Možeš pratiti misli, ili možeš biti posmatrač, svest koja nadgleda te misli, ili...
Možeš biti ego, ili potpuna Prisutnost...
Možeš pratiti misli ( Šta, kako, gde, joj, ne mogu, mogu, ha, hu, fu...), ili...
Možeš se izdignuti iznad tih misli i shvatiti da sve one prolaze, ti ostaješ.
Negde sam pominjala analogiju sa nebom, i pomenuću opet...
Nebo...Ti
Tvoje biće je krasno, čisto, stalno, uvek prisutno, nije došlo, niti može otići, konstantno je.
Oblaci ...Tvoje misli, problemi, situacije, želje, teškoće...Promenljivo
Oblaci su nekad onako beli i prozračni, kao i tvoje misli koje su nekad pozitivne i ugodne, ili...
Oblaci su sivi, ljuti, mračni...kao i tvoje misli nekada.
Dakle, ovo nije neki zadatak koji ti sad kao treba da obaviš, pa da budeš sretna, da ti se sve želje ispune i bla, bla...
Ovo je stil života.
Kad tokom dana svesno registruješ nešto neugodno, u vidu situacije ili misli, pošalješ Zahvalnost i Ljubav, zašto?
Postoji razlog što ti TO dolazi u život, a jedino ljubav može osloboditi negativnost koja ti dolazi u vidu situacije ili misli, a zapravo je U TEBI.
Ovo nije čarobni štapić koji će ISPUNITI sve tvoje želje, ovo je sredstvo da te OSLOBODI tvojih želja.
Tužno mi je kada svakodnevno uočavam koliko su ljusi ''slepljeni i identifikovani'' svojim željama, prosto neće da ih puste...
''Hoću to, treba mi to, Univerzum mora da mi pošalje ovo...''
Šteta, prolazi im život u stanju ''htenja nečega'', a ne u stanju ''bivanja''...
Sve što te drži dalje od sreće su tvoje želje, kojima si sama dala snagu i jačinu, kao i Ego kome si dozvolila da govori ''E, ovo ti treba da budeš sretna''...
Možeš biti ispunjena samo ovde i sada.
Ne vidim teškoću biti čitav dan u mislima ljubavi, ako smatraš da su ''prave životne situacije bitnije'', uradi tako...
U tom slučaju pozdravljam tvoj Ego...