KUĆA vs TOPLI DOM

Ovde možete da postavite svoje poučne priče o životu i o raznim pojavama koje nas okružuju a iz kojih možemo naučiti i podsetiti se šta su najlepše životne vrednosti :)

Počasni naziv je "Žikin kutak" jer je Žika započeo ovu divnu tradiciju da nas uveseljava i podučava sa svojim divnim pričama.

Naravno svi su dobrodošli da dodaju svoje priče :D
Post Reply
Zika

KUĆA vs TOPLI DOM

Post by Zika »

Sedim sa kafom u ruci (ama jok bre, kafa mi je u šolji a šolja u ruci) i pokušavam da pohvatam misli. Znam da su tu negde u glavi ali toliko brzo lete da nemogu da ih uhvatim. Baš komplikujem od jutros, zašo i trebam da ih hvatam? Tu su negde i siguran sam da će same da se povrate, bolje da se skoncentrišem na kafu i uživam u njenom mirisu, ukusu, toploti i zaista uživam a oči su mi još uvek zatvorene.

Provirih polako na jedno oko i pogled mi se zaustavi na satu. Nemogu da verujem da je već prošlo dva sata od kako sam se probudio, bolje da kažem od kada sam ustao a ja sam tek na drugoj šolji kafe. Mnogo sam usporio danas i moram da malo požurim inače će doći veče dok završim svoje jutarnje kafe. Otvorih i drugo oko da se ne spotaknem dok idem po novu kafu. Gledam okolo i imam osećaj da nešto nije u redu, neko hladno osećanje...ne osećam toplinu doma. Primetih da na nameštaju ima malo prašine ali znam da to nije uzrok tom osećanju slično osećanje sam imao i kad se sve blistalo. Povučem prstpreko prašine da vidim koliko je debela i da li trebam da je baš danas obrišem i li može da sačeka još par dana. Može, može, nema problema. Mahinalno naišem prstom VOLIM TE. Dok sam išao da sednem da bi završio sa kafom osetih neku promenu, zračenje, neku toplinu koja je dolazila baš od mesta gde sam napisao VOLIM TE. Okrenem se i to isto napišem na svakom delu nameštaja. Kada sam ponovo seo osetio sam ogromnu promenu. Gde god sam pogledao dobijao sam poruku ljubavi, svaki delić nameštaja mi je govorio VOLIM TE. Kakva promena, kakva divna energija, osećanje topline ljubavi.

Tako jednostavno a toliko zaboravljeno.

ISPUNITE KUĆU LJUBAVLJU I DOBIĆETE TOPLI DOM.
image6.gif
image6.gif (114.89 KiB) Viewed 3073 times
jovanajovana10

Re: KUĆA vs TOPLI DOM

Post by jovanajovana10 »

Ziko , nije ti lose ovo sa prasinom ,steta juce smo sredjivali stan :D
gde god da odemo ako ponesemo svu svoju toplinu - moci cemo da je raspakujemo gde god zelimo i svuda cemo naci ''topli dom'' ;) :) :)
<3
dugo sam patila za tim.... bila sam sigurna da je topli dom samo kuca u kojoj sam rodjena .... tesko mi je bilo da shvatim -SVUDA MOZEMO SAGRADITI TOPLI DOM (malo licnih stvari , malo omiljenih boja, malo zvukova nase muzike i mirisa iz nase kuhinje i mnogo smeha i prijatelja > to je topli dom ;) )
-Danas je moj srecan dan :) !
-Ovde sam da se menjam na bolje <3 !
http://www.youtube.com/watch?v=UOb0ei-Ej6Q :)
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 0543_n.jpg
Zika

Re: KUĆA vs TOPLI DOM

Post by Zika »

To sve stoji Jovana i kuca postaje prijatno mesto za obitovanje ali topli dom postaje samo onda kada je ispunimo ljubavlju. To sam hteo da naglasim u tekstu.
Post Reply