacnosti i zaustavljanje zelje

Post by Tackica »

Dragi moji forumasi,

Jako dugo vas pratim, gledam video zapise, zapisujem svoje zelje, radim vizualizacije, trudim se sto je vise moguce da kad god me "snadje" neka negativna misao, da je presaltam na pozitivnu. Moja bolna tacka, da tako kazem - je upravo ljubav. Od vas bih trazila savet, smernicu, i zelela bih da cujem vase misljenje da li sam na pravom putu,da li sam skrenula sa pravog puta ili da li sam na neki nacin "zaustavila" ostvarivanje svoje zelje.

Elem, trudicu se sve detaljno da vam objasnim. Mesec-dva pre nego sto sam upoznala svog sadasnjeg decka, radila sam vizualizacije, 'osecala sam" tu srecu, osecala sam ljubav, osecala sam svog partnera pored sebe, kao podrsku, ljubavnika, druga, supruga, brata. Sve u jednom. Zaista sam bila srecna zamisljajuci nas zajedno, osecala sam se na sedmom nebu a da nisam ni znala ko je taj gospodin :mrgreen: Jedna od mojih velikih zelja, osim te da zelim ljubav svog zivota sto pre, je ta da mi zapocnemo i zajednicki zivot i posle se, jelte vencamo :D Znam da tu lezi moje zadovoljstvo, ne mogu da se zadovoljim sa vezicama, ne volim povrsne stvari, tako da sam naravno i taj momenat vizualizovala.
E onda, posle par meseci sam ne upoznala, nego takoreci, uvidela da mi je on ispred nosa. Sve je bilo savrseno, zaljubila sam se, i on nadam se u mene, cak mi je spomenuo i da bi mogli da pocnemo da zivimo zajedno uskoro, na sta sam naravno pristala, ma sve je teklo kao po loju...uverena sam da je to bio ZP, nema sta drugo. Dogovorili smo se da cemo sacekati jos par meseci (do proleca) pa cemo onda krenuti da trazimo konacno i taj stan.
Medjutim...u medjuvremenu on je poceo da radi drugi posao, i imao je dosta manje vremena za mene, ja sam pocela da se nerviram, pitala sam ga da pozurimo sa iznajmljivanjem stana jer ne stizemo da se vidjamo, na sta je on rekao da hoce ipak da saceka, da se malo stabilizuje na tom poslu. Rekla sam ok, razumem. Medjutim u dusi sam pocela da osecam haos.
Tu sam se skroz poremetila, crne misli me svaki dan opsedaju, razmisljam kako mozda ipak on nije taj, mozda ce sve kako je doslo tako da ode, mozda cu opet ostati sama, ma samo sto nije raskinuo sa mnom...Jesu se stvari promenile u smislu da ne osecam vise, kao na pocetku, da smo stvoreni jedno za drugo, pocinjem mnogo da se brinem da ce nesto poci po zlu, svakog dana razmisljam o tome, redje se i cujemo. Ali sam i dalje zaljubljena.

No, da ne duzim sa negativnim vibracijama na ovom divnom forumu, moja pitanja su sledeca:
1. Da li je moguce da sam ja nekako "zaustavila' ostvarivanje zelje negativnim mislima?
2. Da li on ipak nije onaj pravi, iako sam neposredno pre pocetka veze s njim, zamisljala najdivniju mogucu vezu na svetu (a on se uklapao tad, u vecinu osobina koje sam zamisljala)
3. U zavisnosti od odgovora na prva dva, postavicu pitanje - kako da se izvucem iz ove situacije i vratim na pozitivno? Da li je moguce ovu vezu opet presaltati na pozitivno? Ili moram opet da krenem da zamisljam nekog imaginarnog?

Unapred vam hvala na pomoci.
Pozdrav
Član 257

Re: Ljubav, zakon privlacnosti i zaustavljanje zelje

Post by Član 257 »

Po meni najbolje je da isključiš mozak. On ti samo smeta. Tvoj mozak je problem, previše razmišljaš...
Meditiraj i dobićeš prave odgovore, bolje nego što će ti iko ovde reći.
Pozdrav! :)
"Vaše unutrašnje biće vas uvek vodi ka onome šta želite. Ono vas nikada ne štiti od nečeg drugog." Abraham
sarah

Post by sarah »

Lepo ti je 257 rekla, pogotovu kada je ljubav u pitnju, i kada nisi sigurna u ono što osećaš, najbolje je utišati Um u potpunosti i prepustiti se i oupustiti, oseti svoje unutrašnje telo i potenciraj taj osećaj svaki dan i onda kada budeš spremna znaćeš šta ti je činiti, jer je tvoje biće tvoj kompas, i tvoj "stomak" će te pre usmeriti nego mozak ikada :)
Felisiti

Post by Felisiti »

Draga Tačkice, ako nisi sigurna da li je on taj, zatraži od Univerzuma da ti pošalje znakove koje ćeš razumeti, koji će ti potvrditi ili ti negirati da li je on osoba za tebe.

Ne moraš ponovo da zamišljaš nekog imaginarnog, oseti u sebi tu ljubav, sreću, ta divna osećanja koja su te vodila kad si počela sa imaginacijama i verujem da ćeš u svom srcu znati šta je istina.
Prati i najmanje putokaze koje ti se pojave, veruj svojoj intuiciji i dobićeš odgovore. :)
Tackica

Post by Tackica »

U pravu ste, mozak mi radi 200 na sat, analizira svaku sitnicu i zivcira me...ali ja ne mogu protiv njega, ne mogu da ne razmisljam, mogu da ga nateram da razmislja pozitivno ili negativno, al da ne razmislja uopste to tesko :mrgreen:

Sto se tice trazenja znakova od univerzuma, ne znam kako da ih zatrazim? Ako moze malo objasnjenje. Jer ne mogu da vizualizujem znak...tad cu morati da odredim dal je on negativan ili pozitivan.
Felisiti

Post by Felisiti »

Tackica wrote:U pravu ste, mozak mi radi 200 na sat, analizira svaku sitnicu i zivcira me...ali ja ne mogu protiv njega, ne mogu da ne razmisljam, mogu da ga nateram da razmislja pozitivno ili negativno, al da ne razmislja uopste to tesko :mrgreen:

Sto se tice trazenja znakova od univerzuma, ne znam kako da ih zatrazim? Ako moze malo objasnjenje. Jer ne mogu da vizualizujem znak...tad cu morati da odredim dal je on negativan ili pozitivan.
Kada ti je um suviše "bučan", probaj sa svesnim disanjem. Ne moraš meditirati, samo se koncentriši na disanje, onim tempom koji ti odgovara, budi svesna udaha i izdaha. Ne možeš istovremeno i misliti negativno i obraćati pažnju na disanje, na taj način će se negativne misli "utišati", a onda možeš krenuti u suprotnom smeru, sa pozitivnim mislima.

Ne trebaš vizualizovati znak kad ga tražiš od Univerzuma, on će se sam pojaviti.
Postavi pitanje, najbolje je tokom meditacije a možeš i neposredno pre spavanja jer ti odgovor može doći kroz san. Ili tokom dana, videćeš nešto na tv - u, čuti u razgovoru sa ljudima, možda neka rečenica u novinama ili ti proleti neka misao za koju ćeš znati da je odgovor. Kad ti samo "klikne" u glavi i znaš da je to to.

Evo mog svežeg primera dobijanja odgovora, pitala sam pre dva dana nešto pred spavanje i ujutru pred buđenje, počela mi se vrteti jedna pesma u glavi, tačnije par reči samo jer tu pesmu uopšte nisam znala. Ni ko je peva, niti ostatak teksta. Ukucala sam na netu ono malo reči što sam znala od pesme i pojavila se cela, odgovor tako savršeno dat, ni sama ga ne bih znala bolje sročiti, da me je neko pitao.
Na to sam mislila. :)
Tackica

Post by Tackica »

Hahahaha ne mogu da verujem, to sam upravo sinoc i uradila pred spavanje :) Rekla sam univerzumu, ako on nije taj, pusti me da nastavim dalje bez njega. Ako je taj, onda mi daj znak da treba da ostane u mom zivotu.

I kad sam se probudila, doceka me njegova poruka ...:) Bas da vidimo da li je to slucajnost ili je zaista to taj "znak" :mrgreen:
Jecika

Post by Jecika »

Pozdrav svima! E ovako, mene zanimaju vasa mišljenja o bezuslovnoj ljubavi? Šta je za vas bezuslovna ljubav? Da li je ona po vašem mišljenju pozitivna ( da li je dobro da nekoga bezuslovno volite)?? Da li ona uopšte postoji između ljudi (roditelji-deca, muž-žena)... Ja nekako mislim da je ona prisutna ono 1% a sve ostalo je uslovljeno... Ako je bezuslovna to znači da ja treba da volim svog muža ili decu bez obzira na sve... Kako to?! Nije mi to jasno, a pošto mnogo slušam Abraham ona jako lepo i pozitivno govori o bezuslovnoj ljubavi... :budala: ;)
DenVik

Post by DenVik »

Jecika, svi smo jedno.
Ja sam ti, ti si ja, ti si ta tvoja grozna komsinka, ja sam moj bivsi muz..ili moja strina :mrgreen: ..bla..da ne duzim
Svi poticemo iz istog izvora bezuslovne ljubavi, samo smo tek poceli da se budimo i osvescujemo i da je budemo svesni.
Odgovor licno za tebe je, kad sebe bezuslovno zavolis, tada ces voleti tako sve oko sebe i bice ti jasno sta to ja sad trabunjam :pardon:
Jer tvoj zivot sad, trenutno je odraz tvog unutrasnjeg stanja( ne- ljubavi prema sebi), izvini ali tako je,kad probudis svoju ljubav i svetlost prema Jeciki i samo prema Jeciki, onda ces probuditi ljubav od svih prema tebi i tebe prema svemu.
( joj, sto se isfilozofirah, ali to je sto je :nempojma: )
Uvek sam u pravo vreme, na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba
Buki

Post by Buki »

Tackica wrote:1. Da li je moguce da sam ja nekako "zaustavila' ostvarivanje zelje negativnim mislima?
2. Da li on ipak nije onaj pravi, iako sam neposredno pre pocetka veze s njim, zamisljala najdivniju mogucu vezu na svetu (a on se uklapao tad, u vecinu osobina koje sam zamisljala)
3. U zavisnosti od odgovora na prva dva, postavicu pitanje - kako da se izvucem iz ove situacije i vratim na pozitivno? Da li je moguce ovu vezu opet presaltati na pozitivno? Ili moram opet da krenem da zamisljam nekog imaginarnog?
Draga Tačkice, odgovor na prvo pitanje, ostvarenje je nemoguće prekinuti, stalni proces kreiranja mislima, delima i rečima je ne moguće zaustaviti. Tvoja želja se ispunila, upoznala si savršenu osobu za tebe, osetila si to jako, pa si postala sumnjičava i to je zatajilo. Nemoj da sumnjaš u sebe, u zakon privlačnosti ( ako veruješ u njega ), pozitivne i negativne misli su tu uvek, sve je oko nas, nemoguće ga je potpuno izbrisati, i sve te misli su u kontaktu sa nama, ali mi biramo šta će biti u nama. "Borba" negativne i pozitivne misli je žestoka, toga nisi ni svesna, rasturi te negativne misli, pozitivnim. Kad ti padne na pamet, kako nisi dovoljno sa svojim dečkom, pa ti lepo rokni misao, pa mi smo svo vreme zajedno, na ovoj planeti, u ovom univerzumu. Misao o razdvojenosti je stvara, ali kolika je ta razdvojenost?
Odgovor na drugo je, sve se menja, iz sekunde u sekundu, ne možemo to da kontrolišemo, ali možemo da se prilagodimo. Verovatno se u tebi nešto promenilo od kad si prvi put smislila(vizuelizovala) svog dečka, pa ti se on sad čini nepovoljnim. Ako ti misliš i veruješ da je on pravi i da je tu zbog tebe, a ti zbog njega, onda greške nema. Furaj samo, pa ćeš sama videti šta je i kako je :mig:
Treće pitanje, zamisli kako se sve dešava odmah i sad, nema budućnosti, nema prošlosti i stvori sebi veselu situaciju, pusti neku veselu muziku i što veselije se ponašaj, smej se i stvorićeš odličnu pozitivu, a još ako u tom momentu dodje i tvoj dečko, uh, pa gde ćeš bolje :D
Tačkice, valjda će ti nešto od ovoga pomoći :D

DenVik, nisi isfilozofirala :D baš si lepo rekla. Jecika, ako shvatiš ovo što ti je DenVik rekla, na pola si puta, ostane ti samo da primeniš to :D
Post Reply